PERICOLUL MARICEL POPA !

În atenția DNA-structura Centrală, Serviciul Român de Informații – Stația Iași, DGIPI Iași.

Atrag serios și responsabil atenția Direcției Naționale Anticorupție – CENTRAL (la Iași este infestată cu procurori incompetenți și corupți), SIPI Iași, ba chiar și SRI Iași asupra acestui șnapan instalat prin voturi dubioase în fruntea Consiliului Județean – cetățeanul Maricel Popa, originar din Comarna – Iași.
Așa cum serviciile locale de Inteligence cunosc cu siguranță, ipochimenul Maricel Popa cunoscut ieșenilor și sub diverse porecle ca: Maricel Sony Popa, Maricel Nebunelea, Regele Falimentărilor, Moartea Privatizărilor, etc a ajuns printr-o nenorocită neșansă a locuitorilor acestui județ în fruntea Consiliului Județean Iași, care s-a transformat acum după aceste ultime alegeri exact într-un club al interlopilor cu gulere albe și jegoase.
Urmăriți cu mare atenție Lista cu numele celor intrați prin crăpătura ușilor întredeschise de partidele parlamentare și observați cu groază că aproape întreaga înșiruire este ocupată doar de niște reptile care de-a lungul anilor s-au remarcat numai prin scandaluri și nominalizări în presa locală, cu afaceri dubioase prin care au furat efectiv bani din bugetul atât a Primăriei Iași cu complicitatea escrocului Gheorghe Nichita, cât și a Consiliului Județean Iași unde mafia liberală condusă inițial de Cristian Adomniței – valetul de pică al lui Fenechiu – și mâna sa dreaptă murdară Daniel Minciună, directorul Direcției de Administrare a Drumurilor Județene, au sifonat efectiv orice ban public încheind contracte dezastruoase pentru județ cu firme de casă de construcții de drumuri ca și Eky Sam – Tg. Frumos, sau Autotehnorom Suceava, o firmă paravan pentru Eky Sam cu care se rotește la licitații sau face „mână moartă”. De la paznici de utilaje în câmp, la crâșmarii din comunele Moldovei unde își lasă salariile muncitorii asfaltatori de ziua a treia, la pușcăriabilii funcționari din C.J. și D.A.D.J. Iași se cunosc mânăriile de doi bani patronate de directorul Minciună, doar inepții procurori DNA Iași sau polițiștii de la infracțiuni economice se fac că nu au auzit nimic și nici gura nu le pute a trăscău și mahorcă americănoase.
De mulți ani firma ALDP Iași deținută dubios și chiar ilegal prin inginerii financiare de Maricel Popa – prin combinații cu fostul Premier Adrian Năstase și aprozii săi (printre care îl socotim și pe Gheorghe Nichita) – este falimentară în urma managementului total defectuos al acestui șnapan imbecil care nu a avut alt scop în viață decât să facă trafic de influență ca să obțină întreprinderi ale statului împinse către faliment cu bună știință, iar folosindu-se apoi de patrimoniul dobândit cu mijloacele lor fixe ce constau în principal în terenuri mari intravilan și clădiri industriale să obțină credite neperformante de la bănci pe care cu complicități înalte le folosea în stil „suveică” pentru a pierde urma banilor.
El, Maricel Popa, este artizanul ieșean care și-a omorât cu bună știință firmele preluate, dându-le lovitura de grație.
Maricel Popa este personajul care imediat după „revoluție”, în anii 90, a înființat firma proprie „Omega is Comunication”, ce se dorea a fi o mică firmă de pionierat în industria IT în acei ani.
Lovitura ce mare – tunul mileniului doi – l-a dat Maricel când s-a demarat privatizarea Romtelecom România și cu un efort imens al Țării s-a trecut la dezvoltarea rețelelor de fibră optică pe întreg teritoriul național, schimbându-se în telefonie vechiul sistem „Penta” al centralelor telefonice, cu noul sistem digital al centralelor ALCATEL și SIEMENS.
