TÂMPENIA PERSISĂ! E SARCINĂ DE PARTID …

Mă sperie insistența cu care liberalii ieșeni la care s-au alăturat alți limbrici care se târăsc cică prin politică dându-se „de dreapta” o țin „Danga” cu autostrada Iași – Tg. Mureș, un deziderat pentru care Moldova are tot dreptul să spere în ideea dezvoltării acestei zone de care se leagă oricum și Basarabia…
Așa cum am scris cred cel puțin în ultimii 6 ani de când pușcăriașul Relu Fenechiu – o lepră umană care a făcut numai rău Iașului și ieșenilor prin scurta lui viață de om politic care a „ars” pe cerul înnegurat maximum 10 ani – a scornit această găselniță având drept scop maximizarea capitalului electoral propriu al său și al PNL Iași, mai ales din perspectiva de a ajunge pe funcția de Ministru al Transporturilor.
Așa cum am spus – și există numeroase dovezi în acest sens – am luat cunoștință despre ideea unui „drum expres” pe traseul propus de ocnașul Fenechiu de prin anii 75 – 80, când terminasem stagiatura în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. Era vorba să fie folosit în mare parte traseul de Drum Național ce leagă Iașul de Târgu Neamț, coada Lacului Bicaz, DN 15 spre Tulgheș, iar mai apoi să fie folosit traseul D.J. Tulgheș – Ditrău și mai departe să se taie munții cu un drum folosindu-se „forestierele” din zonă spre Lăpușna, de unde ajungi imediat la Reghin și de aici la Tg. Mureș sau Cluj Napoca. Deci ideea e veche, s-au întocmit atunci studii, planuri, ce există în arhiva fostului MTTc.
Ok. Nu mă interesează cum, că nu era nici apă caldă, nici gratii la celula pușcăriei, dar Relu a prins de coadă găina și a vrut să o facă vultur.
Din clipa când el a emanat prima dată pe gaura de sub nas filosofia ideii, la comandă corul de anahoreți ca Adomniței, care a preluat ștafeta autostrăzii imediat după priponirea ministrului paraescroc, a introdus din 2014 ca principală temă de campanie singura gândire ce o au pentru care au investit și cheltuit o mulțime de bani sifonați din fondurile Consiliului Județean Iași cu fel de fel de labagii cu care Preș-ul Adomniței spăla bani din contractele încheiate, mai ales pe domeniul drumurilor, folosindu-se de Daniel Minciună – fost coleg de facultate făcut imediat consilier pe probleme de drumuri și ulterior Director al DADJ Iași.
Așa cum se știe și a devenit deja notorietate, la Iași DNA este un lupanar, un lazaret unde colcăie cei mai leproși procurori constituiți în bandă organizată după chipul și asemănarea ticălosului alienat mintal Emilian Eva care este agățat doar pe niște probleme minore de natură penală care au avut doar darul de a-l deraia din DNA după execuția dosarului Telepatia și după ce a luat cu mâna fără mânuși a hârtiilor igienice folosite la buda lui Morar și ulterior a lui Kovesi.
La DNA Iași colcăie și acum niște penali care țin tira mafioților din politica locală și a unor mari oameni de afaceri care și-au pus ouăle în palma acestor nemernici ce ar fi trebuit demult să facă dreptate și curățenie, că altfel nu se explică de ce Iașul a devenit Republica Coruptă Moldova și capitala fărădelegilor întâmplate sub văzul lumii. Acum în fruntea DNA Iași s-ar afla cică un papagal cu numele de Munteanu, secondat de fapt de muierea comisar care îl trage de sfori și îl domină, nimeni alta decât madama Oana Andreea Nica, fina de cununie al dilimanului Eva, care e măritată cică cu un vajnic ofițer SRI. Echipă completă, nu?
Această Oana Andreea Nica nu este alta decât acea muiere care i-a pus palma în fața găoazei lui Mihai Chirica atunci când societatea civilă a făcut reclamație penală la Parchet pentru decimarea teilor pe Ștefan cel Mare, iar janghileaua Nica, la comanda lui Eva – ca să-l apere pe Ghiorghi Sulă Tare din aceeași bandă – a dat din propriul vagin un fel de NUP, adică ceva în sensul că Fulgerică haraselu Mișu n-are nicio vină. Tot vei plăti gagico! Oricum, te bate Dumnezeu dacă nu te vor bate adevărații magistrați!
