ZÂT! ( durerile facerii…)

Nu mi-ași fi pierdut vremea să scriu articolul ăsta, dacă nu aș fi vrut să înțelegeți cât mai mulți dintre voi câtă muncă și câtă zbatere este pentru niște români în țara asta să se lupte cu „democrația”, pentru democrație!
Suntem majoritatea dintre noi mai toată ziua cu democrația în gură, dar prea puțini conștientizează cîte vorbe goale se ascund în spatele acestui cuvânt…
După cum bine știți (că tot scriu despre asta de câțiva ani buni), de prin 2008 mă strofocam în chinuri să deschid ochii conaționalilor noștri să împidicăm al doilea mandat al Javrei Ceacâre ce ne-a distrus nu numai viața, dar a contribuit din plin la distrugerea fibrei neamului românesc.
Mă luptam ca boul – consecvent, după vorbele băsescului – să-l înjur copios, folosindu-mă din plin după puterile și talentul meu de minunatul vocabular al limbii române. Eram conștient că doar cu satisfacția asta rămân, că altceva oricum nu prea aveam ce face, deoarece erau prea puțini care să înțeleagă, dar mai ales prea puțini ca mine care să fi avut curajul să formăm un cor.
Ca ieșean – trăitor în mocirla clasei politice locale ce se suprapunea cu jaful și incompetența proverbială peste regimul ticălos al Chiorului – am suferit și mai cumplit, pentru că noi am putea fi declarați oricând cu adevărat un oraș martir: subjugați regimului băsescian care a urgisit România, plus cel al dictaturii și fărădelegilor mafiei useliste construite diabolic de Nichita și Fenechiu împreună cu ciracii lor.
Sufeream în taină și rumegam în nopți nedormite soluții care să ne poată scoate din impas. Durerile fizice cauzate de boala care m-a răpus la pat, invaliditatea dobândită, m-au împins aproape inevitabil ca singura posibilitate la existență, către calculator, Internet și Facebook…
Au fost aproape cinci ani de durere și neputință că nu mă pot opune și fizic barbariei cu decimarea teilor pe Ștefan cel Mare, că nu pot fi un exemplu de urmat pentru concitadinii mei în conștientizarea pericolului ce ne paște și în trezirea din această letargie în care se zbate societatea civilă.
Atunci am înțeles pe deplin că singura mea posibilitate de a mă opune este și singura armă pe care o am: cuvântul scris.
Facebook-ul, apoi blogul personal, mi-au dat posibilitatea să mă exprim public și încetul cu încetul – asemenea unei furnici care „se furnică” – am început concomitent să-mi construiesc oarece notorietate și să transmit cetățenilor gânduri, semnale, idei.
Degeaba ești contra, degeaba combați, dacă în același timp nu ești capabil să vezi sau să întrevezi și soluții de rezolvare a tot ceea ce critici. Norocul meu este acela de a avea o bogată experiență care mi-a dat-o viața trăită pe mai multe meleaguri, în mai multe funcții sau servicii pe care le-am avut și datorită spiritului meu justițiar ce mi-a adus și foarte mulți prieteni sinceri, dar și dușmani pe măsură.
Bun. De prin 2004 de când eram în PNL îmi băteam capul explicând în ședințele pe la care mă duceam cam ce ar trebui să facem, ce atitudine să adopte aleșii noștri locali; ei erau aproape în totalitate oameni lipsiți complet de experiență și de profesionalism.
Încetul cu încetul am început să lucrez de unul singur la un Program, care în viziunea mea ar fi trebuit să aducă partidul la alegerile din 2008 în postura de a câștiga primăria și o majoritate lejeră prin Consiliul Local și C.J.
Din păcate, Adomniței – tânăr „exministru” – care gustase deja din savoarea puterii și a funcțiilor înalte fiind locotenentul aghiotant al lui Fenechiu, avea alt staff de campanie, alți consilieri „docți”, ca „venerabilul” Prisăcaru, fost Prefect de Iași, pușcăriaș și azi un nimeni în stradă…
Cu toate că am încercat să-i explic tânărului Cristi ce și cum trebuie abordat în discursul său public, aproape că nu m-a băgat în seamă, crezându-se probabil mai tare ca fularul ce-l purta la gât Nichita…
A eșuat lamentabil, exact așa cum îi prevăzusem. De atunci am intrat în conflict cu mucoșii Danga, Brătescu, Ficu, etc. ce erau pe cai mari în calitate de aprozi a „generalisimului” Relu.
