VITRINA CU EROI

Dau întâmplător pe Facebook de pagina persoanei publice Dionisie Lefter. Îl cunosc personal de prin 2004, pe timpul când ne întâlneam joia la ședințele săptămânale din Organizația Municipală a PNL Iași.
Ne-a apropiat aproape instantaneu comuniunea de idei și mai ales spiritul de frondă împotriva a ceea ce însemna influența lui Relu Fenechiu și al copiilor săi din flori aduși în PNL cu scopul de a-l susține prin majoritate la vot.
Ca oameni copți și trecuți prin viață vedeam cum niște copilandri numiți de Guru pe niște funcții mai mult virtuale, se buricau umflându-și pieptul firav de studenți maturizați la cantină cu pilaf și macaroane cu brânză, visând la restaurante scumpe, unde nu-și permiteau să-și plătească un cotlet sau o ceafă la grătar cu cartofi pai, salată de varză și o bere. La o ciorbă de burtă sau rădăuțeană în deschidere, nici nu putea fi vorba încă…
La crâșma piratului Maftei „Barbarossa” situată perete în perete cu sediul patronat de Bunelu, iar nu-și permiteau mai mult de o cafea la două zile. Erau anii de început al unor actuali corifei care încă pe atunci, acum 12 ani în urmă, aveau mintea de acum! Tineret precoce!
Marius Danga, Anghel (radios) Ficu, Liviu Brătescu, Andreea Buruiană, Sorin Afloarei, Cătălin Timofciuc, Minea Dănuț, Cristian Adomniței și lista este mult mai lungă, până la vreo 50 de nume.
Aproape de fiecare dată aveam alături de Dan Lefter intervenții menite să corecteze imperfecțiunile unor acțiuni ce se doreau demarate cu impetuozitatea unei tinereți fără experiență. Încet dar sigur, văzând că nu ne pot ține piept la argumentele ce se adevereau ulterior eșecurilor, tinerii frumoși și liberi din armia pușcăriașului de astăzi Fenechiu au primit ordin de la comandant să ne izoleze.
Dan Lefter a cedat primul, enervat de obtuzitatea și ticăloșia lui Fenechiu care dispunea de o armată de votanți capabilă să anihileze orice persoană li se împotrivea. Fiind bârlădean de origine ca și tânărul Marius Danga al cărui arivism și oportunism răzbea puternic încă de pe atunci, în ultimii ani de studenție și transpărea chiar în cașul de la colțul gurii pe care cu greu îl putea ascunde în cele câteva fire din ciocul care mijea anevoios de încet față de dorința lui, Dan Lefter a spus dintr-o dată la o ultimă ședință – sfidându-i și înfruntându-i în față – că s-a săturat de fățărnicia, demagogia și politica de clan care se duce în PNL Iași spunând deschis că își dă demisia din Organizație dar va activa la PNL Bârlad unde mai avea un domiciliu de reședință și o afacere privată.
În timp, am ținut legătura și ne-am împrietenit cu adevărat. „Cine se-aseamănă se adună” zice proverbul.
Un timp ne-am alăturat prin 2012-13 la mișcarea civică ecologistă apărută la Iași odată cu cu PER, sub stindardul căruia am încercat să ne unim forțele câțiva luptători civici adevărați, însă după decimarea teilor câțiva acoperiți au politizat prea mult lupta și au mutat tema către Pungești, unde Centrul de Comandă nevăzut a considerat că are o vizibilitate mult mai mare…
Primăvara lui 2015 mi-a adus hotărârea și determinarea să demarez partidul cetățenesc Alternativa Civilă cu care – odată legiferat – să participăm acum în alegeri în numele adevăratei societăți civile pe care ne doream să o reprezentăm fără influența ONG-urilor sosrosiste interesate ce se dădeau de ceasul morții să confiște orice temă pentru a câștiga capital electoral.
Acum pot să spun deschis, după ce Sistemul mafiot ne-a blocat validarea cu ajutorul „câmpului tactic”, în mintea și intenția mea numele lui Dan Lefter era o dorință certă de a-l fi propulsat la candidatura de primar al Iașului.
Rar mi-a fost dat să întâlnesc un om atât de echilibrat, cu o logică aproape de perfecțiune, cu o determinare neabătută de a face numai bine, de a-și păstra neîntinată Onoarea și principiile.
