CONSECINŢELE UNOR INEPŢII PREVĂZUTE.

Scandalul depăşirii fondurilor la Pasajul Subteran din Piaţa Mihai Eminescu este departe de a se încheia sau limita.
Cineva – instituţii abilitate – trebuie să cerceteze şi să constate cine se face vinovat de execuţia unui proiect care din start s-a derulat sub semnul prostiei şi a incompetenţei.
Precizez că nu numai un proiectant sau un constructor trebuie să aibă competenţă profesională cînd se declanşează investiţia unui obiectiv, ci în primul rînd Autoritatea Contractantă, care trebuie să aibă oameni de construcţie şi de decizie suficient de bine pregătiţi pentru a şti să solicite de la firmele care ar cîştiga corect licitaţia soluţiile tehnice adecvate pentru ducerea la bun sfîrşit a proiectului.
Cu inepţi de talia lui Tomorug, Coman şi Chirica şi a subordonaţilor acestora, nu se putea ajunge decît la rezultate de asemenea măsură.
Chiar dacă nu ai terminat o facultate tehnică – sau dacă tot ai terminat-o cum ai putut, măcar ai rămas cu nişte titluri de cursuri care s-au predat – poţi să ştii din folclorul oral dacă nu vrei să întrebi de la bun început specialiştii pe care îi ai la îndemînă, ce este posibil să găseşti  în pămînt în arealul unde vrei să sapi şi vei şti la ce să te aştepţi! Este cunoscut că tot versantul Fundaţie – Rîpa Galbenă este un versant alunecător şi este în pericol să gliseze datorită pînzei importante de apă freatică şi cu toate consolidările făcute nu de mulţi ani, e mare pericol de alunecare spre gară.
Primăria este atît de ineptă şi iresponsabilă încît a aprobat ( cît a fost şpaga lui „Coriolan Aur Smarald” ? ) construcţia pe buza versantului a acelei clădiri futuriste care se potriveşte acolo la fel de bine cum s-ar potrivi de exemplu cultura lui Nichita cu aceea a lui Pleşu!

coriolan3
Acordarea pe fals a tuturor lucrărilor pe bază de cumetrii politice şi de gaşcă a condus la alegerea din start a unor firme de proiectare, consultanţă şi de construcţii – capabile să verse în buzunarul ticăloşilor care se fac doar că reprezintă Iaşul – a unor sume parandărăt executînd superficial sau neexecutînd lucrări obligatorii ca de exemplu sondarea terenului în mai multe puncte din arealul de execuţie, fapt ce ar fi scos rapid în evidenţă existenţa acestor impedimente.
În acest caz – pornind de la studiul de fezabilitate – şi continuîndu-se cu proiectarea propriu-zisă, s-ar fi descoperit problemele cît mai aproape de realitate ce vor fi stat în faţa constructorilor şi în acest mod puteau fi aproximate cu o precizie foarte mare lucrările suplimentare, termenele de execuţie şi măsurile ce se pot lua – sau chiar oportunitatea începerii obiectivului în cazul depăşirii unor costuri.

pasaj Fundaţie1
Inepţia şi neprofesionalismul lui Nichita et Comp. a apărut acum la iveală şi „specialiştii”dau din colţ în colţ fiind prinşi în corzi de prostia şi ticăloşia iniţială.
Am ajuns încăodată să plătim incapacitatea acestor inepţi care nu se mai pot încadra în sumele şi termenele antamate cu U.E. şi se dovedeşte pentru a cîta oară (?) că ei nu trebuie cu nici un preţ să mai fie lăsaţi să pornească un nou obiectiv de investiţie, nici măcar o budă în curtea din spatele primăriei!

Pasaj Fundaţie 2
Vedeţi dragi prieteni de ce este important să vedem în campania electorală oameni capabili să formeze o echipă de profesionişti, oameni care au programe, care văd problemele din multe puncte de vedere şi nu doar nişte tolomaci plini de emfază puşi pe listele unui partid în funcţie de avere sau de interese oculte?
Conducerea unei localităţi este un lucru extraordinar de complex şi chiar un sat sau o comună presupune să ai cunoştinţe vaste în mai multe domenii conexe, dar un oraş de talia Iaşului!
Mă uit cu cîtă ardoare îşi doresc unii politruci din tot spectrul politic să ajungă pe funcţia de primar al Iaşului şi îmi dau seama cît de inconştienţi sunt crezînd că dacă au susţinere politică pot face rahatul praf! Şi aceia vor ajunge şi vor sfîrşi lamentabil chinuind sute de mii de locuitori şi atrăgînd inevitabil ura veşnică a acestora….
Probabil că scopul de îmbogăţire personală este atît de tare dorit, că îşi riscă poate chiar libertatea fără a ţine cont de cele mai elementare precauţii şi avertismente.

One thought on “CONSECINŢELE UNOR INEPŢII PREVĂZUTE.

 1. ”Unde esti Tu,Tepes-Doamne
  Ca punand mana pe ei
  Sa-i impati in doua cete
  In simtiti si in misei.

  Si,in doua temniti large
  Cu d-a sila sa-i aduni
  Sa dai foc la puscarie si la…
  Casa de Nebuni.”

Comments are closed.