SPORTU CU AEROPORTU…

Umblă vorba printre liberali că ei sunt băieți „super-okos-intelighenți” la bibilică, cel puțin în comparație cu dușmanii lor de scenă, pesedeii.
Băi frate, da’ la Iași tembelismul limberelilor fenechijdi a atins deja cote alarmante și ce va mai fi încă până la alegeri, dacă ăștia de la DNA nu se milostivesc mai repede să le curme suferința…
Ori sunt cu toții de-a dreptul tembeli, ori le-or fi murit lăudătorii, ori strategii sunt bolnavi de sindromul Down(Town), că altă explicație io nu văd, rezon!
Dacă analizezi la rece – că tot veni iarna – evoluția pe „piața” Media în „văzul lumii” a manifestărilor limberelilor, intri urgent în derută.
După ce s-a lăsat rugat fierbinte de lumea bună din org.(asmul) Tătărași – condus impetuos de un ins pan Halip Laurențiu – să accepte să-și calce pe mândrie și să candideze cu un an înainte la funcția de premare al Ieșilor, Langa Danga, cel mai penibil bârlădean care a ajuns la Iași cu acceleratul internațional de Moskva, a stârnit după el o așa emulație în partid, încât imediat ce „a dat cu piciorul”, hop! o droaie de alte candidaturi au mai apărut.
Și acum mă gândesc cu groază câtă muncă mi-a trebuit să depun, cât efort am făcut, ca încetul cu încetul – prin persuasiune și picătura chinezească ajutat de motanii mei Oscar și Nyk – să-l înduplec să se dea deoparte și să lase locul altuia mult mai fraier și mai bine pregătit decât el.
De rămânea Danga bătut în cuie (ferească Dumnezeu, de la Iisus n-am mai auzit pe nimeni) chiar nu cred că mai avea vreun rost să mai înființăm partidul Alternativa Civilă, să mai muncesc să scriu Planul de Guvernare pe o sută de pagini și să-l mai conving pe candidatul nostru să se înhame fără nicio promisiune în bani la cucerirea primăriei.
Hai să analizăm puțin situația. Când cu toții până mai ieri pariau pe Danga că va ajunge primul la potou doar cu un făraș cu jeratec băgat în muianul îmblănit doar cu cinci minute înainte de start și doar cravașat bine și împuns din pinteni sub coaste, cele mai mărețe realizări cu care se lăuda PNL Iași erau evident niște chestii care ținuseră cândva de atribuțiile de viceprimar ale mârțoagei și pe care din scurtare intempestivă de mandat nu apucase cică să le ducă la îndeplinire…
De cârdășia lui cu țâganul călău la decimarea teilor, nema!
Umblau pe feisbuc fel de fel de cartoane colorate, promovate asiduu de pan Halip(a) și postacii din subordine, prin care i se arăta lui baba Eleonora, lui țața Catinca și lui moș Pavăl care sunt indicatorii de creștere economică în viitorii 72 de ani pe polul de creștere Nord-Sud – care este în trend european – cu cât vor scădea taxele pentru portul ilegal de sulă și contribuțiile la sistarea ciclului menstrual.
Or fi văzut careva că doritorii de a vota asemenea mârțoagă nărăvașă că nu întrunește nici măcar 1% dintre membrii Colegiului 10 Tătărași și bruscamente a fost ascultat sfatul înțeleptului care i-a fost baci și lui guru Relu până la bătrânețe – col.(r) Tiberiu Simion…
Acesta a dorit în unanimitate cu el însuși să-și impună pupilul pe care l-a puit de mic până l-a făcut Prifect și căruia i-a fost „Șef de Cănțelărie”! Hai sictir, boieri dumneavoastră!
Booon…ce ne-a adus asta nouă? Păi în primul rând schimbarea strategiei!
Nu mai sunt valabile promisiunile cu scăderea taxelor și impozitelor, că idioții ăștia de ieșeni și așa se pișă pe ele – și s-a trecut la ceva care să le umple inima de mândrie!
Păi ce ar putea să le umfle foalele ieșenilor suflând în țavă? Cea mai mare realizare din toate timpurile – de la Ștefan cel Mare ce a creat pietonalul cu cataroaie și pupeze în salcâmi „japoneji” care îi poartă numele și până la dom exPrifect Mariusică Bodea din zilele noastre: International Smog Airport Iassy!
Dar ce legătură are mister Bodea cu numele aeroportului? Păi are! Când veniră la putere în 2012 urcați pe valul USL, liberalii lui Fenechiu (în veci fie-i pomenit numele!) avându-i ca „locotinenți” pe Afenechiului și Bodea au format imediat o echipă competentă și plini de îndemânare și de lichid în instalație pus sub presiunea unui gras parandărăt ce „egzista” la orizont și-au stuchit în „pălmuri” și or demarat lucrările la noua pistă a vechiului aerodrom de lungime medie ca pentru „low-cost”, ceea ce să fim drepți și cinstiți, moș Costiclă ot Coțușca și securistul lui de casă Corjăuțeanu, nu au avut nici coraj și nici știință cum să facă.
Bun. Uite că Relu a știut și Afenechiului a știut și drept dovadă că sunt în echipă și acuma într-un loc liniștit și răcoros. Băi, ce e al lor, e al lor. Știu să facă rost de lovele din piatră seacă, numai să aibă ce sifona…
Deci marele merit al lui Mariusică Bodea înafară de a se fi născut și a-l avea drept curator pe dom col(r) Simion, e acela de a fi fost pus de Echipă pe post de Director al Aeroportului Internațional cu Ceață Iași!
A beneficiat astfel încă de la angajare de o asiduă și intensă propagandă deșănțată făcută cu bani europeni trecuți prin conturile Consiliului Județean și care s-au scurs cu predilecție în buzunarele pachetului de suflători la tromboane și trompete de la TeleM.
