PAN HALIPA ŞI TĂMÂIEREA MORTULUI

Ti râzi di ti spargi!
În binecunoscutu-i stil de a băga băţul numai printre două ostreţe din gard, trompetul Regimentului Florin Gheţău sună goarna chemând la masă Compania 1…
Bre, eu pi feisbucul ăsta am dat prietenia la multă lume, pentru că nu am ifose şi nici prejudecăţi. Mai ales sunt „pretin” cu mulţi liberali – foşti „coledzi” de partid pe vremea când scroafa guiţa urcată în teii de pe Ştefan cel Mai Mare şi Porcul îşi dădea singur de pomană în luna martie organizând „revelionul pensionarilor comunişti turnători la securitate”…
Cam aşa se face că am acceptat prietenia după ce am demisionat din PNL a unui PAN Halip(a) care ar fi cică un preş la organizaţia PNL din Tătăraşi (nord sau sud, est sau vest, nu prea contează) unde cândva făceam şi io figuraţie ca „leberal”….
Multă vreme acest domn părea să mă curteze pe feisbuc dându-mi like-uri la multe postări critice la adresa unor şefuleţi de ai săi care – coincidenţă – erau şi şefii PNL Iaşi. Pe mine sincer nu mă interesează absolut defel ce este în PNL Iaşi acum de când sunt membru al societăţii civile, dar ca vechi liberal cu gândire liberală mi-aş fi dorit ca membrii ce mi-au fost colegi cândva să se fi scuturat de prostie, făţărnicie şi pupincurism şi să-şi croiască soarta scoţând în faţă alţi oameni capabili care sunt cu duiumul în partid renunţând la cei care o fac pe sanitarii tratând hemoroizii unora din gaşca lui Fenechiu.
Iote că jigodismul e mai tare decât onoarea şi bunul simţ şi nişte fricoşi căcăcioşi s-au gândit că tot mai sigură este ascensiunea în ierarhie urmând cariera de vindecători de hemoroizi prin metoda lincvistică…
Florin Gheţău – trompetistul Regimentului – se face trâmbiţaşul preluării de pe pagina de Facebook al lui Pan Halip(a) a cîtorva cuvinţele scrise cu însufleţire regulamentară şi simţ patriotic ce ne înduioşează până la „lăcrimi”.
Iote bre ce zâce tătărăşeanul megieş mie genialului ciochist repudiat de toată lumea bună din târg care scuipă cu năduf în urma asistentului călăilor care au executat fără milă teii de pe bulivard: «Reprezentaţi cu brio Partidul Naţional Liberal în şedinţele din Consiliul Local, sunteţi un bun strateg, un bun politician şi nu în ultimul rând un familist convins. Acum este momentul să faceţi mai mult!
Spre deosebire de alţi candidaţi care analizează eşantioanele de electori şi îşi stabilesc „crezul” în funcţie de publicul ţintă, Marius Sorin Dangă a dovedit de multă vreme că este un om care a aderat cu tărie la valorile liberale şi este gata să se lupte pentru ele», spune Laurenţiu Halip.
Ha, ha, ha, hi, hi, hi…păi cum sî nu ti hlizăşti de asemenea dovadă di pupincurism deşănţat?
Este fix ca în telegramele de adeziune trimise până acu 25 de ani Tovarăşului înainte de Congres…Limbajul este desigur dintr-un lemn de tei sculptat şi lăcuit cu balele limbii şlefuite în timp pe hemoroizi.
După compoziţie, nu m-ar mira să aflu că textul este elaborat chiar de ciochistul doctorand din Bârlad care se vede înciudat şi marginalizat că lumea nu-l înţelege.
Mârşăvia nu constă la trepăduşii care fac orice să se aburce pe pervazul unui geam chiar de la parter ca să intre într-o clădire, ci este fix la deontologul care se vrea robinetul regulator de debit de lichide galben-verzui care curg la PNL.
Beleaua cea mare este cu adevărat că eu – în postura de memru activ şi deplin al societăţii civile – sunt interesat foarte tare ca PNL Iaşi să devină un partid puternic şi credibil, să scoată în faţă candidaţi cu adevărat de valoare chiar la postul de primar pentru că noi cu partidul CETĂŢENESC Alternativa Civilă dorim să avem cât mai mulţi membri în Consiliul Local şi cel judeţean şi să punem umărul să ajutăm în proiecte realiste şi moderne pe viitorul primar şi viceprimarii ce vor fi aleşi. Nu avem niciun interes să fim în permanenţă pe postul de Gică Contra şi să boicotăm permanent Hotărârile ce vor fi propuse sau să fim continuu raporori către organele de forţă comunicând eventuale abuzuri şi nereguli, dar dacă vom fi în această situaţie, asta vom face.
La primele alegeri locale, Alternativa Civilă nu îşi propune să câştige primăria sau CJ cu toate că ne vom desemna candidatul propriu în ambele funcţii, însă suntem conştienţi că fondurile necesare şi puterea organizatorică ne lipsesc să ducem această bătălie de la egal la egal.
PSD-ul îl bagă iarăşi pe Nichita sau pe Chirica la înaintare? Excelent, ne convine de minune, ne fac un bine! E mai nasol cu unul nou şi încă nepătat în politică!
PNL îl scate în vitrină pe papagalul colorat Danga? Excelent şi aici, pentru că ne va fi prea uşor să-l tundem de penele ce i-au rămas printre frunzele de tei! Bagă nişte tineri imberbi care muncesc cu gura la partid? Foarte bine şi aşa, numai că vor fi bătuţi astronomic de candidatul PSD!
Vine Blăjuţ să candideze din partea lui Ia şi Sting? Foarte bine! Îl aleg pompierii!
Sincer, societatea civilă ar fi bucuroasă să aibă pe cine vota liber şi fără prejudecăţi un candidat liberal capabil şi chiar cu oarece notorietate dovedită. L-am indicat de multe ori şi continui să afirm cu toată tăria că Dragomir Tomaseschi ar fi pe placul „dreptei” ieşene. Că nu le convine găştii fenechiste de frică să nu-şi piardă scaunele, e altceva….
Şi domnul inginer Romeo Vatră poate fi o soluţie, dar Marius Danga este în mod cert cartea perdantă a liberalilor de la Iaşi în ciuda oricăror sondaje măsluite comandate de lovelele unora sau altora care se bat pentru putere.
Un papagal cu pene colorate nu are ce căuta la conducerea Iaşului! Gata, ne-a ajuns douăzecişicinci de ani de tâmpiţi şi hoţi!
Florin Gheţău prin tot ceea ce face, ce scrie şi cum manipulează, se dovedeşte cel mai mare duşman al PNL Iaşi şi personal îl suspectez că are alte interese şi face jocuri ascunse pentru altă persoană pe care o doreşte în fruntea primăriei…
Dar toate la timpul oportun!