PREMONIŢIE

Cu toate că nu mai sunt de doi ani şi ceva membru „cu ţidulă” al PNL Iaşi, mă simt mai liberal şi mai puternic acum ca oricând.
Ei bine, mi-au trebuit 23 de ani să stau în partid nu ca să-mi dau seama ce presupune politica în România, nu ca să mă lovesc de nişte inşi rapace care au drept ţel căpătuiala proprie şi a clanului lor, dar probabil că mi-au fost necesari toţi aceşti ani să înţeleg că fiind în interiorul cuştii cu reptile, de unul singur nu le voi putea răpune niciodată şi abia dacă ies din cuşcă le pot face mult rău şi unora dintre cele mai feroce şi mai puternice, chiar aş putea să le dau lovitura de graţie.
Pentru că acolo unde reptilele colcăie în aceeaşi cuşcă ele sunt atente mai ales unele la altele, sunt cu simţurile încordate în primul rând să nu fie devorate de semeni, că în cuşcă toate târâtoarele astea se simt tari şi puternice şi toate nu se gândesc la altceva decât la un vânat proaspăt pe care eventual să-l smulgă dintre fălcile altei carnivore.
Tot ce-i înafara cuştii îşi închipuie că nu merită nicio importanţă şi dacă eşti atent să nu te apropii prea tare de gratiile despărţitoare, tu de afară, un micuţ scorpion le poţi da rând pe rând lovitura de (diz)graţie la fiecare în parte.
Fiecare are vulnerabilitatea lui acolo în cuşcă şi un ochi atent pus pe plătit poliţe înţeapă inoculând otrava anestezică, după care vine careva şi extrage hoiturile.
Aşa cum am mai spus, dacă nu am fost lăsat să fac bine şi să-i domolesc în dorinţa lor rapace de a fura în bandă organizată, după 23 de ani mi-a venit ideea să ies de bună voie din cuşcă şi să-i scuip dinafară.
Fiţi atenţi şi salvaţi acest articol undeva în memoria calculatorului, să n-avem vorbe la proces după ce se vor fi terminat alegerile!
În ciuda unor mercenari de presă din care unii chiar au carnet de partid la PNL şi nu sunt altceva decât nişte scatofagi care aruncă rahaturi în ventilator umflând cu pompa baloane de săpun sau înţepând cu acul prezervative pătate cu sânge tot pe post de baloane colorate, eu vă spun la început de august 2015 că PNL Iaşi va pierde cu brio şi aceste alegeri locale A ŞAPTEA OARĂ consecutiv după anul 1992 când putem vorbi cu adevărat de primele alegeri libere pluripartinice din România de după căderea dictaturii comuniste.
Nu vorbim acum despre faptul că Iaşul a fost domintat douăzecişicinci de ani numai de securistoizii-comunişti ce s-au escamotat ba în Convenţia Democratică, PDSR, PD, Partidul Bou(ru)lui Simirad, etc…
Noi vorbim aici despre evoluţia la Iaşi a PNL în ultimii douăzecişicinci de ani, când s-au perindat în Podu Roş fel de fel de şefi fomişti şi exaltaţi, sau tipi ce s-au dorit manieraţi sau prea sofisticaţi să învârtă ghioaga deasupra capului şi să trosnească fără milă leprele şi impostorii.
Nimic nu s-a schimbat, ba chiar aşa zisa fuziune a dreptei, la Iaşi este tot ceva mai aparte decât oriunde în ţară.
Nu mulţi conştientizează – ba mulţi exact ca taurul care vede numai capa roşie a toreadorului se aruncă furioşi cu capul înainte – că de la Iaşi a plecat MRU.
Că vă place, că nu vă place, că puneţi botul sau nu, că sunteţi din corul Antenei 3 care scuipă venin la foc continuu să-l denigreze pe MRU şi prin el pe Johannis, eu vă spun că la Iaşi ticăloşii vor avea cu toţii (ei, nu chiar toţi!) un grabnic sfârşit şi niciun papagal mai bătrân sau mai tinerel, nu va mai fi lăsat să croncăne în colivie de pe băţul scrânciobului.
Se schimbă liniile, băăi! Ca la hochei pe gheaţă! Complet! La toate echipele!
Care puneţi botul numai la Antena 3, nu aveţi decât, dar să ştiţi că întodeauna prestigiditatorul vă bagă în ochi degetele cu o bilă roşie la vedere şi cu cealaltă mână îi dă jos chiloţii gagicii care stă în rândul doi.
Păi pentru ăştia mai purii care nu „pricipiţi” generaţia lui MRU, la Iaşi a avut câţiva colegi care astăzi sunt un fel de somităţi locale şi nu am să stau acum să vi-i numesc, dar despre niciunul nu putem spune că este vreun taliban din PSD sau că ar fi un fiu sau fică de nomenclaturist urcat pe schinarea lui tat’su în politică sau pe culmile profesiei.
