THE BEATLES

Aseară – timp de peste trei ore – TVR1 ne-a regalat cu transmiterea concertului omagial din 9 februarie a.c. de la New York în care au fost comemoraţi 50 de ani de la concertul de debut în America al grupul The Beatles.
Despre „bitîlşi” n-are rost să scriu, că nu aş putea decît să mă umplu de ridicol încercînd acest lucru, dar pot să vă spun doar că am avut imensul noroc să fiu contemporan cu ei, că aveam 12 ani la debutul lor american şi cînd am auzit şi le-am conştientizat valoarea, ”sărisem” binişor de 16 ani şi toată adolescenţa mea şi anii de tînăr bărbat în devenire s-au scurs în umbra muzicii acestor englezi care ne-au marcat pe vecie întreaga generaţie de pe mapamond…
Nu ştiu cum ar fi fost viaţa fără The Beatles, dar în orice caz dacă nu ar fi existat, Dumnezeu i-ar fi creat în mod cert pentru oameni. Au deschis o eră a unui gen de muzică ce a fost apoi piatră de temelie pentru multe alte genuri ce s-au diversificat atît de tare, încît pur şi simplu astăzi e comparabilă cu muzica clasică.
TVR a reuşit să facă românilor un nesperat cadou în a doua zi de Paşti al anului 2014 – transmiţînd întreg concertul ce a fost precedat de un minunat talk-show susţinut pe scenă de renumiţi artişti, producători, prieteni din anturajul trupei – totul subtitrat în româneşte.

https://www.youtube.com/watch?v=Up5NniJnzHk
A urmat apoi concertul de „remember” susţinut de Paul Mc Carthy şi Ringo Star alături de alţi muzicieni care au cîntat în delirul sălii aproape toate hiturile anilor 60- 70.

https://www.youtube.com/watch?v=_TydwzjzK24
În primul rînd – în picioare tot concertul – au cîntat alături de cei de pe scenă şi au dansat, Yoko Ono şi fiul ei şi al lui John Lenon şi mulţi alţii dintre prietenii apropiaţi ai trupei.
Mulţumim TVR pentru minunatul gest de a ne fi redat pentru cîteva ore tinereţea!

https://www.youtube.com/watch?v=4V7wzKO1Htw