În toți acești ani eu am updatat și upgradat continuu Programul meu de guvernare locală și de restructurare a Primăriei Iași cu speranța că voi trăi ziua când voi găsi un om inteligent și altruist, capabil să accepte și să fie de acord cu ideile mele și cu implicarea cu devotament a îndeplinirii acestui Program.
În 2012 când ticălosul pușcăriaș Fenechiu a bătut palma pe sub masă cu Nichita punându-i drept concurent la primărie pe lătrăul Marius Dangă, m-a înfuriat pe deplin, pentru că le pusesem la dispoziție colegilor din partid întregul meu Program, indubitabil de câteva ori mai bun, mai realist și mai explicit decât al lor la care lucrase „un colectiv” sub îndrumarea infatuatului Adomniței…
Știind cu certitudine că Dangă este doar un șoricel mort de frică în fața botului motanului Gigi, am contactat pe candidatul PDL – Nicușor Păduraru ca fiind reprezentant al unui partid de dreapta – și i-am pus la dispoziție Programul întocmit de mine fără nicio pretenție de bani sau solicitări ulterioare dacă ar fi ajuns primar!
Conform așteptărilor, Nicușor Păduraru mi-a mulțumit plin de politețe și a procedat cum l-a tăiat pe el capul…Și cu capul tăiat a rămas!
Ei bine, din 2012 mi-a încolțit acest gând nebunesc: până în 2016 să-mi găsesc adepți, să fac o echipă din oameni curați, sinceri, voluntari și altruiști ca și mine și să închegăm un mic partid cu care să încercăm să ne opunem legal și fățiș actualei clase politice de nemernici care nu numai că nu se vor schimba în plan intern, dar nu vor renunța nici cu amenințarea Legii la obiceiul furtului banului public.
Conform crezului meu că bob cu bob se umple sacul și conform principiului picăturii chinezești cu care se sfarmă și cea mai dură stâncă, am reușit prin luna iulie să înjgheb un mic colectiv cu prieteni de pe Facebook de unde îl cunoșteam „face to face” doar pe Virgil Iordache.
I-am abordat și imediat s-au raliat proiectului meu. În acel timp acceptasem să colaborez total în voluntariat cu ziarul FAPTA care la sugestia mea s-a intitulat „ziarul societății civile”
Acest experiment a fost benefic și pentru mine, dar și pentru ziar. Mie mi-a dovedit că pot, că sunt capabil la o adică să cresc o publicație online, mi-a mărit notorietatea de care aveam neapărată nevoie în lipsa fondurilor, dar am conștientizat la timp că trebuie să mă retrag din FAPTA până nu este prea târziu când creez o armă redutabilă și care în ultima clipă va putea folosi altora pe care oricum nu i-aș fi dorit…
Spre norocul meu am găsit și o persoană exact așa cum îmi dorisem în toți acești ani de visare, un om apropiat de modelul imaginat de mine, cu calitățile dorite de mine, cu onoarea nepătată și care ESTE dispus și capabil să pună în aplicare Programul întocmit de mine și care a ajuns la aproximativ 100 de pagini scrise! Nu doar vorbe, ci pura realitate existentă cu metode de schimbare și soluții concrete!
Am pornit la formarea partidului cetățenesc Alternativa Civilă – singura posibilitate legală de a te putea înscrie astăzi într-o cursă electorală în România.
Modificarea Legii partidelor politice este special făcută tocmai pentru a da o lovitură actualei clase politice care de un sfert de secol a îngenunchiat țara.
Din păcate resursele materiale a unui nou partd sunt inexistente și din acest motiv sunt șanse puține ca niște oameni altruiști, adevărați, „de bine” și nepătați în politică să acceadă în Consilile Locale pentru a provoca adevărata Schimbare – nu numai în mersul activității, dar chiar în clasa politică!