MRU este negruţist, s-a născut la Iaşi dintr-o familie mixtă din punct de vedere etnic, părinţi intelectuali, mediu performant de cultură, iar MRU devenise un vârf al promoţiei sale fiind într-adevăr vizibil ştabilor din PCR – că aşa erau timpurile – şi a fost urmărită îndeaproape cariera sa de cine trebuie şi îi studiase bine familia. OK. Nu fac pledoarie pentru MRU, pentru mine îmi este indiferent, dar nu pot să stau ca boul pe coadă şi să nu observ ceea ce trebuie să observe dinafară un tip căruia îi place să gândească şi să analizeze.
Faptul că urcase pe culmile UTC-ului este ceva absolut normal pentru un vârf din generaţia sa când elitele erau imediat reperate de sistem şi ajutate direct în carieră indiferent cine era mă-sa sau tat’su! Cine ştie, cunoaşte! Dacă tat’tu era strungar la Nicolina şi tu erai o elită la liceu şi facultate, nu erai lăsat să te pierzi ca un bou într-un sat la Gheboaia ca profesor de franceză sau de botanică!
Iar un copchil de profesori universitari superdeştept, studios şi poliglot, nu era să stea ca prostul să se facă asistent universitar la Economie Politică şi să nu răspundă unor oferte venite de pe atunci cu siguranţă dinspre „servicii”.
Ăia nu erau idioţi să-şi racoleze şi să se ocupe direct de formarea carierei unui tânăr aşa de valoros până nu verificau amănunţit arborele genealogic al familiei şi nu-i urmăreau şi îndrumau pas cu pas ascensiunea.
MRU a făcut cursuri afară la Universităţi renumite fiind trimis(?) la fel de fel de studii. Dacă toţi boşorogii din generaţia mea admiteţi că Ceauşescu se dădea patriot şi acum vorbim cu toţii „unde este patriotismul românilor de altă dată”, atunci fiţi convinşi că pe MRU l-au verificat de la anus până la laringe să-i vadă maţele la radiografie.
Când te numeşte lângă fecioraşul dictatorului nu pune nicicum un golan care să meargă cu Nicuşor numai la curve. Poate ăla l-o fi învăţat cu „fines-urile”, cu vaca Kobe, cu băuturile fine, dar poate că a avut tot timpul şi ocaziile din lume pe unde s-a format şi s-a învârtit să dea de gustul „high-life”. Că-i curg balele lui Gâdea şi balele lui Dana Grecu, e „dekili” cum spune eladul, astea sunt can-can-uri pentru amărât proştii să-l urască mai tare pe Chiorul Ceacâr care şi-a bătut cu adevărat joc de naţie, dar gândiţi puţin şi analizaţi şi vedeţi că în fond şi MRU a fost o victimă a lui Băsescu!
Râdeţi? Râdeţi dacă sunteţi fraieri şi talibani.
La data când lumea a ieşit în stradă sătulă de Băsescu, javra asta chioară a simţit că nu mai poate să-l numească pe aprodul Boc a n-şpea oară la şefia Guvernului.
Nicio slugă din camarila Chiorului nu ar fi acceptat să-i execute în totalitate ordinele lui, aşa că atunci, Băsescu Traian în disperare a făcut o mare tâmpenie: l-a luat pe MRU din fruntea SIE unde ajunsese după multe etape dirijate din atmosfera terestră şi unde era deja o rotiţă dinţată de mare importanţă pe planetă şi fără niciun consult (măcar medical), i-a impus lui MRU prin ordin – că era la cheremul său – să preia cabinetul.
Degeaba l-o fi rugat MRU să-şi caute alt om, javra era încolţită şi aproape de turbare. Posibil ca şi Iţic Ghiltenstein să-i fi spus chioranului că le strică gheşeftul, dar potaia turbase de frică şi vroia să-şi securizeze mandatul.
Dacă îmi aduc aminte, în PDL venirea lui MRU a produs vânzoleală şi începuse mâncătoria pe faţă.
Guvernul lui MRU a căzut repede, pentru că asta au dorit de fapt cu toţii, a fost un consens!
În primul rând incipientul USL a ajuns la putere.
MRU a scăpat repede de o sarcină care nu era în vederile sale şi care pur şi simplu îi deraiase drumul vieţii şi cariera. A fost îndrumat şi dirijat să scape repede de funcţie. Atunci s-a hotărât în altă parte tot mecanismul cu spargerea PDL în cioburi dintre care MRU a fost obligat să facă Forţa Civică şi să-i devină concurent lui Băsescu chiar dacă problema suna fals.
