VA ADUCETI AMINTE?

Hopaaa! Mă fraților și cumnaților, iubiți meseni, Naș Florea!
Au vă mai amintiți voi mai anțărț când scriam și strigam de zor io cître niște javre turbate ce se dădeau membri dezinteresați din Societatea Civilă a Iașului, apoi a Pașcaniului, apoi a întregii Moldove, ca să culmineze cu a României, până la UE? Sigur că vă amintiți de ei, la câte șuturi în turul nădragilor le-am cărat pe unde îi prindeam și unde le vedeam mecla în poză…
Au „preluatără” ideea și misiunea de la cufuriții din PNL Iași – care obosiseră cumva să tot mănânce maro subțire – de la Relu Pușcărelu și apoi Cristi Adorm(n)iței, Marius Langa-Danga, Costeluș-cățel de pluș Alexe, Romeo și Julieta Vatră, frații Kamarazov Mustaficiuc, frații Muraru, Marius BOUdea și alte ȘARLE care între timp au intrat în derizoriu și anume : autostrada viselor A8.
Noii luptători cu limba și cavitatea îmbucală deveniseră printre alți flaifuteri fără busolă și fără direcție, unul Ion Apostol, altul Căcălin Urtoi și mpș Goriot Traian Rânj(e)a… Este de remarcat că erau doi șomeri fără perspectivă, iar moșul pensionar exdeputat PNȚcd, cereau țigări și „de-o bere” prin Piața Unirii de la mitingiștii remunerați ai vremii: M10, Pentru Lași, #haștagongsoros, Uniți Scuipăm România.
Le trebuia o idee, o temă care în mintea lor avea să formeze un val, ce ulterior avea să devină tzunami și urcați ei pe creastă, aveau să ajungă cu imensul vas de croazieră tocmai pe dealul Miroslava, în interiorul continentului, dar după retragerea apelor, vor avea vamporiu în mijlocul tarlalei cu păpușot.
Pe Cătălin Urtoi am avut ocazia în vreo două rânduri să-l întâlnesc și să-l prețăluiesc. Într-un Crăciun, era dealer de preparate afumate de porc pe Internet…Făcea delivery pentru un gospodar care valorifica porcii tăindu-i, tranșându-i și mai apoi preparându-i tradițional. Urtooi aduna de pe Net cererile, le contabiliza, le tria pe cartiere și când afumăturile erau gata, le distribuia la ușa clienților. Muncă cinstită, curată, dar sărac remunerată, ceea ce nu l-a ținut în branșă pe piață.
După o vreme își găsise un job pe meseria lui de constructor, după ce falimentase cu un TIR cumpărat la mâna a treia și dorea să aibă șofer angajat și să concureze firme tradiționale de Transport, cu peste o sută de vehicule….
În sfârșit, ajunsese un fel de Șef de punct de lucru la o firmuliță de construcții care a promis lui Chirica o șpagă mai mare decât valoarea lucrării la anveloparea celor trei turnuri din Piața Unirii. Cum era de așteptat, lucrarea a ieșit nasol, iar Primăria a luat șpaga și i-a scos cu șuturi în cur de pe piață că se revoltaseră locatarii….
Pauza s-a terminat, foamea a răzbit, au urmat bufeuri cu transpirații reci și leșin, iar europarlamentarele i-au dat ideea să-și facă un capital politic pe care ulterior să-l exploateze. Așa s-au întâlnit câțiva flaifuteri obligatoriu „de dreapta” care au preluat tema Autostrăzii A8 abandonată de gașca de țuțeri ai lui Relu Pușcărelu…
Zis și făcut. Sponsorizarea venită pe filieră ONG Soros care a aruncat cu bani verzi și pe pereții lui TeleMea, găoZarul de Lași, sit-uri și videochaturi USRI-ste și PLUS #doișiunsfert, au făcut vâlvă, au finanțat PR și au plătit golani fără căpătâi să umble cu caravana A8 prin orașele și satele Moldovei, pentru a prosti proștii să se răscoale ca să le facă lor jocul. Chestia era supermișto, că era la putere PSD și ventilatoarele de căcat au fost puse pe direcția lui, ca să îi murdărească pe față…. Și ăia proști, idioți și săraci cu duhul! Au înghițit căcatul, ba chiar s-au șters cu limba pe față în mod masochist, făcându-și o cruce mare și murmurând; „să fie primit!”
Mult Hau-Hauu!, mașini, motoare, taximetriști ai cumetrilor lui Chirica, drum la București, bannere, steaguri de luptă, bla, bla, bla…!
Eram singurul care scriam și denunțam că totul este o mascaradă menită să exacerbeze o temă pliată pe visul erect al locuitorilor Moldovei de a avea o autostradă care să străbată Carpații Orientali către Vestul Sălbatec.
Doar eu vă spuneam în clar să nu puneți botul, că este o înscenare a laboratoarelor DEFA Berlin și nici liberalii dacă ar veni la putere NU vor mișca un deget, în primul rând că NU LI SE DĂ VOIE!
Ei, bine, iote că acu tot ce spuneam io acu de 4-5 ani până azi, s-a adeverit întocmai și identic.
La europarlamentare, Căcălin Urtoi a băgat degetul în cur, apoi în gură și l-a ridicat să vadă dacă adie vântul și din care direcție bate. A pus-o pe fie-sa vitregă pe o Listă imaginară pe locul Întâi să candideze ea din partea Iașului la o funcție de euroderutată la Bruxelles.
Ori v-ați deșteptat nesperat de mult, ori ați ascultat de vorbele mele deloc neinteresate, ori pur și simplu Johannis a zis iar în barbă: GHINION…Fătuca a ieșit pe locul 18474 din doi candidați…
Vă ziceam tot timpul că mascarada are scop politic și javrele care bagă cuțitul în (h)rană nu au nicio treabă că ar fi dezinteresați să se facă ceva pe această temă în secolul unu al mileniului trei!
Vin acum jigodiile – fiind un pui așchilopat al securiștilor părinți #rezist PLUS 2¼ – și fată partidulețul regional Pentru Moldova… Cică se lansează din avion, având drept catindați pe Căcălin Urtoi la Premărie și…. suspans!….pe Dragomir Tomaseschi, exPD, exForta Civică, exPNL, exPrefect de Iași, ex….
Ce vă spusăi? Oameni „fără”, oameni Ex…pirați! Da, în primul rând și pirați, nu numai „Ex”.
Băjeților le-au rămas bannerele cu A8, au tema, au slogan, acu cică luptă cu ăștia de la guvernare lângă care erau ieri, ca să facă dracului mai repede Autostrada Viselor Iași Tg-Mureș și retur…
Ei prevăd la o adică „dacă idealurile lor” coincid și cu ale altora (de ex. PMP, USR, PLUS 2¼), nu se vor da în lături (cu accentul pe „u”) să se alieze în lupta dreaptă – cu condiția ca ei să impună catindații!
Așadar, dragii mei telespectatori, duminică a.c. electric să stați cu ochii beliți și gurile căscate spre cerul noros, că se va lansa din avion Partidulețul Pentru Moldova – încă un partid de dreapta menit să râcâie și în glodul grajdului ca să adune balegă electorală.