Știam de la început în ce ne băgăm, intuiam ce dușmani puternici vom avea, știam cu cine ne vom lupta, dar credeam că lupta va fi curată, pe bază de idei și programe, pe bază de realități…
Ei bine, nu este deloc așa! Ambele formațiuni politice puternice – mă rog, să zicem coaliții – duc față de noi o luptă murdară, subversivă, folosindu-se de unii membri din structurile mafiote ce au penetrat chiar structurile de forță ale statului!
Nu m-am născut ieri dimineață să nu văd și să nu simt când bate vântul și din ce direcție…Așa cum poate ați sesizat, sunt un tip încăpățânat și învățat cu lupta, cu necazurile ce le-am îndurat și orice obstacol în calea mea mă îndârjește și mai tare și mă motivează!
În primărie și în PSD în general, cunosc destul de bine părțile slabe și vulnerabile pentru că am lucrat acolo vreo cinci ani și am reușit să înțeleg sistemul, dar mai ales să fi cunoscut metode și oameni „cheie”.
Le știu ce le poate capul și cum reacționează când le dai peste labă și peste bot dacă vrei să le iei ciolanul din fața cuștii.
La liberali, problema e puțin mai complicată, în ciuda faptului că am fost membru 23 de ani în acest partid aproape de la înființare.
Aici dușmanii sunt mult mai puternici, mai perfizi, cu inteligență și conexiuni nevăzute mult mai multe ca la PSD.
Știam bunăoară că au surse de finanțare care nu sunt la vedere și că au subjugat cu bani negri canalul tv TeleM, unde directorul Dobașu, Florin Ghețău, Călin Ciobotari și Georgeta Condur sunt arme Media în slujba „dreptei” – foști vectori băsiști – recuperați de noul PNL.
Din spate vin finanțări ca ale unui Dan Stratan, Marius Berdan, bani escamotați de la CJ în timpul lui Adomniței, au făcut din acest canal local un pol de acțiune congruent așa cum a făcut regimul Băsescu pe plan național cu trusturile lui de presă aservite…
Eu sunt cunoscut cred și pe plan mondial ca un antibăsist înrăit. E clar că sunt iubit de gașca fenechistă și de trompetele lor Media ca și Putin cu Obama.
Problema liberalilor este acum aceea că în loc să mă aibă în tabăra lor, m-au făcut un adversar dispus să lupte cu ei pe viață și pe moarte.
Fapte:
Au aruncat pe piață o mulțime de iepuri ( mai mulți din gașca fenechistă) pentru a anihila în primul rând concurența internă care ar fi venit din vechiul PDL al lui Oprea și F.C. condusă excelent la europarlamentare de Tomașeschi…
Liderul turmei de iepuri a fost evident Marius Dangă, dar eu știam că e țintă falsă și că Bodea va fi cel ridicat în taină să candideze mai ales de când Adomniței și-a rupt gâtul în mod previzibil. În primul rând are statut de înalt funcționar public câștigat atunci când a fost prefect și subprefect.
Bodea aparține direct de Relu Fenechiu și a fost impus acestuia de un personaj foarte strâns legat de actualul director al Aeroportului: se numește Tiberiu Simion. A fost șeful SRI Iași și după „pensionare” a intrat în PNL devenindu-i „consilier” lui Relu Fenechiu…
Domnul Tiberiu îl cunoaște pe tânărul Bodea chiar înainte ca acesta să se fi născut, fiind vecini de bloc cu părinții actualului catindat…îi este un fel de tată…
Probabil că nea Tibi e eminența cenușie și strategul PNL care înoadă și deznoadă sfori. Treaba lui, mă doare la bască, dar să nu mă calce pe bont!
Grupul „Pentru Iași” este o făcătură fătată de concubinajul găștii fenechiste din PNL cu canalul TeleM care pe filiera gândită de nea Tibi, ar fi un fel de iepure ce se erijează în societate civilă ca să ne bulverseze și chiar să ne anihileze pe noi, Alternativa Civilă. Sunt specialiști de marcă în IT care lucrează prin firme corporatiste, în general în arealul Palas – fieful mafiei ieșene cu gulere albe.
