NICHIRICA, NU MĂ MULŢUMESC DOAR CU ATÎT!

De o bucată de vreme – mai precis cam de după europarlamentare – Oficiosul PSD şi a Primăriei Municipiului Iaşi (găoZiarul de Iaşi), dar şi Gazeta di părete „CUIERUL de Iaşi” se strofoacă din toate puterile lor materiale plătite de noi ieşenii, să ne convingă de faptul că inepţii oraşului au măreţe realizări pe linia construirii socialismului democrat.
I-aş lăsa naibii în pace – pentru că este evident şi pentru cei patru boşorogi nostalgici care se înghesuie la wig-wam-ul unde se strîng semnături pentru tînărul tembel ce se vrea în locul Chiorului la Cotroceni – că nici ei nu cred în aceste goange trîmbiţate de cîţiva mercenari ai pixului sau a lui Buratinooooooooooooo…!
E vorba despre măreţele şantiere din tîrg – ceva în genul Marelui Zid Chinezesc – care se preling ca nişte tenii prin burta urbei din capătul Nicolinei, prin Ponte Rosa, de la vechiul Bazar, pe la Cotnari şi pînă la Doi Băieţi – că atîta a fătat mama….
Despre alte borte găurite din centru pe la Teatru, „Independente Mal Aires”, sau galeria minieră din Fundaţie – nexam! „Mucles zacanaua” cum ar zice Marele Învăţat de la Zanea….
Zi de zi avem fotografii şi articole sforăitoare cu relatări de la faţa locului cu un biet utilaj de răspîndire mecanizată a asfaltului fotografiat din toate unghiurile, cu o basculantă de 24 de tone care tocmai ridică bena cu asfalt în cuva utilajului de repartizare, cu cîţiva „guşteri” cu bluze prăzulii sau „potrocalii” care „se sacrifică”pe o asemenea caniculă şi toarnă asfalt de 140 de grade pe o căldură de 30 de grade! Nasoool…

