„MISIUNEA TĂRICEANU” – LA STÎLPUL INFAMIEI

Oameni buni, se pare că viaţa îţi oferă nişte surprize care efectiv te lasă cu gura căscată!
În momentul cînd Tăriceanu s-a apucat la bătrîneţe de „body-jumping” sărind de pe turnul PNL fără să verifice cu atenţie dacă are bine legate toate carabinierele la centură şi pînă să-şi dea seama că banda elastică cu care s-a legat, era doar o împletitură şubredă făcută din gumele chiloţeilor celor cinci „cocoane” declarate „pă buletin”, am zis în sinea mea că de, omul pe la bătrîneţe are multe şanse să se „scrintească”…

Calin SRI
Scrisoarea deschisă adresată acum lui Crin Antonescu însă, mi-a schimbat total viziunea. A devenit evident că tipul ăsta pe care cîndva l-am admirat pentru că l-am simţit un adevărat simbol în PNL pe vremea cînd Băsescu trăgea cu tot armamentul în partid, nu mai este nici pe departe omul ce părea să fie imaginea corectitudinii şi a verticalităţii în politică.
Desigur, aşa o fi fost pînă cînd a devenit preşedintele partidului şi din această funcţie, Prim Ministru al României. Asta coincide desigur cu vremurile cînd Tăriceanu era un om curat, iar Băsescu se afla doar la începuturile sale pe funcţia de Preşedinte al ţării şi nu apucase încă să acapareze în totalitate serviciile aşa cum s-a întîmplat efectiv după al doilea mandat.
Presupun deci că pe Tăriceanu „l-au lucrat” serviciile (să zicem SRI) abia spre sfîrşitul mandatului său, cînd influenţa lui Băsescu crescuse deja foarte mult şiTăriceanu se dovedise o nucă cu coaja mult prea tare să poată fi spartă de Băse.
Acum dacă mă gîndesc mai bine, faptul ce-l făcea pe Preşedinte să turbe de furie că nu-l poate îndoi pe Tăriceanu, l-a îndemnat să schimbe tactica. L-a băgat la înaintare pe generalul Coldea cu misiunea să facă ceva şi să-l scoată din joc.
Ştim cu toţii – nu mai este pentru nimeni un secret – că Tăriceanu după 2006 după ce a scos de la guvernare PDL, a format un guvern minoritar cu care a rezistat pînă la alegerile următoare, în 2008, cînd Băsescu a reuşit să-şi impună o majoritate aşa cum ştim acum că a fost…
Dar Tăriceanu s-a sprijint în actul de guvernare pe susţinerea tacită a PSD, ce stătea pe margine şi făcea în linişte jocuri de culise.
Cred că nu este niciun secret pentru nimeni astăzi – şi chiar dintotdeauna – că PSD este partidul cu cei mai mulţi securişti şi nomenclaturişti comunişti de pe eşichierul politicii româneşti, prin urmare pentru mine a devenit limpede că în timpul guvernării sale, Călin Popescu a fost probabil nevoit să facă multe rabaturi şi compromisuri pentru a rezista în şaua acelui „rodeo”…
Mai alătur acum şi nişte matrapazlîcuri care au fost cumva scoase la iveală de curînd în legătură cu un contract(?) semnat de dom’ Premier Călin pe acele timpuri şi care probabil i-au rotunjit cumva agoniseala de a putut îndestula atîtea neveste cu odraslele lor….
Deja din acea clipă, stimatul „cap liberal” a schimbat vizibil tactica şi a început să joace rolul trestiei în bătaia vîntului care a învăţat să se aplece cu măiestrie pentru a nu fi ruptă.
Evident, că după o guvernare ce o putem cataloga drept reuşită a liberalilor care s-au aflat la putere un mandat întreg – desigur, cu sprijinul interesat al PSD – imaginea lui Tăriceanu după patru ani de conducere a partidului se erodase oarecum şi în mod foarte corect, masa membrilor a hotărît (şi bine a făcut) să-şi schimbe liderul.
Chiar de atunci am văzut la Tăriceanu o jenă în a ceda funcţia, dar buna creştere şi educaţie ce o are moştenită desigur de la înaintaşi a făcut să accepte în cele din urmă predarea ştafetei.
Că a venit Antonescu, sau că putea veni altcineva pe această funcţie, acum nu mai este relevant…Important e că din 2008 şi pînă azi, lui Antonescu i-au cam ieşit jocurile şi PNL a ajuns totuşi la cel mai mare scor şi putere care contează, de după 1990 încoace.
