NESTEMATE DIN STICLĂ COLORATĂ

Mă întâlnesc ieri cu Aurel, fiul unei rude mai îndepărtate care mi-a fost mie și coleg de facultate și de Școală Militară.
Aurel are 30 de ani, de multe ori schimbam între noi vorbe despre taică-său, mutat în alt oraș moldav – pricină pentru care mă văd cu el foarte rar, dar vorbim la telefon. Aurel a început o facultate, nu i-a plăcut după un an, iar apoi a mers la FEEA și a devenit economist…Este intelectual. Fiu de tată inginer și mamă profesoară de engleză. A fost un tânăr bine educat, în ciuda faptului că părinții săi au hotărât la un moment dat să-și despartă destinele, Aurel a rămas în grija mamei și a bunicilor materni.
Ca economist, Aurel a găsit serviciu până la urmă la un retailer de bricolage ca vânzător-gestionar. A fost mulțumit și pentru asta. Aurel a rămas cu moștenire de la bunici cu un apartament de 2 camere în bloc.
Până aici ceva banal, ceva normal chiar, ce li se întâmplă multor tineri români de azi care din diferite motive – mai comozi, mai neperformanți în domenii de vârf, sau pur și simplu mai necurajoși să lupte cu viața sau necunoscutul, rămân pe loc, adică hotărăsc SĂ NU PLECE!
Unde am mai auzit eu vorba asta? Desigur, la guru sorosistilor ieșeni, Andrei Postolache, de la Pentru Iași…
Minunat! Aurel mai cunoaște o fată și de astă dată relația pare să fie serioasă, de viitor. Datorită câinelui maidanez pe care Aurel l-a luat în apartament de pui și l-a crescut, fata pare să nu accepte o relație finalizată prin căsătorie. Este greu cu un câine în casă atașat de stăpân și obișnuit să-i doarmă la picioare…
Relația însă este una deosebită, așa că cei doi tineri hotărăsc să aplice pentru „Prima Casă” și așa ajung proprietarii de drept al unei căsuțe cochete în zona metropolitană a Iașului.
Aici are loc și câinele și mai e și fericit pe deasupra, că are doi stăpâni tineri și frumoși și căsuța lui afară.
Aurel și prietena lui nu sunt IT-iști cu salariu de la 1000 de euro în sus. Da. Lucrează la un retailer internațional, e un „corporatist”, dar salariul este pe la jumătate din cel avut de un IT-ist.
Și așa au hotărât ca apartamentul lui Aurel să-l închirieze, iar chiria lunară să-i ajute la plata ratelor pentru căsuță. Ceva absolut de firesc și de bine gândit. Este un model tipic tinerilor maturizați din România de astăzi din generația copiilor sau a nepoților unora dintre noi pe care „revoluția” ne-a apucat când eram aproape ca ei, în floarea vârstei și ne-am trezit dintr-o dată că a căzut regimul comunist care ne-a pus Libertatea în palme.
De dornici ce eram să fim liberi, de nebuni și avizi după modelele din capitalismul occidental după care jinduiam vizionând pe video casete cu filme americane, nici nu am știut ce să facem cu Libertatea noastră!
Nu am avut timp să vedem în dorința de a acumula bani și avere pe care să le-o lăsăm LOR, copiilor și nepoților noștri, că alții FURĂ în loc să muncească cu sârg așa cum unii dintre noi încercau, chinuindu-se cu 2-3 job-uri câte 12-14 ore pe zi…
Tinerețea s-a scurs pe negândite, ea durează 10-15 ani, copiii s-au făcut mari, iar între timp nu am băgat de seamă că românii nu sunt toți cinstiți și corecți, cu frică de Dumnezeu, ba chiar libertatea a scos și a exacerbat numai răul dintre mulți semeni de-ai noștri.
Pe ne simțite, pe ne gândite, Țara a luat-o la vale de tot, nimic nu ne iese ca lumea, nimic nu se leagă, cineva a pus serios umărul ca să ne învrăjbească, să ne abată atenția de la legile strâmbe care au pus industria și economia în mâinile altora, am vândut pe nimic pământul străbun pentru un pumn de creițari din care s-a ales praful, am cesionat bogățiile solului și subsolului altora tot pe nimic, armata a devenit doar un serviciu la stat ca oricare altul, școala românească s-a dus de râpă scoțând o droaie de analfabeți ce nu au noțiuni elementare de gramatică, de vocabular, tineri absolvenți de liceu și de facultate ce nu pot face un Memoriu sau o cerere scrisă către o Autoritate, abia dacă își pot încropi un CV după modele standard luate de pe Internet…
Această generație a scăpat complet de sub zodia balanței, a echilibrului, această generație de tineri maturi, în mare parte a DEGENERAT!
Revin la întâlnirea mea cu tânărul Aurel și în câteva cuvinte dialogul alunecă spre alegerile ce tocmai au trecut și despre realegerea dintr-o prostie a multor idioți ai generației din care din păcate fac și eu parte, a tembelului și șnapanului escroc Mihai Chirica – penalul reprezentant al PSD Iași, ales de talibanii pensionari spălați pe creier pentru simplul fapt că tinerii cu pretenții de oameni maturizați nu s-au dus la vot din motivul invocat că „toți sunt niște hoți”, sau „pe cine să votez? Pe Chirica? Pe Bodea? Nu, mersi.”
Sau (Aurel): ”L-am votat pe Postolache, că măcar ăsta este curat!”
Mă uit siderat la Aurel și-l întreb: „bine Aurele, dar tu știi pe cine reprezintă Andrei Postolache? Cum a reușit să vă strâmbe mințile?”
