TICĂLOȘI CARE NE CONDUC

„Țâganu dacă nu-i fudul parcă nu e prost destul! Ba acu îi trebuie și tichie de mărgăritar!”
Nu o dată am scris despre idioțeniile lui Mihai Chirica, fost cel mai atehnic Director Tehnic ce l-a avut o primărie din România și care a ajuns prin intermediul prostiei omenești și a corupției din Parchet, a Curții de Conturi, Primarul „ales-bules” al Iașului.
Să fim bine înțeleși: omul nu este idiot din naștere, CV-ul său public zice că a fost șef de promoție la Liceul Național din Iași, pentru ca mai apoi să meargă la Facultatea de Geologie ca să se facă geolog, aidoma domnului Președinte Emil Constantinescu. Doar acolo erau după ‘90 numai 0,036 candidați pe un loc!
Ce o fi fost în capul tânărului laureat al Liceului Național din Iași când a ales Geologia ca și viitoare carieră, doar el ar putea să spună peste 128 de ani când se va apuca poate să-și publice memoria….
Dar ceea ce este acum important de precizat e doar faptul că domnul Chirica se autointitulează inginer geolog, ceea ce trebuie să precizăm că e o analogie exact ca între sulă și Prefectură.
Pentru neștiutori, voi preciza că Geologia este o știință chiar inginerească în comparație cu alte științe umaniste și se ocupă în principal de studierea rocilor pământești, de zăcămintele subsolului folositoare pomului.
Un geolog este specialistul inițial care studiază compoziția straturilor pământești unde se prezumă că s-ar putea găsi ulterior cărbune, petrol, aur, minereu de fier sau de neferoase, etc. După ce el a prospectat zona vin inginerii minieri care pun la cale exploatarea zăcămintelor. Atât.
Geologii mai sunt de folos inginerilor constructori proiectanți să facă studii geotehnice despre natura solului unde trebuie să se construiască clădiri sau drumuri și în funcție de solul de fundare să facă precizări exacte asupra pânzei de apă freatică,  grosimea și adâncimea stratului de argilă care este dușmanul constructorilor, despre adâncimea și grosimea sau natura rocilor din subteran care ar putea fi de folos viitoarelor fundații. Atât!
Despre partea inginerească a construcțiilor, despre viziune arhitecturală, despre necesitate și oportunitate, un geolog are tot atâta habar cât are și un medic ginecolog, un profesor de educație fizică sau un marinar!
Marea nenorocire a lumii contemporane este când asemenea oameni care din motive necunoscute își greșesc cariera, vor dintr-o dată să fie ceea ce nu pot datorită lipsei de pregătire în domeniu.
Da, domnul Mihai Chirica putea foarte bine să ocupe un loc de geolog în cadrul Biroului de Versanți la Primăria Iașului de unde ar fi putut foarte bine să iasă la pensie liniștit hălăduind din aprilie până în octombrie prin păduricile de la versantul Ursulea din Copou, pe Țicău, la Cetățuia, Galata, Bucium, Căprița, Grădina Botanică, cu o mică echipă formată din 3 muncitori cu un sfredel manual și o secretară tinerică pentru susținerea moralului și alungarea urâtului. Între noiembrie – martie, munca de birou la o masă cu duduia secretară undeva la mansarda Primăriei în vederea „prelucrării” datelor culese din teren i-ar fi putut aduce mari satisfacții morale și chiar fizice!
Dar… domnul Chirica nu și nu! Având o capacitate intelectuală satisfăcătoare, chiar peste media geologilor din Primărie, beneficiind de o conjuctură a vieții care l-a făcut salariat ca tânăr și inocent geolog la firma Conest, a fost trimis întâmplător să țină pontajul pe șantier celor 4 zugravi-vopsitori care au finisat și boit cu sineală vila construită prin abuz de putere și abuz în serviciu de gherțoiul Constantin Simirad care a fost o vreme prea îndelungată Primarul Iașului.
Intelectual fin, pervers și persuasiv, geologul Mihăiță se bagă sub pielea uncheșului Primar care avea și doi flăcăi apropiați de vârsta geologului.
Cum inginerul Onofrei – Directorul Tehnic al Primăriei – era în prag de pensionare, Chirica reușește să-l înduplece pe moș Chiorpec Constantin să-l angajeze țucălar la Direcția Tehnică pentru ca să învețe tainele măsluirii actelor de decontare a banilor publici.
Inteligent și talentat la acest aspect, iată-l pe omul providențial cum se cațără efectiv pe scara ierarhică luând fața altor ingineri adevărați care aveau păcatul de a fi fost chiar ingineri constructori sau arhitecți cu vechime la Primărie și care știau efectiv problemele ce trebuiesc gestionate.
Chirica a fost predat apoi pe Inventar de moș Simirad, mârlănetelui Nichita!
Astăzi a ajuns Primarul ales/bules al Iașului și ocupă și funcția onorifică de Bulibașă care a bulibășit Iașul în ultimii zece ani!