Ei bine, folosindu-se de trafic de influență care este stilul caracteristic al acestui șnapan inteligent, dar cu doage sărite din butoiașul de pe umeri, Maricel Popa a devenit imediat omul de casă al conducerii Direcției Romtelecom Iași al cărui șef suprem la acea vreme era Alexandru Gagea, nimeni altul decât actualul General Manager al potentatului Iulian Dascălu, pe atunci un simplu pantofar ce a deschis un magazinaș cu numele „Iullius” în Târgu Cucu, pentru a-și vinde modelele de pantofi făcute de el și încă vreo doi muncitori de la care învățase meseria la fosta Cooperație Meșteșugărească…
Poate unii dintre voi rămân muți de admirație și cad în extaz gândindu-se la câtă inteligență și spirit comercial zace în acești nemernici, dar în acele timpuri au acumulat avere și putere oameni ca acest Popa Maricel, Gagea Alexandru, Nichita, Simirad, șefi din SRI, Parchete, judecători, polițiști. Unii au ajuns pe baza puterii și a banilor acumulați (citește furați) membri ai cluburilor Rotary, francmasoni de bază, oameni cu influență politică. Ei au format Mafia.
Poate nu este de prisos să vă mai spun că Alexandru Lăzescu a fost până prin 91 coleg apropiat și prieten la Telefoane cu Alexandru Gagea, iar după deranjul din 89 fiecare și-a scuipat în palme și au început ascensiunea. Venise vremea lor.
Maricel Popa, cu o echipă din maximum 20-25 de oameni, trăgea prin lucrări acordate cu dedicație, fibra optică în întreg județul Iași, dar și în județele limitrofe la prețuri cel puțin duble față de cel corect! Chipurile era asociat în lucrări cu firma de construcții a Romtelecom „Teleconstrucția” Bacău, care oricum nu avea capacitatea să acopere volumul imens de lucrări și ritmul impus pe toată Moldova.
Popa, din parandărătul ce-i rămânea lui după împărțire, a luat imediat spații comerciale ultracentrale lângă Magazinul Moldova devenind dealer exclusiv al firmei Panasonic, iar apoi al grupului Toyota România pe zona Moldovei. Se cumpărau atunci francize care aduceau bani grei, vândute ulterior când creștea concurența.
După ce a „cumpărat” doar cu acte măsluite din indicații înalte fosta unitate ALDP Iași – cândva o subunitate de elită a DRDP Iași – Popa și-a pus în gând să dea tun după tun și s-a lansat în domeniul asfaltărilor fără a avea nici cea mai mică noțiune despre ce presupune asemenea activitate!
Pur și simplu a fost un fel de pasăre de pradă ce s-a folosit numai de trafic de influență și de declarații false în acte profitând de portofoliul firmei pe vremea când o deținuse statul român ca să poată primi cu încredințare directă de la Nichita lucrări de mare anvergură pe care firma nu le putea îndeplini corect, neavând experiența și capacitatea tehnică să le poată executa în bune condițiuni.
A gajat cu bunuri fixe și imobile ale altor firme falimentare preluate tot cu hârtii și acte falsificate decât cu bani curați și și-a înnoit parcul de mașini și utilaje de construcții de drumuri. Așa s-a apucat în anul 2004/2005 să asfalteze în Iași bvd. Nicolae Iorga pentru ca Nichita să se poată lăuda în fața lui Mircea Geoană (presupus viitor Președinte al României) ce mare primar este el, dacă acela ar fi ajuns la buda din Cotroceni.
Din păcate a ieșit javra ceacâră Băsescu și guvernul liberalo-pedelist condus de Tăriceanu, iar lucrările efectuate de Popa au rămas neacoperite de bani în exercițiul bugetar 2005-2006, ceea ce a condus în final la falimentarea ALDP Iași. Se ajunsese acolo că autobasculantele noi achiziționate de Maricel Popa în contul lucrărilor efectuate în 2004 pentru Primăria Iași fără acte legale au rămas neachitate în contractul de lesing, așa că erau mereu ascunse prin diverse localități să nu fie rechiziționate de vânzător în contul datoriilor acumulate.
Afaceri dubioase, marfă de balastieră la râul Moldova vândută fără număr la negru ce produceau bani murdari, alte lucrări cu dedicație acordate de Nichita în contul datoriei din asfaltările din 2004 rămase neachitate, așa cum au fost lucrările de modernizare a tronsonului de linie de tramvai între Rond Tătărași Nord – Piața Chirilă – Bașceauș înt-un fel de subantrepriză mascată cu o firmă grecească falimentară, sunt alte șmecherii pentru cale Maricel Popa ar trebui astăzi să împartă o celulă de pușcărie cu Gheorghe Nichita și călăul teilor, Mihai Chirica!