„Nea Gabi, spuneți altă persoană serioasă dintre candidați cu care aș fi putut să votez.”
”De Anca Preda ai auzit?”
„Cine e asta, ce știe să facă?”
„Este o avocată de mare succes, e tânără din generația ta, știe multă carte, dar mai ales a fost patru ani membră în Consiliul Local Municipal și s-a luat de piept continuu atât cu Nichita, Chirica, PSD la un loc, dar și cu așa zișii liberali ai lui Danga – blatiștii ordinari ai lui Relu Fenechiu”…
„Păi n-am știut” – îmi răspunde Aurel oarecum descumpănit.
„Păi suntem prieteni pe Facebook, îi spun, tu nu ai citit ce tot mă chinuiam eu să deschid ochii oamenilor?”
„Aa, ba mai vedeam, dar nu eram de acord.”
„Ok Aurel, acum sunt implicat în construcția proiectului Alianța Noastră, condusă de Marian Munteanu. Ai auzit de Marian Munteanu? Știi cine este el? Câți ani aveai la „revoluție” Aurele?”
„Patru ani”,
„E clar, îmi dau seama că habar nu ai că acest om a fost liderul Ligii Studenților din România, că a fost ostracizat de securiștii lui Ceaușescu preluați de Iliescu, că e cel mai reprezentativ lider anticomunist, cel mai sincer și cel mai curat luptător anticomunist român din 90 încoace, că era să fie omorât de mineri la mineriadă, etc… Marian Munteanu înființează în scurt timp un partid naționalist, al românilor patrioți, cu dragoste pentru Patrie, un partid creștin-democrat, al oamenilor cu credință față de Dumnezeu, un partid al celor curați, al luptătorilor împotriva corupției, va fi o Mișcare Națională de renaștere a românismului și a României! El este în antiteză totală cu leprele alea vândute de hypsteri ca cei din partidul lui Neicușor Dan ce-și zice că Uniți Salvăm România, dar iudele au misiunea să distrugă România! Acolo este și Andrei Postolache ăla de l-ai votat tu și alți tineri frumoși și curați ca tine!”
„Aha, adică face iar un fel de România Mare?”
Credeți-mă că după acea pledoarie m-a dezarmat aproape complet și ostenit de argumente și de dorința de a-i îndrepta calea pe care nu au reușit părinții săi și Școala Românească absolvită la nivel de Facultate, pur și simplu l-am lăsat dând a lehamite din mână…
Însă tot mi-a folosit la ceva. Am înțeles că s-a lucrat mult, s-a lucrat cu multă migală, s-au aruncat în joc sume imense de la Soros și ciracii săi din PPE-ul european, de Sion și revizionismul austro-ungar, de masonerie, de Grupul de la Bilderberg luați la un loc pentru ideea de globalizare, pentru ca noile generații să fie în stare să scuipe pe valorile tradiționale ale neamului din care fac parte, pentru ca însemnele sfinte ale statului să fie oricând supuse batjocurii, pentru ca vreodată străini ajunși pe pământul strămoșesc să urineze dezinvolt pe crucile și mormintele străbunilor și nimeni să nu li se opună!
Atât de tare sunt spălați pe creiere acești tineri superficiali care nu au mai învățat cu dragoste Istoria Românilor pentru că nu li s-a mai cerut intenționat și pentru că permanent le-a fost inoculat că nu au nevoie de Istorie, așa cum nu au nevoie nici de patriotism, care e o noțiune perimată și demnă de batjocură.
Asta a fost posibil în 26 de ani de când reptilele, jigodiile, leprele, javrele securiste-comunistoide infiltrate în FSN-ul care apoi a fătat toate cloștile bolnave ce se numesc PSD, PNL, UNPR, PDL. PMP, UDMR, ALDE, etc, au furat România aservind-o dușmanilor prin uneltele românești cu nume schizoid ca Monica Macovei, Alina Mungiu Pippidi, Laura Codruța Kovesi, Klaus Johannis și nu în ultimul rând Traian Băsescu – piaza rea a României!
De cealaltă parte, Ion Iliescu și toți discipolii săi în frunte cu Adrian Năstase, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gheorghe Nichita, și toate celelalte nume de baroni și ciocoi roșii parveniți care și-au împărțit pădurile și apele României!
Iar în locul acestora, după mai bine de un sfert de secol de jaf și distrugere, tineretul chemat să preia și să facă România țara visurilor noastre, cu o democrație consolidată de tip european, o țară a creștinismului iubitor de oameni, prin mijloace perfide și mârșave este otrăvit direct în creier prin intermediul noilor tehnologii IT.
Din păcate NOI, generația celor peste 50 de ani suntem principalii vinovați că acest tineret a crescut buruienos, că le-am insuflat doar dorința nestăpânită pentru avere cu orice preț, cu bani obținuți prea ușor, doar cu munca cu gura și hoția prin politică, că i-am îndepărtat de valorile morale și spirituale! Noi suntem vinovați că ei nu știu NIMIC despre istoria recentă a României în care s-au născut și nu au habar despre jertfele făcute de alți tineri ca ei care au crezut într-o Românie liberă, dar independentă!
La papuașii sălbatici din inima junglei dacă te duci cu câteva mărgele colorate, îi poți pune să-ți culeagă un vapor de banane.
Tinerilor frumoși și liberi din corporații și IT e de ajuns ca niște Neicușori Dani să le dea o cafea în „clab” și să le trimtă obsesiv idei de globalizare…