NICOLINA
Aşa un mare sacrificiu, atîta eroism, care se transmite de fapt inepţilor prăduitori ce şed comod la umbra draperiilor din Roznovanu cu aer condiţionat, dînd interviuri despre măreţe realizări. Sictir Nichita! Sictir Chirica!
Dacă am o satisfacţie – şi asta va ieşi oricum la iveală tot aşa cum iese după muuuulţi ani la lumină toată complicitatea dintre Sistem şi clanul ţiganilor lui Bercea şi al celui al fraţilor Băsescu – e aceea că de mulţi ani îi toc pe NICHIRICA mărunt-mărunt şi tot ce nu a scris presa ori că nu ştie, ori că nu a vrut să ştie, am demascat de vreo zece ani, arătînd sistematic toate mîrşăviile întîmplate cu bună ştiinţă cu lucrările publice din Iaşi.
Am scris mereu despre lucrările prost executate şi am explicat în amănunt pe înţelesul nespecialiştilor toate golăniile, cum se fură din punct de vedere tehnic şi se produc diferenţe imense de bani negri ce se întorc parandărăt în buzunarele burjuilor din primărie şi a executanţilor de lucrări, am explicat modul simplu şi ordinar cum se truchează licitaţii, cum se decontează lucrări extrem de costisitoare ce se execută doar pe hîrtie, am ţinut opinia publică mereu la curent şi am făcut tot posibilul ca lumea să conştientizeze de unde ne vine răul.
Evident că e greu cînd te zbaţi de unul singur ca peştele pe uscat şi nu ai lîngă tine forţa unei acreditări de presă şi o legitimaţie care să-ţi confere dreptul legal la informaţii, dar pe mine – care nu trăiesc din această nobilă meserie – nu m-a împidicat să mă folosesc de cunoştinţele mele profesionale temeinice dobîndite în timp în meserii conexe, şi să demasc ceea ce am văzut şi am înţeles.
Trebuie să vă spun foarte limpede că marile tunuri financiare şi averile acumulate de vreo 10-15 inşi din Administraţia Publică Locală s-au făcut masiv cam de prin 2002-2004 şi pînă în 2012.
Ăştia au fost anii de vîrf în care Nichita a preluat puterea de la Simirad ce era încă mic copil faţă de cei ce l-au urmat, dar care şi-a făcut şi el o frumoasă avere după ce a ciocoit şi Consiliul Judeţean.
La primărie, Nichita şi Chirica – pe vremea cînd era Director Tehnic – au furat la greu în mod rudimentar abuzînd de funcţii, luînd şpăgi masive cu procente la orice lucrare, trucînd licitaţii cu dedicaţie, făcînd trafic de influenţă.
Nu am nicio temere să fac aceste afirmaţii cu toate că eu personal nu am dovezi palpabile, dar cunosc atît de bine toate potlogăriile din Primăria Iaşi, încît mă ofer voluntar să îndrum orice procuror paraşutat din cosmos care ar avea intenţia să desluşească escrocheriile. Dacă aş fi fost jurnalist de meserie fiţi siguri că astăzi eram magnat de presă şi lucram independent fără ca cineva să mă poată îndoi, sau eram mort în vre-un accident rutier trucat.
Toate afacerile murdare s-au făcut NUMAI sub acoperirea Sistemului! Şi ştiu că peste cîţiva ani – puţini sau mulţi – adevărul va ieşi la suprafaţă şi vor cădea capete care vor mai fi atunci în viaţă.
Important este ca să se înceapă de la vîrf, de la CSM, de la ÎCCJ, de la Parchetul General, de la conducerea DNA. Dovezi există şi astăzi, dar la Iaşi NIMENI nu doreşte să le scoată la iveală!
De ce spun că de prin 2012 s-au mai liniştit oarecum? Odată ce au ajuns oficial la putere cu Guvern propriu, s-au speriat puţin mai ales după condamnarea lui Fenechiu şi al altor mari rechini de prin ţară. Au înţeles că li se poate întîmpla şi lor şi doar hazardul face ca acea zi să vină mai devreme sau mai tîrziu.
Politica accesării fondurilor europene este de a avea bani cu nemiluita din care o mare parte se escamotează pe diferite căi în bani negri. Asta are drept consecinţă lucrări proaste executate cu firme de casă nespecializate şi nedotate tehnic corespunzător, care cîştigă licitaţii pe bandă rulantă şi eventual se califică „la locul de muncă” sub ochii închişi ai beneficiarilor care plătesc cu nonşalanţă lucrări fictive sau slab calitativ.
După 2012, după ce Chirica „s-a ajuns” viceprimar, a înţeles că toată lumea a început să vorbească slobod despre lucruri pe care el credea că le învîrte fără ca ochii lumii să sesizeze.
În fond ceea ce se face este ceva firesc şi mă jur că orice altă echipă ar fi fost la conducerea Primăriei Iaşi făcea oricum mult mai mult şi mai bine! Nu este nicio favoare, nu este nicio performanţă a acestor nepricepuţi!

NICOLINA 2
Fără modestie, îmi arog personal faptul că am fost şi sunt un vector de incitare şi de opinie al societăţii civile şi pentru acest motiv am satisfacţiile mele personale care încă nu sunt nici pe departe realizate.
Asăzi asistăm în sfîrşit la nişte lucrări mai deosebite din punct de vedere tehnic şi calitativ, se reface infrastructutura unor bulevarde axiale cum este Nicolina cu refacerea corectă a fundaţiei şi mărirea capacităţii portante cu geogrile de fibră de sticlă care armează covorul asfaltic conferindu-i o rezistenţă superioară, se refac temeinic suprastructurile pasajelor denivelate întărindu-se şi refăcînd hidroizolaţiile.
Şnapanii au înţeles în sfîrşit că mai sunt oameni de specialitate neimplicaţi în furturi care nu sunt dispuşi să tacă şi prin urmare au început să respecte normele de proiectare, să nu intervină peste Consultant, peste Proiectant şi să nu mai ceară cotă parte fixă la sumele de execuţie.
În schimb, firmele cîştigătoare care lucrează, nu au forţa necesară să desfăşoare aceste investiţii într-un termen rezonabil şi se întind pe mai mulţi ani de cît ar fi corect, chiar dubli, tripli, mai ales ca finalizarea lucrărilor să coincidă cu viitoarele alegeri locale.
De furat se fură în continuare, dar nu se mai ia cu sacul, ci doar cu punga.

teatru
Şmenarii NICHIRICA şi liota lor au acum afaceri prospere cu activităţi comerciale puse la punct prin interpuşi de cînd şi-au acordat spaţii în locuri perfecte,cu vad, sau au dezvoltat firmuliţe ce au comenzi constante de furnizare de consumabile către primărie sau alte instituţii ale statului.
Oricum veţi cădea băieţi! Va cădea şi clanul Băsescu, dar nişte pîrliţi inepţi ca şi voi!