POLITICĂ DE BAHLUI

Te apucă greaţa mai rău decît dacă îţi bagi un deget în gît după o indigestie stomacală, cînd vezi cîtă golănie deşănţată, cîtă ipocrizie şi lipsă de verticalitate se manifestă la „politicienii” ăştia de pe malul lui Bahlui River…
Se fac şi se refac alianţe fără nicio logică, fără ca să existe în bostanii lor porceşti care le ţine loc de cutie ucraineană, niciun fel de crez, de doctrină clară înafara celei de căpătuire, de aranjamente pentru şmenuri şi parandărături.

Surdu
Un om ca acest Surdu care a compromis definitiv numele întregii sale familii ce a avut totuşi cumva şi motive de laudă cu ceea ce a făcut şi a însemnat inginerul Victor Surdu într-o anumită perioadă – spun că avînd puternice rădăcini pcr-iste şi securiste – s-a găsit să trădeze idealurile fratelui cel mare şi să se arunce din oportunism şi carierism ieftin în tabăra pedelistă doar pentru că interesele sale de afaceri i-au spus că asta l-ar avantaja.
A infestat desigur ambele partide şi faptul că s-a mulat perfect pe organizaţia PDL Iaşi cumpărîndu-şi postul cu o sumă modică de la mister Blaga atunci cînd cota acestei formaţiuni politice avea o valoare de faliment, demonstrează încă odată de mai era nevoie, asemănarea pînă la identitate a PDL-ului cu PSD…
Ideea că pentru „a face pace” sunt delegaţi la şedinţele acestui partid reprezentanţii regionali de la Suceava(!), demonstrează cu prisosinţă decăderea şi locul de periferie la care este cotată politica acetei formaţiuni  la nivel naţional.
Da’ nici cu onorabilitatea „delegaţilor” supervizori nu e mult de spus dacă după ce l-au mazilit pe Găbiţă din funcţia de „vicenichita” al PDL Iaşi se gîndeşte acum să-l reprimească pe căprar înapoi „dacă-şi toarnă cenuşă-n cap” şi dacă renunţă la funcţia de viceprimar pe care şi-a dorit-o atît de tare…Asta denotă clar ce caracter au toţi mahării din acest partid ajuns pe buza istoriei, că nişte cîrnăţari cu funcţie veniţi din pădurile Obcinelor Bucovinei s-au gîndit că e rost să mai stoarcă nişte lovele la negru de la soldatul Svejk de la Iaşi, dispus să-şi achite reprimirea în gradul de căprar.
Nu ştiu ce va face Rectorul în situaţia asta, dar un lucru este cît se poate de clar: dacă nu arde cu fierul roşu încălzit la flacăra PCR tot puroiul, este cît se poate de clar că PDL Iaşi va muri prin deces în scurt timp.
Să ne mutăm acum privirea la ceilalţi „colegi” de „doctrină” de dreapta cu al pedeleilor, mă refer la vajnicii „limbereli” ai lui Afenechiului. Aici – după ieşirea dezonorantă din scenă a lui Guru Relu – asistăm la o luptă intestină între membrii Găştii, exact aşa cum în orice familie mafiotă se nasc lupte pentru putere cînd Naşul dă colţul…
Este atît de hilară ideea creaţă a lui Moş Crăcilă de la Bîrnova de aş dori supremaţia în Filială, încît vestea mi-a provocat un acces de rîs de m-am tăvălit pe parchet! Noroc de nevastă-mea că apucase cu puţin timp înainte să aspire şi să şteargă lustrul cu puţin „Pronto”!

victor-chirila
Acest agricultor de Bîrnova care a reuşit să tîrască PNL Iaşi prin toate zoaiele cu comportamentul său de bătrîn libidinos ce a participat la orgii sexuale „în grup”cu minore – lucru dovedit de organele de anchetă dar rămas nepedepsit probabil că a recunoscut că a avut numai calitate de voayer, drept pentru care şi-o fi luat cred certificat de la amantă că a trecut în lumea „stîmbilor” – apoi a dus ridicolul la sublim ieşind cu o măsuţă pliantă şi un scaun de camping în faţa CJ în calitate de vice(!) pentru a arăta lumii cît este de persecutat de ghiujul Costică din Coţuşca, acest ins deci, s-a gîndit cu tupeu că i-ar sta bine în fruntea Filialei Iaşi a PNL!
Ce şi-o fi zis moşu’? Da ce, banii mei nu circulă? După Relu nu poate veni Bunelu?
Chestia este chiar de rîs dacă n-ar fi de plîns, pentru că de te uiţi puţin mai atent la cine poate revendica teoretic funcţia de „stab” la liberalii actuali, te îngrozeşti!
Păi în ordine cică vor: Afenechiului, Danga, Moş Chiorpec – voayerul de Bîrnova – dragul de el Mugurel Cozmanciuc – finul lui Relu Puşcărelu şi probabil că visează şi alţi „lupi tineri” cu pretenţii deja, că au vechime de exemplare „alfa” ca şi Costel Alexe, Liviu Brătescu, Angel Ficus, sau mai ştiu eu ce voievod unionist fost pînă nu demult ţucălarul relului…
N-ai să auzi că vin cu pretenţii cît de cît modeste oameni de valoare necunoscuţi publicului larg ca de exemplu – dau două nume – Dorin Cristea, sau Romeo Vatră. Ăştia „n-au muncit” încă suficient pentru partid, „nu şi-au adus aportul”, „nu s-au remarcat”, sau mai pe romîneşte spus, n-au cotizat direct la buzunarul lui Fenechiu sau Afenechiului, sau pur şi simplu nu le-au tratat hemoroizii….
Acu’ că am trecut în revistă puţin starea Opoziţiei, ar fi cazul să ne oprim o secundă la partidul de guvernămînt al acestei Gubernii şi să spunem doar atît: nu avem cuvinte să ne exprimăm sila şi greaţa profundă ce o reprezintă mentalitatea şi tipologia acestor lideri şi votanţi ai PSD-ului local.
Efectiv nu cred că merită să nominalizăm sau să numim măcar un singur huţupan care face legea încă din interiorul acestui partid.
De aceea am să închei expozeul cu un mare rîgîit scăpat involuntar recitind textul…
Deja am luat un Omez, că simţeam nişte arsuri şi o stare de greaţă – produsă probabil de damful pestilenţial ce vine dinspre Bahlui pe care se plimbă cu gondolele cîţiva ţărani ce-şi zic cu mare emfază Politicieni de Iaşi.

politica de Bahlui