PATUL LUI PROKLAUS

Hai că suntem de tot rahatul!
Adică ce fel de ţară e asta membră în UE, NATO, ONU, UNESCO care nu-i dom’le în stare să asigure o locuinţă corespunzătoare care să poată satisface cele mai năstruşnice dorinţe ale Preşedinţilor aleşi?
Este o ruşine de care sincer îmi vine să-mi iau lumea în cap şi să emigrez naibii pe undeva unde să nu mai aud de niciun Preşedinte sau vreo Primă Cucoană că se plânge…
Nu mai departe de dăunăzi, zapam programele TV să dau undeva de Publicitate, că m-am săturat să aud scandalul ăsta ca să nu fie pus MRU la SIE şi când colo în goana mea după mărci de bere, deodorante după care nu mai transpiri niciodată (apropo, câtă şpagă se ia pe la Ministerul Sănătăţii să înghită o asemenea inepţie?), la coteţul lui Guiţă Tv care până nu demult era firma oficială parteneră a tuturor cooperativelor secrete, ce-mi văz ochii?
Madoamna Carmen este intervievată pe stradă şi întrebată de o fătucă, dacă e fainoşag în casa nouă de lângă Vila Dante unde stătu Chiorete.
Atunci jumătatea lui Herr Klaus (pe bune!) se plângea că nu s-a mutat încă deoarece nici după atâtea luni de la câştigarea alegerilor de către iubitul ei soţ ţara asta cu instituţiile ei nu a reuşit să rezolve problema! Eu imediat am făcut legătura cu W Ponta care e la butoanele Guvernului care are în subordine RAPPS-ul…
Băi, tu-le norocul lor de şmenari – că precis ăia au fost învăţaţi de Băsescu numai cu şpagă să mişte ceva – aşteaptă dreptul şi o lălăie…
Familia asta stă despărţită în mod injust – unul la Sibiu, altul hălăduieşte prin Bucureşti – şi se întâlnesc doar ocazional când mai prind şi ei o delegaţie externă ceva…
Tot de la coteţul lui Guiţă TV şi a şpionilor trimişi în misiune – Niels Şmeker şi Corina Dragoteasca – unde e un adevărat viespar de acoperiţi şi frustraţi ca al de dom profesor Stan ce nu a reuşit nici măcar acum după atâta vreme să ajungă nici ministru la Externe, nici ambasador în SUA sau la ONU sau la Tiraspol şi nici măcar Preş al României, am aflat nişte chestii intime de tot… cică la ordinul lui Herr Klaus şi la „indicăţiile” lui Prima Cucoană, au dărâmat păreţii la toate cele patru dormitoare de la etaj unde se refugia mai tot timpul doamna Maria când o fugărea bărbatu-su seara când venea mangă de la curvă şi avea chef de vorbă. Eu înţeleg perfect că cele patru dormitoare de la etaj erau construite strategic pentru asemenea situaţii şi asemenea familie de Preşedinte năbădăios şi în mod cert arhitecţii nu s-au gândit o clipă că după Băsescu va veni o pereche de locatari îndrăgostiţi care se iubesc la fel ca în prima zi şi dimpotrivă, pentru ei problema este cât mai puţine ascunzişuri şi chiar cât mai multe zone la vedere!
Cică – tot de la deontologii de ştiri aflăm – că Klaus ( cacofonie inevitabilă ca şi în cazul lui Caragiale Luca Ion), la indicaţia doamnei Carmen a dat ordin să radă pereţii interiori, iar cică baia de la etaj să aibă păreţii din sticlă groasă de 20 mm care să nu se aburească nici când doamna face duş fierbinte şi soţul stă în pat citind prostiile trimise de Coldea şi poate MRU.
Constructorii şi arhitecţii de la RAPPS nu au soluţie tehnică pentru ca geamurile să nu transpire de la aburii duşului, dar cică doamna Carmen a văzut la televizor pe PRO Sieben că este u spray care nu mai transpiri în veci şi au telefonat să preia spotul şi Antena 3 poate le va trece prin diblă şi tâmpiţilor de români.
Dar asta este o problemă minoră, care până la urmă sigur se va rezolva, însă cea mai mare şi mai mare problemă existentă pentru cuplu, e aceea că tot doamna – cică – vrea în dormitorul de 784,048 metri patraţi să-şi pună un pat cu dimensiunile de 3m/3m ca să intre în Cartea Recordurilor şi România.

lenjerie-de-pat-hotel-solutii-textile-hotel-restaurant-romania-baia-mare-71df09992328bd7b6c27e2441c4f405a-800x450
Ei, asta este o problemă chiar şi pentru cei mai renumiţi savanţi din lume! Am auzit că şi Sultanul Bruneiului a dorit ceva de 2,5/2,5 m şi a fost dispus să plătească preţul cam cât ar fi PIB-ul României pe doi ani şi nicio firmă nu a fost capabilă.
Până la urmă s-ar fi găsit totuşi undeva prin Mărginimea Sibiului un sas meşter popular care a spus că dacă firma aia austriacă se opreşte din tăiat pădurile o lună şi e lăsat el să aleagă doi stejari seculari, ar putea cumva să facă ce nu a putut nimenea, dar necazul acum e altul: nu există încă pe mapamond nicio firmă capabilă să creeze dintr-o bucată o saltea de 3/3 şi groasă de 0,5 m cu caracteristici precise de rigiditate şi elasticitate.
Se zvoneşte că italienii de la DORMEO au cerut un sprijin financiar statului italian să finanţeze un program de cercetare în acest domeniu, dar suma cerută depăşeşte şi averea lui Silvio Berlusconi!
Aşa că dragii mei, suntem într-adevăr o ţară de nimic dacă nu putem noi să satisfacem cu forţe proprii o cerinţă normală a unui Preşedinte ales.
Mai întâi s-a plăns Chiorete de mojicia lui Ponta în complicitate cu ăia de la RAPPS. S-a mutat cu chiu cu vai la Scroafiştea, că doamna Maria sigur a spus că ea dacă n-are suficiente camere să se ascundă de nebun, nu pleacă din casă. Am zis că-i moft, că se dă lovit în aripă că nu terminase stocul de băuturi de prin beciuri şi debarale, dar văz că problema se repetă acum şi cu Klaus.
Uite, zău, vouă nu vă este dor acu de Bunicuţa, aşa săracă şi cinstită cum era ea?
Preşedinţii ăia de dinainte – şi nea Ion şi Miluţă – parcă se întindeau cât le era plapuma…Ori, fiind paturile mai mici, aveau şi plăpumi mai mici…?
Auzi tăticu’ 3m pe 3, înseamnă 9 mp! Câţi dintre noi n-au trăit şi trăiesc încă în camerele de la bloc de 2/3? Şi de bine de rău, acolo aveai şi un recamier şi o masă şi chiar o mică bibliotecă. Dormitorul meu din adolescenţă aşa era.
9 mp…..hm…Băi, eu unul nu-mi închipui cum vrea doamna să fie patul ăsta cât o cameră bunicică…Ăsta e tatami pentru arte marţiale!
Oare nu se teme că n-o găseşte pe întuneric? Hm…