Este la mintea găinii că şi cariera lui Antonescu ca Preşedinte al partidului este limitată, iar limita ei e sigur la prezidenţialele din acest an, cînd e clar că ori iese Preşedinte al României, ori nu iese şi atunci este evident că omul – cum a şi declarat public – va ceda locul altcuiva ce va fi ales de membri. Adică atunci şi Antonescu de nu va cîştiga alegerile la prezidenţiale va avea şi el o imagine cumva erodată de bătăliile politice duse vreme de 6 ani şi conform unor legi nescrise ale naturii, va ceda locul unor „muguri” mai tineri, sau chiar mai „scopţi”. Eu cred că de avea răbdare pînă la toamnă, Călinel era 90% iarăşi preşedintele partidului….Dar lui i s-a (pre)scris o altă reţetă.
De ce se strofoacă deci aşa mult acum „tinerelul” Tăriceanu să revină? Păi are o droaie de motive!
În primul rînd este posibil să cam fi ajuns în pragul bătrîneţii la fundul sacului şi vrea cu tot dinadinsul să-şi refacă poziţia socială aducătoare de beneficii!
În al doilea rînd, este împins „la ordin” de structuri oculte ca pionul otrăvit, să creeze disensiune şi să acţioneze pe post de „berbece” pentru spargerea Partidului Naţional Liberal, care a căpătat din ce în ce periculos de multă credibilitate în ochii unui electorat debusolat şi scîrbit de atîta comunism şi securism cu care este infestată clasa politică. Antonescu este unul din marii oratori politici daţi de România după 89 şi cvintele sale au o mare priză la mulţime. Antonescu – înafara talentului său oratoric, a elocinţei şi a logicii imbatabile – mai este şi un personaj greu de compromis, neputînd fi apucat din nicio parte. Omul a trecut prin faţa vicisitudinilor vieţii cu mult stoicism şi multă demnitate şi din acest motiv nu prea poate fi bălăcărit! Nu prea avem mulţi „antoneşti” de talia lui Crin prin actuala clasă politică!
În acest caz, ce pot face criptocomuniştii securişti aciuiţi prin PSD, PDL şi în general prin toate partidele fătate de curva Ioana Iliescu – „mama”FSN? Luptă cu disperare să distrugă PNL aşa cum au reuşit şi cu PNŢ ca să nu mai existe partide istorice cu adevărat de dreapta în România!
În acest timp Băsescu şi „structurile” aservite lui, luptă disperaţi să ocupe ideatic partea dreaptă a politicii româneşti, uzurpînd de drept prin impostură acest loc.
Este foarte important pentru cetăţenii acestei ţări care se simt într-adevăr cu afinităţi de oameni „de dreapta” să se alăture acum PNL, pentru că în calitatea sa de partid istoric şi de tradiţie cu o doctrină foarte clară pe această parte, liberalii sunt adevăraţii exponenţi ai dreptei româneşti.
Îndemn aici şi pe aceia care au fost induşi în aceşti ani de „regimul Băsescu”să se creadă că au făcut parte din dreapta românească să-şi scutere capul, să se frece la ochi, să-i deschidă bine şi să ştie să separe pe criptocomuniştii securişti de restul lumii.
Tăriceanu? O biată marionetă ajunsă pe mîna serviciilor şi alăturat cu forţa unor partide infestate ce are misiunea să spargă şi să distrugă PNL. Este singura şansă pentru ei!
Este foarte drept că dispun de un arsenal modern de armament. Trei televiziuni de ştiri puternic finanţate care au o putere imensă manipulatoare: Antena3, România Tv şi B1Tv (băsescu tv).
Eu unul am părerea că de nu va putea nici acum electoratul român să discearnă şi să aleagă cu mintea, este similar cu situaţia din 1947 cînd Ţara a încăput pe mîna bolşevicilor distrugînd Monarhia Constituţională.
Sictir Tăriceanu! Te-am legat la stîlpul infamiei şi vei muri de la atîtea scuipaturi care te vor îneca în marea istoriei!

One thought on “„MISIUNEA TĂRICEANU” – LA STÎLPUL INFAMIEI

  1. mon cher, prea multă simpatie pentru somnorel, o recunosc cinstit, n-am avut niciodată, da’ tot cinstit recunosc că-i ieşiră câteva jocuri, ca dovată a relaţiei somn-vis-inspiraţie! îl admiram pe tăricenanu, ca şi tine, din câte înţeleg, la vremea când, bâgat în corzi de spanchi-başa, a evoluat cu abilitate politică şi guvernamentală, reuşind să ducă la bun sfârşit o guvernare pe care prosperă pentru majoritatea românilor, da’ pe care mulţi o vedeau încheindu-se prematur şi-n coadă de peşte… acu’ însă mi-e silă! dar dacă, la prezidenţialele care bat la uşă nu-l alegem pe adormirea-sa, ci pe biciclistu’ bunicuţii, io-ţi urez de pe acum „să ne citim sănătoşi… în statele care ne-or acorda azil politic!
    p.s: o să-i dau articolului un sharre şi pe-un grup cam exclusivist, că e pe temă dată şi nu îngâduie abateri, că-mi plăcu!

Comments are closed.