Știam că a fost Director Comercial parcă, la ceea ce a rămas din fosta FEPA Bârlad și în această calitate s-a zbătut pentru contracte, s-a zbătut să rămână vie această inimă a Bârladului… A călătorit mult, a fost văzut de niște americani care l-au cooptat în concernul lor în calitate de expert pe piața de rulmenți din Estul Europei și China. A bătut globul pământesc în lung și în lat văzând multe, dar și înțelegând multe în calitate de expert – cam pe toate continentele – este doctor inginer și autor al unui Brevet de invenție ce a revoluționat construcția unui anumit tip de rulmenți.
Dan Lefter este un tip policalificat la cote maxime. A deținut în timp calitatea de Manager al Spitalului Din Bârlad și aveam să aflu întâmplător de la Antena 3 de îndată ce a explodat scandalul cu dezinfectanții din spitale că O SINGURĂ unitate spitalicească din toată țara s-a opus contractării cu Hexi Pharma a acestei zoaie bordeleze care a făcut ravagii și care m-a afectat și pe mine și acea unitate a fost Spitalul Municipal din Bârlad!
Tot de la Dan am aflat de lupta sa cu Mafia din Sănătate când li s-a impus „de sus” să încheie contracte pentru implementarea unui soft care avea menirea de a informatiza munca într-un spital – adică birocrația – și ulterior încheierii contractului să se asigure cu dedicație mentenanța…
Ei bine, Dan Lefter le-a făcut zile fripte protejaților grangurilor din minister și chiar a fost poate singura unitate spitalicească ce a implementat sistemul chemând până la exasperare reprezentanții firmei câștigătoare. A avut opoziție din partea propriului personal medical integrat în sistemul mafiot și multe măgării a dejucat!
Dan Lefter mai are și calitatea dobândită prin expertiză și examene „pe bune” de expert în siguranța circulației rutiere al Ministerului Justiției, iar în această calitate a fost chemat să facă expertize la cazuri grele ca cel cu accidentul de tramvai din Iași de la Fundație soldat cu un mort într-o mașină ce staționa la STOP pe linie.
Multe lucruri am dezbătut cu Dan despre problemele de Administrare a Iașului, despre restructurarea Transportului în Comun, despre privatizarea frauduloasă a acestuia, despre posibilitatea scoaterii la licitație internațională a Transportului Public, unde Primăria să fie co-acționar prin participarea cu Infrastructura și multe altele. Este un om cu viziune, o „open mind”!
Dan Lefter ar fi un Primar ideal pentru orice mare oraș nu doar în România, ci chiar o metropolă europeană! Din păcate jigodiile din Sistemul băsist mafiot aflat încă la butoane ne-a anihilat și odată cu noi și șansa de a-l propune pe domnul Lefter la Primăria Iași!
Aflu acum că Dan Lefter candidează la Bârlad – orașul său natal – ca independent și se luptă cu aceleași lepre și jigodii din așa zisul Partid Național Liberal în care a activat atâția ani și unde de fapt l-a ajuns mâna lungă a reptilellor de la Iași prin reptilele de la Vaslui, pe care Gașca lui Fenechiu Pușcăriașul o domină copios. Dacă amintesc aici doar numele lui Corneliu Bichineț – țucălarul și aprodul care îl servește pe Relu în Pușcăria de Maximă Nesiguranță de la Vaslui, cred că ați înțeles destule.
Ce să vă mai spun? Că un limbric urduros ca și concitadinul său Marius Sorin Danga – aciuit din aproape adolescență la fanta prohabului lui Fenechiu pentru care ar fi în stare să facă și pârnaie dacă Guru i-o cere, este iarăși un microb ticălos care a lucrat ca Dan Lefter să nu fie propunerea PNL Bârlad la candidatura de Primar al Municipiului. Au preferat un anonim care este obedient mafiei.
Oameni buni, dragi bârlădeni, nu ratați singura șansă de a alege de această dată în funcția de Primar poate singurul Om providențial care va aduce din nou Bârladul pe harta României!
Aveți așadar curajul să nu vă lăsați influențați de Presa ticăloșită care face jocul jigodiilor din partidele ce vă bagă degetele în ochi să vă atragă atenția.
Vă doresc numai bine și Dumnezeu să vă călăuzească pașii!