Ştim cu toţii cum s-a întâmplat mai departe şi cei care vor să gândească puţin, trebuie să observe că toate s-au petrecut în ultimii trei ani fix după un scenariu perfect pus la punct în altă parte şi din acest moment Băsescu a devenit o mână moartă pe plan internaţional, dar a fost încă protejat să-şi termine mandatul „în picioare” să nu iasă chestii necontrolate.
MRU a fost lipit de Johannis, nu de sas, ci de alţii care dictează şi regizează spectacolul.
După devierea accidentală de pe orbită în urma ciocnirii cu un meteorit, NASA a reuşit să corecteze traiectoria şi să repună satelitul militar pe orbită.
Nu pui pe aşa funcţie o iudă trădătoare, un idiot care deconspiră prosteşte o casă conspirativă. Mâncătorii de căcat sunt puşi că-s proşti, ori ca să facă putoare şi să iasă afară din cauza mirosului unii sensibili şi fac jocuri ascunse.
Sunt lucruri care pot fi spuse şi lucruri care nu pot fi spuse în public.
Dacă am ajunge până acolo încât şeful spionajului să fie numit de măscăricii de la Antena 3 ca al de Dana Grecu, Mircea Badea sau Murmur Curvică, chiar că ne-ar fi luat dracul cu adevărat!
Dracul oricum ne-a luat pentru că am fost cu toţii o turmă de oi proaste care ne-am complăcut şi ne-am lăsat furaţi de prostii manipulatoare care ne explodează în ochi ca să nu vedem scamatoriile.
Eu urmăresc cu mare atenţie texte şi citesc cât mă duce mintea printre rânduri şi intuiesc că peste câţiva ani altă făină se va măcina la moară şi mulţi dintre acoperiţii de la Antena 3 îşi vor schimba discursul şi vor linge unde au scuipat cum este acum cu Crin Antonescu, care a ajuns cică să fie regretat de curve, dar din când în când îşi mai înfig colţii în bucile sale doara aşa, „din profesionism deontologic”
Sasul s-a folosit indirect de MRU că aşa a fost scenariul şi toată campania l-a ţinut lipit la piept mai tare ca pe frau Karmen ca să vă intre bine în cap şi în minte! Subliminal.
Orice veţi face, Sistemul trece la autocurăţire! Aşa e scris libretul! Cum am oarece talent şi eu la scris, m-am hotărât să pun umărul şi să mai scriu nişte replici.
Poate aţi uitat, dar la Iaşi, la europarlamentare, căcănarii lui Fenechiu şi cei ai lui „proful” Mitică au scos împreună cât a scos Forţa Civică condusă de Tomaseschi singur. Întâmplător?
Danga şi iepurii, degeaba vă strofocaţi, nu veţi fi lăsaţi în continuare la furat, dar puteţi foarte mult să amânaţi încăodată după 24 de ani accederea la primărie a unui liberal! Să rataţi iarăşi să preluaţi guvernarea locală! Ghinionul este că sunteţi la ciolan o sumedenie de căţelandri cărora v-au crescut colţişorii şi vă place deja osul.
Cu TeleM, cu Ciobotari, cu Dobaşu, cu Florin Gheţău, cu sondajele tematice făcute de sociologii voştri care se cred strategi, veţi fi şutuiţi amarnic.
Cine naiba a mai auzit şi văzut partid liberal în care conducerea este formată numai din muncitori cu gura cu meserii şi specializări incerte lucrători la stat, care în viaţa lor nu au construit sau au produs nimic începând de la un cui lustruit sau o budă în fundul grădinii? Partid liberal unde intreprinzătorii sunt ţinuţi apăsaţi pe cap să nu-l ridice la suprafaţă!
Specilist „doctor” în achiziţii publice? Băieţaş, pentru obrăznicia ta am să-ţi calc pe urme de când ai devenit aprodul lui Relu şi al lui Cristi şi am să arăt ieşenilor cam ce va fătat mintea şi cât de adânc aţi băgat laba.
Fă-ţi rost rapid de vreun post pe la Moldoplast sau măcar şef de raion la BaumaxX că va trebui să-ţi câştigi cumva pâinea la copii dacă ieşi.
Ceilalţi papagali cu Istoria la bază credeţi că veţi găsi măcar un singur ieşean chiar în familie să-şi pună viaţa în mâinile unor aerieni?
Moş Dobrâi crezi că iepurii bătrâni mai sunt buni de fiertură?
Veţi primi prevăd în plic de la Bucureşti numele lui Agamiţă pe care îl veţi vota sau nu. Veţi avea primar, sau nu. Restul sunt doar poveşti!
Memoraţi acest articol şi dezbateţi-l în fiecare şedinţă de BPEX!