Muierea a fost o vreme pusă în gura CSM, dar cum Justiția românească a fost subjugată Mafiei și toți sunt ca mărgelele pe ață, uite că încă o face pe „porcuroarea” DNA Iași de unde anchetează numai profesori care dau meditație la limba pakistaneză și nu declară veniturile la Fiscul din Hârlău sau Negrești-Vaslui.
Probabil că de va avea loc căderea păienjeniței Laura Codruța – această nimf(oman)ă Văduvă din fruntea DNA, după ce javra securistă Coldea este în cădere liberă – în România, magistrații adevărați care sunt copleșitor mai mulți decât sistemul mafiot al Javrei Ceacâre își vor lua Justiția înapoi, repunând (poate?) țara pe drumul adevărat al democrației pe care cică a pornit acum 27 de ani.
Atunci când la toate Parchetele vor fi schimbații șefii și șefuții pe criteriul analizei Dosarelor dosite prin sertare și fișete de prin subsolul clădirii pe unde șobolanii fac Legea și înlocuirea lor în scurt timp cu oameni competenți și adevărați profesioniști doar pe baza unor examene susținute ierarhic în fața unor Comisii de examinare formate din cei mai respectați magistrați, abia atunci se vor răsturna cu adevărat valorile, iar astfel de lepre precum sunt astăzi băgate de Presa subordonată în ochii românilor vor lua locul în pârnaie multor persoane băgate interesat politic, atunci abia vom putea considera că România se va putea ridica din genunchi și se va uita de la egal la egal în ochii altor locuitori din țările civilizate ale lumii….
Greu de crezut însă că ceea ce s-a distrus aproape trei decenii la care se adaugă și cei patruzeci de ani de comunism ce a adus la suprafață multe scursuri ce ar fi trebuit să strângă recolta de pe câmpuri vor putea fi anihilate într-un timp mai scurt de alte două-trei decenii, dar teoretic orice lucru are un început și orice prunc face o dată primul pas! Apoi, „pas cu pas”!
Va fi greu, va fi foarte greu să le dai în gură acestor viermi care au început să roadă trupul încă viu al țării, acestor nevertebrate decerebrate care nu au scrupule și sunt dispuse la orice, doar ca să le fie lor bine chiar și vremelnic!
Revin la tema de la care am pornit.
Pe Facebook văd o reluare furibundă a temei autostrăzii Iași – Tg. Mureș. Cine face asta? Membrii PNL Iași, a necuvântătoarelor nevertebrate de-și zic M10, Forța M oldova sau mărul viermănos din fața PMP. De ce? Pentru că S-AU CONVINS și acum știu prea bine că această autostradă absolut necesară nouă moldovenilor, dar nu numai, este practic cel puțin în următorul deceniu IMPOSIBIL de executat, din motive reale și obiective CARE NU ȚIN DE VOINȚA ROMÂNIEI!
Nici dacă ar fi la conducerea țării un liberal ieșean – chiar Fenechiu sau Adomniței prin absurd – și ar avea o majoritate parlamentară de 80% nu ar putea face altceva decât să spele continuu bani pe Studii de Fezabilitate, pe proiecte tehnico-economice ce ar trebui iarăși reluate atunci când condițiile ISTORICE, economice, geostrategice și consens politic vor cădea de acord cu începerea și execuția acestui proiect.
Cei care se folosesc de funcțiile lor politice (vremelnice) și exacerbează această temă doar pentru a pune în dificultate adversarii din PSD care se află acum la putere cu o majoritate solidă căutând să le șubrezească poziția nu sunt altceva decât DUȘMANI mascați ai României, deoarece politizarea excesivă a acestei teme a creat o ambiție ticăloasă în rândul ambelor tabere, unii să se folosească de o idee veche dar imposibil de realizat de România doar cu voința politică, iar ceilalți, șicanând aceste forțe prin ducerea în derizoriu într-un plan cât mai îndepărtat al termenului de execuție.