Unii dintre ei – posibil acest Andrei Postolache, liderul Grupului Pentru Iași – probabil că sunt ofițeri acoperiți prin STS. Intuiesc doar, pentru că altfel nu-mi pot explica puterea lor de a ne depista antena IP-ului și serverul calculatoarelor personale ca să poată intra în timp real în adresele noastre de email și de a ne modifica sau distruge atașamentele. Mă refer aici la membrii fondatori ai grupului de inițiativă care s-a hotărât să înființeze Alternativa Civilă.
Scopul? Să ne pună bețe în roate, să ne descurajeze, să ne întârzie înființarea legală.
Când credeam că suntem gata cu actele să trimitem dosarul la Tribunal și aveam toate documentele în format PDF trase pe CD, obișnuința mea de a face lucrul cât mai bine mă determină să pun CD-ul în calculator și să mai revizuiesc încăodată totul. Citesc și mă cutremur!
Noi am întocmit dosarul plimbâd între noi și avocat niște date, documente care au fost modificate după ce noi am considerat că totul este gata!
Vă întreb: cine ar putea intra în calculatoare și interveni direct pe un text terminat deteriorându-l în asemenea hal încât să facă imposibilă înregistrarea partidului? Duhul Sfânt? E greu de crezut…
Trebuie să deschizi un cont la o bancă pentru a putea deschide un partid. Avocatul nostru – om de încredere, prieten sincer, ne-a sugerat o bancă: Libra Internet Bank. El lucrează de mai mulți ani cu această Bancă și nu a avut niciodată probleme. Am zis să alegem o bancă mai puțin cunoscută, să evităm cozile la ghișee și chiar o birocrație stufoasă a băncilor mari.
Ei bine, acum cred că Serviciile controlează și această Bancă! Ni s-au pus tot felul de bețe în roate, ni s-au cerut documente absurde, ni s-a cerut chiar și o Declarație pe proprie răspundere că NU vom primi fonduri americane! Poate va citi asta și cineva de la Ambasada SUA în Romțnia!
Dar de unde măi bolșevicilor, de la rușii lui Putin putem primi?
Oricum, noi bani nu avem, am strâns cu greutate suma minimă de trei sute de lei pentru deschiderea contului și pentru a legaliza o Procură notarială prin care delegam pe unul dintre noi să ne reprezinte în relațiile cu Banca…
Ne-am întâlnit la Notariat. Acolo prin zonă se perindau lucrători în civil ai Serviciilor. De acolo am mers la Hala Centrală cu toții la o simplă cafea. Am fost permanent filați, fotografiați de trei persoane care făceau pe rând turul de contact vizibil cu noi. Este cunoscuta metodă de intimidare, adică să vezi și să știi că ești supravegheat și filat la vedere. Trucuri de jigodii securiste de când tovarășul Tiberiu era tovarășul căpitan Simion…
Mă aștept acum că am depus Dosarul la Tribunal să fim șicanați altfel, găsinduni-se motive să nu putem fi înregistrați ca partid politic. Nimic nu-i imposibil, Justiția are cataractă și nu vede prea bine ce nu vrea să vadă! Mafia are tentacule lungi…
Nouă oricum nu ne rămâne acum de făcut mai nimic, decât să așteptăm ca mielul la tăiere verdictul.
Suntem niște dușmani redutabili! Nu se tem de PSD, se tem de niște civili anonimi care ar putea să le penetreze sistemul.
Nu ne va rămâne atunci altceva de făcut decât să trâmbițăm în patru zări adevărata situație din România. Vom scrie ambasadelor SUA și a țărilor Uniunii Europene. Nu vom câștiga nimic, dar va ști lumea cu cine are de aface. Vom împânzi internetul cu numele lor!
Contăm însă pe puterea voastră, a populației anonime, care ca și noi v-ați săturat de mârșăvie și chiar doriți altceva! Contăm pe curajul care vi-l dă până la urmă frica!
Nouă – celor cinci membri fondatori – și al altora care sunt lângă noi și ne sprijină voluntar și necondiționat, nu ne este frică!
Avem certitudinea că de vom reuși să ne înființăm legal partidul, împreună cu voi vom reuși la Iași marea surpriză! Vom începe alt drum!
Până atunci însă, le spunem tuturor bolovanilor care ne stau în cale, ZÂT!