Ghinionul este că geologul Mihai a crezut că a devenit peste noapte inginer dacă a învățat cu măiestrie să învârtă și să măsluiască acte întocmite de ingineri! De aici și până a da ordine inginerilor nu a fost decât un pas! Lingușitorii îl salutau pe șef – de la șoferi și portari până la subalterni – cu „trăiț dom injiner”! și așa țâganului i-a coborât mintea la cocoșel…
Fiind deja „injiner” tembelul a început să emită hotărâri și să ia măsuri potrivit funcției pe care l-a urcat contele alcovului Nichita, pe care nu l-a interesat nimic efectiv din ceea ce se întâmplă în Primărie, știut fiind că el avea muncă „de partid” și trebuia să-și mulțumească organul de reproducere.
Acum Bulibașa s-a înconjurat în Consiliul Local de o mică gloată de babuini și cimpanzei aplaudaci cărora le mai dă din când în când să sugă banana și ăștia sar bucuroși pe crengile baobabului rânjind la lume.
Bulibașa are mușchi și are mofturi! Ia uite ce îl duce capul pe tembelul căruia talibanii din PSD Iași i-au dat puterea în mâini! Ia fiți voi atenți pe ce vrea ticălosul să arunce două milioane juma de euro în care mare parte din ei sunt de la o poștă sifonați prin parandărăt cu oameni de casă! Doar procuror tembel și inspector la Curtea de Conturi să fii ca să nu înțelegi că banii ăștia trecuți în Buget sunt surse de parandărăt, dar închizi ochii cu bună știință pentru că de aici îți vine și ție tainul, ca și găozarilor din presa locală ce trăiesc din bani murdari de rahat, că doar de asta au ei nevoie să promoveze în campanii doar veșnicii hoți de la partide știuți și de Miliție! Iote!
– Întocmirea Registrului Spațiilor Verzi: pe vechi, două miliarde o sută patruzeci de milioane de lei! Golănia asta se repetă de la prima legislatură a mârlănetelui futăcios Nichita! Acești bani se toacă permanent exact ca în zicala cu tăiatul frunzelor la câini! Primăria dispune de o armată de funcționari care se calcă pe bătături în birouri și care trăiesc la fel de bine ca baba Sălceanu de pe urma firelor de iarbă și a panseurilor de la mai zice pansele. Dați-mi trei tineri absolvenți de liceu și într-un an calendaristic vă fac o Bancă de date despre toată vegetația de pe terenul public din raza Iașului! Nu ne trebuie decât salariu mediu, câte o tabletă pentru munca de teren și câte un calculator pe masa de birou și un autoturism marca Logan la toată echipa! Sictir ticăloșilor! Să se cerceteze de Curtea de Conturi și Miliție câți bani au fost alocați și cheltuiți pentru Registrul Spațiilor Verzi și CINE a primit cu dedicație această pomană cerească!
proiectarea lucrărilor de consolidare la versantul Ţicău – Sărărie (169.000 lei), adicălea un miliard șapte sute de meleoane! Geologule Chirica, acu douăj’dă ani pe când io chiar lucram la Primărie se tot proiecta consolidarea acestui versant alunecător, dar mai mult decât un gard nou pe Simion Bărnuțiu la casa meșterului de la versanți și niște ciment vândut prin cartier acolo, nu s-a făcut decât un pinten la scările fostei Terase Sărărie desființată de ghiorlanul Simirad că nu a luat șpagă destulă de la patron. Acum a rămas un simplu maidan gol și searbăd. Hai să scotocim câți bani s-au alocat și cheltuit pe „proiectare” la acești versanți în ultimii douăzeci de anișori, ce s-a proiectat, ce s-a construit după aceste proiecte, câți bani s-au dus efectiv pe lucrările de consolidare versanți, cine a umflat lovelele și ce rezultate sunt? Aud? La pârnaie cu voi geologule ce ești tu geolog!
„studii pentru extinderea unor reţele de utilităţi” (100000 lei)! Un miliard de lei pentru ca să „studiem” niște branșamente cu dedicație unor apropiați care au decartat „dreptul” la geolog. Miliția nu vrea să afle cine „studiază” pe atâtea lovele și ce se studiază? Dar cine umflă lozul? Cam tot așa s-a studiat și ducerea utilităților pe coama dealului la Miroslava înafara Iașului unde gherțoiul Chiorpec Simirad (acu consilier de bulibașă) cu alți mafioți au bine mersi canalizare, apă potabilă, curent electric și gaz metan pe un teren al Miroslavei în care s-au investit din bani publici ai Iașului milioane de euro pentru ca 5-6 mafioți să locuiască pe Platoul Însorit! La pușcărie pe viață bandiților!
expertize energetice la clădiri (50.000 lei). Adicălea tu fuți cinci sute de milioane de leuți pentru studii energetice când toată populația este obligată să decarteze lovele grele la „experți” care îți halesc în 5 minute 250 de lei ca să pună o ștampilă de „expert” să-ți vinzi apartamentul? Hoțule, banditulee! Șoșoiu!