După cum a putut observa toată lumea de prin 2012 încoace, de când Fenechiu s-a folosit de USL pentru a ajunge Ministru al Transporturilor, autostrada Iași – Tg. Mureș a fost pusă succesiv de diferite guverne, politicieni, miniștri, pe fel de fel de hărți ale României – colorată cu diferite culori de carioca – urcată, coborâtă sau eliminată din masterplanuri de tot felul de papagali cu funcții sau scuipat la furcă.
Pe plan local, Presa așa zis de dreapta – dar mai ales TeleM(afia) liberală unde niște râme de cârlig ca Aurel Dobașu, Florin Ghețău, Călin Ciobotari – sau pixarii jegurilor care conduc Ziarul de Iași și Bună Ziua Iași, au mestecat în fel și chip la comandă această temă sugând ca lipitorile mulți bani necurați care să susțină liorbăiala unor politruci aflați în campanie electorală sau de imagine.
Pur și simplu sunt răi, sunt ticăloși, sunt dușmanii țării, dar mai ales ai Moldovei toți acești mâncători de rahat care mestecă aproape zilnic o temă despre care nu au habar și nici cele mai elementare noțiuni tehniee, economice, despre ce presupune o autostradă, ce criterii se cer a fi îndeplinite!
Din ce în ce mai mulți flaifuteri din politică, din presă, cred că dacă au toată ziua autostrada în gură înlocuind denumirea organului sexual masculin sau feminin, vor avea vreodată vreo glorie în carierele lor! Nu numai că se înșeală, dar cu siguranță că prin ceea ce fac împing cu câte un an mai departe fiecare pomenire a acestei teme.
Autostrada NE TREBUIE, dar problema principală acum este aceea de a NE OPUNE solidar toți oamenii politici, locuitorii Moldovei, Presa, oamenii de afaceri, la ideea de Regionalizare a Româiei, atâta timp cât țara nu este dezvoltată unitar, în sensul asigurării condițiilor de infrastructură în toate provinciile în mod egal, pentru ca toți să avem și să pornim cu șanse egale!
Nu putem lăsa un căcat securist ca al de Vasile Dâncu sau pe sasul de la Cotroceni cu șarpele sâsâit și peltic Cioloș să ne vorbească și să acționeze contra României tolerând afișele și panourile de reclamă împânzite de UDMR prin Transilvania care vrea de urgență independență totală față de București, de fapt, desprinderea de România ca euroregiune, pentru a se alătura în fond Ungariei!
Și Moldova vrea independență față de București și Dobrogea și Oltenia și Banatul, dar această autonomie nu trebuie gândită și acceptată până ce din PIB-ul țării nu se vor crea condiții similare în toate viitoarele euroregiuni!
Acesta trebuie să fie țelul, acesta trebuie să fie strigătul jigodiilor care exacerbează o temă falsă! ACUM ea este falsă, atâta timp cât problema nu depinde în procente esențiale de voința României din multe puncte de vedere, dar să luăm deocamdată pe cel mai important: puterea economică, lipsa banilor care ne dă dreptul să facem singuri ceea ce ne taie capul!
Așa cum am tot spus, Moldova are nevoie esențială de DOUĂ autostrăzi aproape concomitent, cu aceiași necesitate: spre Transilvania, dar și spre Marea Neagră! Economia regională are nevoie pentru dezvoltare și de acces rapid la Dunăre și Marea Neagră! Despre asta de ce nu vorbește niciun politruc „de dreapta”? Aa, nu este ideea lor?
Suntem chiar atât de tâmpiți oare ca simpli cetățeni să nu vedem și să nu înțelegem cine ne vrea binele și cine ne vrea răul în țara asta?
PNL cu actuala conducere și actuala mentalitate – unde unul ca Marius Danga a ajuns un fel de ideolog, iar puiul de securist Marius Bodea a ajuns parlamentar fiind IMPUS ca nr.1 pe Lista candidaților la ultimele alegeri – ne arată că acest partid sinucigaș va avea curând soarta PNȚcd, el merge sigur spre disipare, sunt găști și clanuri interne cu interese atât de diferite și de persoanele încât se îndreaptă sigur către dizolvare.
Dacă ar durea prostia, la Iași s-ar auzi continu un mare răget al cirezii mânate spre Tg. Mureș peste Carpați, la vreun abator pentru carne de export spre Ungaria!