MOBBING

Ce ne aduce nouă vacanța cu trenul de Franța, cu guvernul de tehnocrați? Se pare că ne va aduce și în România o lege absolut necesară într-o țară în care toți idioții care au manglit bani, toți estropiații, toți ghiolbanii, brutele, inculții băsiștii, pesediștii, ba chiar și niște liberali pârâți au devenit PATRONI! Adică ne va aduce Legea antimobbing
Nu contează că au 6, 9, 12 clase terminate sau chiar o facultate făcută numai în sesiune doar cu banul „Grupama” de la babacii aflați deja în funcții producătoare de „lovenstein”, nu contează că au doar un singur neuron, un singur angajat și un chioșc pe stradă cu chiloți tetra din Ucraina și șosete de la Tiraspol, ei sunt patroni!
Unii au chiar și firme de IT și chiar de nu sunt mai buni decât subalternii, chichirezul e că sunt patroni și alții lucrează pentru ei!
În viață am avut astfel de șefi și pe vremea răposatului și pe cea a Javrei Ceacâre și indiferent de regim, i-am băgat în origini și am luat poziția deșteptului cedând primul, dar nelăsându-mă cu piciorul pe „gâtiță”.
A fi salariat înseamnă a trăi într-un continuu stres care poate dăuna sănătăţii tale!
Există astăzi un concept numit: ”hărţuirea psihologică la locul de muncă” sau ”mobbing”.
S-a făcut şi un studiu care demonstrează că cel mai întâlnit tip de conflict într-o firmă este conflictul cu şefii.
Ţi se pare ceva normal ca şeful să ţipe mereu la tine şi să te insulte? Nu, nu este deloc normal! Tu ai demnitatea ta şi NU trebuie să ţi-o calce nimeni în picioare, nici măcar şeful!
Mobbingul înseamnă şi stres, iar stresul dăunează sănătăţii!
Mai există un rezultat foarte trist al studiului despre care am amintit mai înainte. Astfel, s-a demonstrat că circa jumătate dintre şefi se poartă urât cu subalternii sau angajaţii lor.
Tu ai avut cumva norocul să ai un şef care se poartă frumos cu tine?
Ei bine, să ştii că mai sunt mulţi alţi oameni care NU au avut norocul tău.
Dar hai să spunem că urmează de acum înainte să te angaj ezi la o firmă. Asta înseamnă că ai 50 la sută şanse să nimereşti peste un şef care să se poarte urât cu tine. Poţi să dai peste un şef bun, dar la fel de bine poţi să dai şi peste un şef rău. E ca şi cum ai da cu banul, adică foarte aiurea.
Dacă vrei să îţi cauţi un loc de muncă, nici măcar NU ştii ce fel de şef vei găsi la acel loc de muncă. Eşti pur şi simplu la cheremul norocului.
De fapt, asta e soarta angajatului: stă tot timpul la cheremul norocului. Dacă e să fie bine, atunci să fie bine! Dacă e să fie rău, atunci acesta a fost norocul! Dar aşa ceva e cumplit!
Singurul avantaj al salariatului este că primeşte lunar un salariu cu care să îşi întreţină existenţa. În rest, numai umilinţă, muncă grea şi stres.
Oare chiar merită să fii toată viaţa numai un simplu salariat? Sigur NU merită!
A fi angajat înseamnă să ai 50 la sută şanse să te îmbolnăveşti pe fond nervos, din cauza unui şef care îţi transformă viaţa în iad. Pe bune!
Crezi că în Franţa, de exemplu, degeaba se pedepseşte cu un an de închisoare persecutarea psihologică?
Mobbingul este coşmarul secret cu care luptă foarte mulţi salariaţi. Trist, foarte trist!
Sigur trebuie să te îndepărtezi cât mai repede de această realitate îngrozitoare!
Serviciul te ajută doar să supravieţuieşti. Dar tu NU vrei numai să supravieţuieşti! Tu vrei o viaţă superbă! Însă trebuie să ştii şi asta:
Pentru a deveni un EXPERT într-un domeniu, este nevoie de zece mii de ore de practică în acel domeniu.
Chiar dacă acum mergi câte 8 ore pe zi la serviciu, tot îţi mai rămân zilnic 5 ore libere.
Dacă timp de 5 ani foloseşti zilnic cele 5 ore libere pentru a deveni EXPERT într-un alt domeniu, după 5 ani viaţa ta poate fi cu totul alta!
Fă-te așadar dacă nu patron, măcar independent într-un domeniu unde îți poți asigura traiul decent nedepinzând de alții. Dar dacă ajungi cumva patron, să nu uiți până mori „de ce” ai luat această hotărâre și să nu uiți că umilindu-ți subalternii, este imposibil să nu vină clipa când sătui de umilință se va găsi măcar unul singur care îți va înfinge cuțitul până în prăsele într-o bucă…
Mobbingul funcționează și la nivelul societății, când o colectivitate mare ca Iașul a suferit atâta vreme datorită unor ghiolbani și ticăloși ce le-au făcut viața amară și chiar la nivelul unui popor ce s-a lăsat și încă se mai lasă umilit de niște javre de oameni care-l conduc.
Da! Sunt pentru Legea antimobbing!