Revenind la anii de „start” de la lucrările de Investiții ale Romtelecom ce au fost primele afaceri fulminante ale „Omega is Comunication”, pot spune că profitul imens era împărțit proporțional ca parandărăt câtorva persoane „cheie” din Romtelecom, din jurul directorului și al oamenilor săi apropiați.
A fost epoca „de aur” a devalizării banilor publici, pentru că statul român investea sute de milioane de dolari în constituirea rețelei naționale de fibră optică fără de care niciun investitor nu venea în România!
De aici Maricel Popa a acumulat rapid mulți bani cu care „a intrat în cărți” împărțind șpăgi până la Adrian Năstase, după cum se vorbea prin budele Primăriei și ale Consiliului Județean Iași.
Atunci a acaparat pe rând Tehnoton Iasi, Vitalef S.A. Iasi, SCCF – ICT Moldova, ALDP Iasi, Fabrica de cărămizi Ciurea, Autobaza 2 ITA Iasi, Moldoforest S.A., toate cu subunități întinse pe întreg județul, ceea ce înseamnă terenuri și clădiri, dar și autovehicule de transport, utilaje de construcții și mulți oameni! Foarte mulți oameni, de a căror soartă nu i-a păsat și i-a trimis pe toți cu nonșalanță în șomaj, falimentând cu bună știință respectivele societăți comerciale.
Acesta este „în mare” schițat în creion portretul noului Preș al Consiliului Județean Iași – portretul robot al unui șobolan roșu, al unui ciocoi de tip nou al ciocoimii PSD-USL.
Omul ăsta este acum pus de providența nenorocită validată de o populație imbecilizată să preia frâiele mafiei liberalo-useliste aflată la butoane și fidelă cuplului Fenechiu-Adomniței, trecută provizoriu pentru aproape doi ani pe mâna lui Victorel Lupu – un fel de ministru Fouchet al finanțelor mafiei nichitiste cu care acela a plecat de la RAJAC.
Nebunul combinator Maricel Popa are idei megalomanice, se crede voievod peste județ, Nichita fiind doar un mic copil pe lângă deranjul mintal al Președintelui ales cu 1 vot diferență în dauna mâinii drepte murdare a pușcăriabilului Cristian Adomniței – escrocul inginer Daniel Minciună, ajuns acum consilier al Consiliului Județean după ce a funcționat patru ani drept macaz al parandărăturilor liberale.
Nebunul „cu ochii săi închiși” vrea nici mai mult nici mai puțin să împovăreze Județul îndatorându-l cu 200 de milioane de euro cică de la BERD pentru a-i băga în asfaltările drumurilor județene sau comunale! Cred că este la mintea oricărui procuror tembel și inept din DNA Iași de ce Maricel Nebunelea îndreaptă vădit această sumă către asfaltangii! Aici se pricepe el cel mai bine la șmenuri, aici este el ca peștele în apă și prin urmare acesta e noul său Proiect.
Și ce mai vrea Nebunelea? Păi mai vrea să încropească o Fundație Moldova – o adunătură a reptilelor posesoare de bani negri prin care să facă ei presiuni cică oriunde ca să „aia” sau „hailantă”, adică să facă lobby și presiuni prin care să-și satisfacă niște orgolii. Marea șmecherie va fi aceea ca Sony Popa să preia tema cu Autostrada Viselor din gura lui Fenechiu și a găștii sale și să o agațe pe pietu-i de aramă și pe steagul PSD.
Alți tembeli ipocriți și neștiutori care prind muște cu gura din zbor pe o temă demonetizată de însăși intensitatea prostească prin care s-a politizat exagerat un lucru cât se poate de normal și de firesc și anume necesitatea reală a unei Autostrăzi care să traverseze Carpații Orientali pentru a deschide regiunea Moldovei și a Republicii Moldova către Vest.
