TERARIUMUL DE LA PNL IAŞI

Pentru cei care nu ştiţi, terariumul este un fel de acvariu uscat amenajat pentru creşterea reptilelor.
Poate iarăşi nu ştiţi, dar pentru unii oameni reptilele sunt la fel de dragi cum sunt pentru alţii câinii de casă sau pisicile.
Vă mai spun doar că o extraordinar de benefică afacere nu numai în România, dar şi pe mapamond o constitue Fermele de creştere a şerpilor veninoşi pentru extragerea veninului din care se produce vaccinul.
Se pare că la noi în ţară sunt puţini amatori pentru care Uniunea Europeană – şi nu numai – alocă prin Programe bine susţinute fonduri importante pentru acest tip de afacere.
Am pornit acest articol de la un altul publicat de jurnalistul Gabriel Gachi căruia nu mă voi eschiva de a-i pomeni numele aici, dintr-o falsă prostie că ne-ar fi concurent pe piaţă.
Consider că Piaţa Media este atât de vastă şi atât de importantă, încât ar putea exista numai aici la Iaşi o sumedenie de ziare, reviste, posturi TV sau de radio, dacă toate ar sluji deschis şi fără intenţii ascunse CETĂŢEANUL.
Din păcate majoritatea organelor de presă sunt năimite şi slujesc cu obedienţă una sau altă formaţiune politică pentru a discredita adversarii sau pentru a creşte artificial capitalul politic unor inşi intraţi sau introduşi în politică.
Aşa cum tot am mai spus şi voi susţine toată viaţa, dacă Presa ar sluji societatea civilă interpunându-se cu echilibru şi echidistanţă între ea şi clasa politică, ar fi cu adevărat o Putere într-un stat de drept pe care evident că l-ar şi forţa să devină de drept.
Atunci presa s-ar finanţa sănătos atât de către societatea civilă care poate că ar fi dispusă să consume o presă veridică contra cost şi clasa politică, ce ar finanţa presa, dar în mod DESCHIS ŞI TRANSPARENT cumpărând pe bani la vedere articole favorabile ce ar purta în colţ semnul „P” care să identifice Publicitatea.
Automat societatea s-ar regla, lumea presei s-ar curăţa de lepre şi de agenţi acoperiţi din toate părţile şi structurile care împiedică România să apuce pe o cale reală a democraţiei!
Spuneam aşadar că am pornit acest articol de la un altul prin care Gabriel Gachi scrie despre un alt mod de sifonare al fondurilor europene care într-o bună zi ne va ieşi pe nas nouă, TUTUROR românilor!
Vreau să vă spun că mai ieri am publicat pe „Fapta” o anchetă jurnalistică prin care devoalam un tun imens dat de Nichita şi camarila sa cu fonduri europene la reabilitarea căii de rulare a tramvaielor în Iaşi şi sincer nu cred că CINEVA din stratosfera Justiţiei şi a Serviciilor de Informaţii vor avea curajul să rupă acest lanţ cu care este strâns legat ADEVĂRUL şi crunta realitate.
Când bugetul ţării, al localităţilor, al judeţelor a ajuns prea mic pentru saturarea poftelor Sistemului, românii au trecut pur şi simplu să-şi folosească inteligenţa nativă cu care sunt dotaţi nu în bine, ci tocmai în partea diametral opusă, speculând ceea ce Uniunea Europeană poate doar bănui, dar nicidecum nu poate încă să controleze de acolo de la Bruxelles prin organismele lor proprii.
Aici se bazează în naivitatea lor pe unele organisme româneşti care ar trebui să acţioneze contra mafiei, contra sistemului corupt, dar în România corupţia a ajuns politică la vârful statului şi din păcate cei abilitaţi nu ştiu cum să muşamalizeze afacerile murdare din care se sifonează la greu fondurile europene.
Costel Alexe – tânărul Luceafăr al politicii liberale ieşene şi nu numai – este un produs al şcolii mafiote liberale al cărei baze a fost pusă de Relu Fenechiu.
Costel Alexe a urmat cursurile acestei Şcoli de Viaţă şi de Politică încă de la vârsta preşcolară , de la grădiniţă şi a parcurs toţi paşii în ritmul scris chiar de domnul Klaus – „pas cu pas” până la absolvire.
Aşa a ajuns – pe merit, nu? – deputat de Iaşi în colegiul de la Podu Iloaie şi deţine funcţia supremă de Şef al Organizaţiei Tineretului Liberal pe ţară! PNL are cadre de nădejde cu un viitor luminos!
Şcoala Vieţii urmată cu stricteţe de tânărul Costeluş sub atenta îndrumare şi supraveghere a unui important corp profesoral cu probleme penale sau răspândiţi prin puşcării, i-a adus acestuia mentalitatea de politician afacerist!
Adică noi suntem băieţi „dăştepţi” şi ne folosim mintea, cunoştinţele dobândite, îmbinând plăcutul cu utilul, adică afacerile cu politica.
În mentalitatea lor, tinerii lupi liberali ieşeni şcoliţi de Fenechiu şi chiar Adomniţei (Danga e doar asistent încă), trebuie prin funcţiile politice să se afle într-un circuit al informaţiilor care spun cu promptitudine ce se finanţează, cine le finanţează, cum se întocmesc Programele finanţabile şi elegibile şi apoi de pe scaunul lejer de parlamentar sau alte funcţii de muncitor cu gura dirijează diverşi salariaţi specializaţi pe care îi ţin prin CJ sau alte instituţii deconcentrate să le întocmească acele Programe cu finanţare şi accesează boiereşte fonduri europene prin interpuşi! Ce e ilegal în asta, nu?
Europenii ăştia chiar cred în ecologism, chiar cred în formarea şi perfecţionarea resurselor umane şi vor să finanţeze lucruri care să ne ajute să-i ajungem din urmă.
Tot ieşeanul ştie din copilărie că în zona Pietrărie de pe dealul Bucium – mai ales în zona Releului – sunt vipere şi e bine să fii cu mare băgare de seamă dacă mergi pe acolo.
Asta au aflat şi reptilele din jurul lui Costeluş din PNL Iaşi care pot fi acuzate de multe, doar de lipsa de inteligenţă nu!
Escrocheria cu solicitarea de fonduri grele europene pentru protecţia viperelor din arealul Bucium care ar fi pe cale de dispariţie prin montarea unor afişe scoase pe imprimanta calculatorului de genul „Atenţie unde călcaţi: vipere!” ar fi putut foarte bine să fie scris la modul „atenţie la căcaţi!” şi ar fi avut acelaşi efect!
Dar totuşi cineva care chiar ar dori să facă un pustiu de bine ar putea începe o afacere cât se poate de serioasă cu fonduri europene! Ar putea demara o FERMĂ DE VIPERE!
Da, aţi citit foarte bine. Este arhicunoscut că în toată Moldova cel puţin, lipseşte serul antiviperin şi acest lucru este strigat cu disperare de spitale şi farmacii care nu posedă acest vaccin! Acolo ar trebui să meargă banii şmenuiţi de Costeluş şi viperele din apropierea sa!
Până la protecţia viperelor, ce ar fi să ne facem un bine şi să protejăm semenii?
Am putea începe cu protejarea de şerpii din terariumul „PNL Fenechiu” de la Iaşi….