studii pentru reducerea poluării aerului (111.000 lei)! Asta e una dintre cele mai mari obrăznicii! Adică tu vii vreme de aproape zece ani și strici asfaltul de pe trotuare pentru ca din asta să faci afacerea vieții tale cu pavele din beton pe nisip și acum ne iei banul grup ca să constați că Iașul are aer irespirabil? Adică mintea ta ineptă nu creează niciun loc de parcare supraetajată în zonele aglomerate de trafic și tu bulibașă arunci cu banii noștri ca să ne spui că aerul e poluat în intersecțiile cutare și cutare mai ales între orele… și orele…? Păi fută-te iapa popii de bragladină hoață și ticăloasă de magraon pus pe jaf! O sută de milioane de lei noi! în fiecare mandat ca tu să copiezi aceleași rezultate și să împarți mangoții cu șătrarii tăi având aprobarea unei familii de babuini și cimpanzei de pe craca baobabului din curtea Primăriei? Hai sictir geologule!
– O noutate(?) a bugetului local constă în alocarea unei sume de 50.000 lei (adicătelea cinci sute de meleoaneee!) pentru întocmirea unei strategii în domeniul turismului. Cinci sute de milioane de lei? De câți ani studiați voi strategii pentru atragerea turiștilor? Ce turiști vrei tu măi bulibașă într-un oraș plin de găuri, de kitchuri, de fațade și garduri deplorabile la marile bulevarde și artere de circulație, la hoteluri și clădiri publice fără locuri de parcare, la un oraș arid fără parcuri aranjate și spații verzi, fântâni arteziene, fără Sală Polivalentă modernă, fără o Arenă de 40-50 de mii de locuri, fără Teatru de Vară fără un trafic rutier civilizat? Iarăși ne scuipi între ochi cu minciuni de două parale târtane și ne iei pe toți de proști!
– Insiști tâmpitule și aloci cinci sute de milioane(!!!) pentru o idee izvorâtă din s(c)ula ta de magraon cretin să faci rahatul praf, adică să proiecteze „oamenii de știință” CARE TE PUPĂ ÎN CUR niște gropi betonate în care să arunci iarna zăpadă ca să vezi cu ochii tăi negri că se topește primăvara, deși prin groapă trece țeava cu apă călâie de la CET Holboca pe care o plătesc proștii de ieșeni ce vor avea o încălzire și mai scumpă ca să satisfacă plăcerea bulibașei de a se da în ochii lumii marele inventator al apei călduțe… Mai țineți minte când acest bou cu funcție declara în presa locală în calitatea de viceprimar pe care o avea atunci că a găsit soluția stârpirii miilor de ciori care sălășuiau în copacii din Copou de la Fundație la Universitate și că va ordona pompierilor să le stropească pe iarnă noaptea cu apă ca să înghețe și să cadă din copaci? Și invenția găoazelor de topit gheața tot în aceeași categorie se încadrează! Oamenii serioși, oamenii care au într-adevăr minte și idei, care au studiat lucruri importante ce pot aduce mari beneficii orașului nu pot dispune de sume rezonabile cu care să-și pună în aplicare ideile, dar un idiot ajuns în funcție prin prostia gloatei are dreptul să-și bată joc de o mulțime de oameni. Și toate aceste prevederi bugetare sunt menite de a avea Chirica bani negri de sifonat!
Nimic din toate acestea nu ar fi posibil într-o lume normală, într-o țară normală, într-o societate normală, unde Presa ar fi un mijloc cinstit de educare a populației pe lângă rolul de a informa, un „sanitar” permanent de gardă și de veghe la apariția primelor simptome a bolii, dar la noi Presa este chiar infecția, este puroiul care pute!
Și informația dată de presă este ticăloasă! Îți prezintă doar niște cifre seci și nesemnificative care ascund în spate mârșăvii de pe urma cărora aceeași Presă se alimentează cu puroi.
Asta înseamnă să ții oamenii în prostie și ignoranță, să nu explici pe înțelesul tuturor dedesupturile pe care tu le cunoști dar le ascunzi cu bună știință ca să fii racordat la jaful banului public!
Măcar dacă Mihai Chirica ar fi un membru PSD de vază, un om important care prin prestația sa ar putea trage pentru Iași fonduri deosebite, dar este un paria renegat de toată lumea, inclusiv de aceia care prin votul lor i-au dat girul să stea în fruntea Iașului și să ne calce pe cap!
Vouă nu vă este silă? Nu vă este rușine? Nu vă revoltă aceste ticăloșii făcute în văzul lumii?
Din păcate avem și o opoziție de tot rahatul cu niște lingăi care preferă să lingă în speranța că vor primi și ei o ciosvârtă decât să organizeze strângerea de semnături și denunțarea acestor mârșăvii!