THE BEATLES vs THE PONTA

Spre marea mea bucurie și încîntare astăzi la 10,30 TVR1 a dat în reluare Concertul jubiliar al trupei The Beatles de la New York.
La un moment dat, se întrorupe melodia de la jumătatea cuvîntului şi… „BREAKING NEEEWS!”
Dintr-un sat inundat din Teleormanul lui Dragnea, vedem o mulţime pestriţă de cameramani, reporteri, jandarmi şi lucrători ISU cu veste portocalii care împingeau prin apa pînă la genunchiul broaştei o barcă pneumatică „de asalt” în care se lăfăiau ca doi maharajahi Dragnea cu Ponta…

Inundatii 1
Gagii, îmbrăcaţi la clift – „casual” – cu cizme de „caucice” peste şosetele „Lacoste” erau duşi de un cortegiu de sclavi militari care călcau prin apă împingînd pe uliţele satului barca cu cei doi mahări.
Împrejur lume ca la urs, corespondente de televiziuni care călcau şi ele la sacrificiu prin apa pînă la genunchi pe lîngă „dricul” plutitor ce purta „crema naţiunii”.
Plini de emfază şi de importanţă, Premierul şi vicele său îşi dădeau cu presupusul despre un dig făcut în 2005 pe un mal al gîrlei care a apărat alt sat, ceea ce acum a provocat inundarea curţilor altor amărăşteni…
Fiind în fieful lor şi în „bazinul” lor electoral acum inundat, Lolek şi Bolek făceau planuri şi dădeau directive la televizor promiţînd cui vrea să creadă, că pînă la finele lunii august va fi gata noul dig pentru ca nici acest sat să nu mai fie inundat în mandatul dumnealor.
Pentru mine nu există nicio îndoială că se vor ţine de promisiuni şi începînd de dupăamiază vor scuipa în palme şi cu mînecile suflecate ( Ponta chiar a făcut acest gest „în direct”), vor aloca din fondurile pe care doreau să le cheltuiască efectiv în campania electorală o sumă dublă-triplă, care ve fi imediat pusă la dispoziţia firmelor ciracilor lui Dragnea.
Venit cu o zi înainte de Ponta să pregătească terenul şi să facă repetiţia generală cu figuranţi şi decoruri, Dragnea a instruit atît de bine pe săteni, încît toţi cei care erau lăsaţi să grăiască în zona microfoanelor deschise, se vedea de la o poştă că ştiau textul, erau numai oameni înţelegători şi concilianţi, care „aveau încredere” în autorităţile pline de expertiză debordantă, ce ţineau situaţia sub control.
La un moment dat, Ponta căuta din priviri un loc pe uliţă unde apa să nu-i treacă de tureatca ciubotei ca să coboare din nava amiral şi înconjurat de cioporul de gagicuţe cu microfoane personalizate şi cameramani, s-o pună de o conferinţă de presă ad-hoc.
Ca norocul, după ce s-a achitat de obligaţie şi a transmis „în direct” acest film cu vestiţii actori timp de maximum 10 minute, TVR a întrerupt circul şi a continuat Concertul Beatles de la silaba cîntecului ce fusese întrerupt.
Din curiozitate, periodic zapam cu telecomanda Antena3 şi astfel am văzut că pe toată perioada transmisiei cu Beatles (încă vreo două ore), Antena îşi făcea conştiincios datoria urmărind pe lîngă lectica plutitoare cortegiul electroral din zona sinistrată.
Aşa am putut vedea competenţa dragilor noştri tovarăşi conducători, în antiteză cu distracţia deşănţată promovată de postul naţional de televiziune…
În mod cert s-a văzut că le-a priit de minune aleşilor noştri dragi faptul că şi-au încărcat bateriile în Deltă – unde, culmea – s-au antrenat parcă pentru a face faţă confruntărilor cu un decor cuprins de ape unde de obicei sunt suprafeţe întinse de grîu şi păpuşoi…
Nu ştiu dacă după asta va mai rămîne la conducerea TVR domnul Stelian Tănase, dar în mod sigur gestul său făcut într-u regalarea românilor, îi va aduce o şi mai mare stimă şi preţuire în ochii noştri.
Minciunile şi teatrul ieftin jucat de Ponta şi Dragnea sunt multiplicate şi umflate de trusturile de presă ale „mogulilor” obedienţi ce vor avea sigur pentru români un rol invers decît cel scontat…