Până ce ALȚII, dinafara României vor hotărî să se execute această cale rapidă, tuturor județelor moldovenești – deci inclusiv Iașului – trebuie să le revină sarcina primordială de a moderniza cu asfalt sau beton din ciment absolut toate drumurile începând cu ulițele satelor, drumurile comunale ce leagă satele între ele și mai apoi drumurile județene care leagă comunele de centrul județului, evident, în ordine inversă…
Dar atunci când aceste căi terestre vor fi cu adevărat modernizate în totalitate, se vor degrada complet dacă nu se trece IMEDIAT la refacerea după faliment a fostei unități S.C. Lucrări Drumuri și Poduri, care a fost intenționat devalizată și distrusă de tunarul Constantin Simirad, ce a avut-o drept servant pe „subtordonata de pe abcisă” – madama Georgeta Gâlcă – o mașteră economistă pe post de lipitoare ce a supt cu buzele ei tăioase și bugetul Primăriei Iași sub oblăduirea aceluiași mârlănete din Coțușca pe care Securitatea și calitatea de turnător ordinar l-au făcut „profesor universitar” și membrotei al Uniunii Scriitorilor în Civil.
Popa vrea să asfalteze și iar să asfalteze cât vede el cu ochii înaintea nasului de vultur pleșuv pentru că atât știe și aici are el expertiză la tunuri, paraîndărăt și șmenuri prin combinații și permutări.
Primul lucru ce trebuie făcut IMEDIAT, de la bun început, este așa cum l-am învățat degeaba și pe Adomniței și pe Minciună, să refacă Unitatea proprie a Consiliului Județean pentru reparații și întreținere curentă a rețelei de drumuri comunale și județene exact pe principiul Secției de Drumuri Naționale Iași, cu aceleași atribuții și portofoliu, să fie împărțită întreaga rețea de drumuri pe Districte de Întreținere cu lungimi de arondare de câte 100-150 km de șosea! Noua Întreprindere trebuie BUGETATĂ, să se interzică prin Hotărâre de Consiliu externalizarea acestui gen de lucrări către terțe întreprinderi de casă gen Eky Sam „Târgu Estetic” sau alte prefăcătorii de srl-uri cu specialiști în spălătorii de bani murdari.
Externalizate vor putea fi doar lucrări mari de investiții noi, de modernizări rețea, de lucrări de artă, poduri, reparații capitale, închirieri de autoutilaje pentru activitatea de deszăpezire.
Ultimii 4-5 ani, firme ca Eky Sam s-au dotat cu utilaje noi specifice lucrărilor de drumuri încheind contracte dubioase cu DADJ care a acceptat contracte multianuale de întreținere a drumurilor.
În loc să se doteze Județul cu unitatea sa proprie cu autoutilaje noi și performante, banii s-au dirijat intenționat către firme private care abia acum au capacitatea de a presta lucrări cu utilaje proprii la costuri duble față de cât ar fi costat Consiliul Județean Iași dacă se autodota cu aceste utilaje și efectua mare parte de lucrări în regie proprie!
Mai vrea Maricel Popa să-și servească pilelele și obligațiile directe care l-au adus și menținut în acest timp pe poziții înalte în statul român și l-au ferit de pușcărie înființând tocmai la Bruxelles o oficină de tăiat frunze la câini pe salarii grase în euro ale Consiliului Județean Iași în timp ce există o sumedenie de instituții, Agenții și organisme ce se ocupă de proiecte europene, dar în fond nu fac altceva decât să frâneze și să dijmuiască pe adevărații antreprenori și întreprinzători ce cu adevărat știu și doresc să facă ceva pentru Iași!
Evident că Maricel va dori să cumpere la Bruxelles apartamente pentru funcționarii săi, mașini de lux cu care să meargă la serviciu și în weekend la Paris sau la Baden Baden.
Domnilor de la DNA sau naiba să vă ia… acest jalnic papagal sonat pus acum în vitrina frigorifică a capelei mortuare din Consiliul Județean Iași ar trebui imediat cercetat și anchetat de procurori adevărați și curați aduși de prin Islanda sau Insulele Feroe și înainte de a fi deferit justiției să-i fie pus sechestru asiguratoriu pe absolut toate bunurile mobile și imobile de pe planeta Pământ și satelitul ei, iar apoi împușcat în ceafă de un bărbos cecen pentru un pachet de mahorcă!
Poate așa scapă Iașul de la un dezastru sigur!