Băi, totul părea să meargă la perfecție, ca uns, dacă nu se ținea javra ceacâră Băsescu ca scaietele de câne și nu-l priponea pe Fenechiu de patul celulei din pușcărie taman când ajunsese pe funcția de ministru al tran Sporturilor – pentru care a luptat mai bine de 15 ani!
Ce orizont avea atunci Iașul! Câte fonduri europene, chinezești, australiene, antarctice și patagoneze aveau să fie atrase la Iași prin investitori, ce sume exorbitante erau deja contabilizate în conturile de parandărăt din „Offshoore”-uri se vehiculau!
Azi era să avem și cel mai mare Aeroport Internațional cu Ceață din această parte a lumii și autostradă cu patru benzi (la dus) spre Vest și Port comercial la Bahlui care ar fi devenit navigabil prin canalul Jijia – Marea Neagră (lac rusesc)…și asta doar în prima legislatură a lui Relu la ministerul tran Sporturilor!
Mai avea careva curajul să se laude ca ghiorghi Sulă Tare cu Palasul lui de căcat intrat în desuetudine pe lângă asemenea realizări liberale?
Din păcate ghiorghi și șleahta lui de escroci cu Iulică năMall și PF(Persaoana Fizică) gen. Ciobotea ar fi beneficiat în continuare de avantajele venirii investitorilor la Iași prin aeroport și autostradă, pencă – n-așa? – unde dracu să se fi dus, că orașul înseamnă doar Palas, iar restul e uitare…
Pe care drumuri să ajungă investitorii la Gheboaia, că doar Afenechiului cu aghiotantul său mincinos prăduiesc parandărăt toate lovelele de la drumurile județene….
N-a fost să fie, aproape nimic din toate aste a nu s-au întâmplat, înafară de pista medie asfaltată, o clădire nouă de aerogară și o parcare de avioane care e singură aproape prin partea asta a lumii, așa că vor-nu vor, companiile aeriene trebuie să mai vină și pe pământ…Și banii publici s-au sifonat ca realizări, dar pentru asta s-a plătit un preț prea greu de suportat.
Încet-încet, lista scurtă a limberelilor găștii fenechizde posibili candidați la butoanele cu lovele de furat prin primărie s-a subțiat considerabil și uite măre, că Bodea a ajuns ăl mai valabil posibil premar din această parte a țării…
Deci: cu ce se poate umfla cu pompa de bicicletă imaginea lui Bodea? Păi numai dacă e asociat cu faima Aeroportului cu Ceață Iași, care are indicatorii de creștere fulminanți!
Ce meserie are Bodea? Printre multiplele specializări făcute în opt ani cât alții în două vieți, el este economist, broker, formator de leadership în resurse umane și inumane, etc.
În minea unora, un ins de succes în managemenul unei unități economice a cărei dezvoltare viitoare se află abia la linia de start, echivalează cu experiența și expertiza administrării unui oraș cu peste treisute de mii de locuitori și cu atât de multe și multiple probleme complexe!
Să deszăpezești doi kilometri jumate de bulevard pe timp de iarnă, în capul lor echivalează cu deszăpezirea a circa o mie de kilometri de străzi, străduțe și alei pe unde atâta lume trebuie să meargă zilnic la serviciu, la școală, facultate, sau la întâlnire cu gagica!
Să aduci firme de operare aeriană și să deschizi cât mai multe rute externe cu orașe europene unde sunt români, echivalează cumva cu priceperea de a gospodări și a avea viziune despre o sumedenie de chestii de care tu până la vârsta asta nici nu ai auzit!
Eu vă spun deschis, pentru că știu la perfecțiune „pulsul” în PNL Iași unde am stat ca prostul 23 de ani cu gândul că pot face ceva prin politică pentru orașul natal, că pe Bodea nu-l vor vota – măcar din orgoliu – nici chiar majoritatea membrilor deveniți liberali de conjuctură!
Așa că – vă rog să gândiți puțin și să vă răspundeți cu sinceritate: cine poate fi atât de tembel încât să voteze un ins umflat ca balonul de săpun în mod artificial arogându-i-se niște merite pe care dacă chiar le are în legătură cu ascensiunea aeroportului, este cea mai mare cretinitate să-l iei din locul potrivit unde are mari șanse să aibă o carieră extraordinară legată de această instituție și să-l sacrifici cu bună știință numai ca să-l faci la potou dintr-un armăsar „pur sânge”, o gloabă pârlită căreia să vrei apoi să-i dai cu forța să halească un făraș de jăratec ca să ajungă șchiopătând la linia de sosire? În fond, au înlocuit o mârțoagă cu altă mârțoagă!
Cine dracu stă să asocieze când se duce la vot, pozele de mare „businessman” ale lui Bodea în Canada la nu știu ce consfătuire internațională pe teme profesionale, cu un mic burjui plin de ifose și tendințe de hoțoman aidoma cu acelea ale mentorilor și ciracilor săi?
Cât credeți voi că va mai ține „sportu cu aeroportu”? Că ăla cu „Moldova vrea autostradă” deja e prea răsuflat ca să mai producă orgasm lui tanti Letiția sau lui nea Mișu de la șase…
Câți bani mai sifonați voi din bugetul instituțiilor subordonate C.J. Iași ca să bateți apa în piuă pe două teme desuete pe care nici măcar voi nu le mai credeți?
Câte lovele negre mai băgați prin buzunarele shengenarilor de la TeleM ca să bage aer suflâdu-vă cu paiul în cur ca să zburați?
Prea proști, prea ca la țară, asta nu e TeleMea de la Covalact!