A TREIA ANTENĂ RELODED

Fusăi tare curios să văd momentul de minim pe asimtotă cînd gaşca de nemernici de la A Treia Antenă – fix ca în desenele animate – fuge, fuge şi deodată se opreşte în aer dîndu-şi seama că dedesupt se cască hăul prăpastiei şi în virtutea inerţiei încă mai dă din picioare încercînd să facă „stînga-mprejur” să ajungă înapoi pe mal.
Momentul ăsta l-am prefigurat de mult în mintea mea şi am pus deoparte o pungă de seminţe de bostan bine prăjite şi sărate, să meargă şpriţul…
Ceasul ticăia la fel de tare ca şi a lui „Nutzi spaima pu(n)ţii” încă dinainte de primul tur, cînd se strofocau şi făceau spume la gură că Johannis nu merge în „Biroul Preşedintelui” să-l poată ei bălăcări şi să-l umple de căcat.
Atunci, deontologii neamului – care l-au linşat pe Crin Antonescu pentru că a îndrăznit să-l lase în offside pe Ponta şi călugării roşii – adunaţi în formaţiune completă cu al de Gâdea, gRadu Tudor, mahalagioaica gîngavă Dana Helas, Murmur Curvică, Răzdivan Dumi(t)rescu, Mircea Badea, Adrian Ursu minune, Stoiceasca, Maria lui Toader, scorpioaia Firea-ar ea a’ naibii, şi ceilalţi mercenari „înfierau revoluţionar” pe liberali asociindu-i cu Băsescu şi slugile sale, stuchind din toate unghiurile posibile cu scuipatul de la furcă.
Îşi făcuseră cu toţii un titlu de glorie aruncînd flaimucuri otrăvite pe obrazul unuia dintre cei mai curaţi şi oneşti politicieni români de după „revoluţie”.
Corul de vipere sîsîite nu conteneau să-şi desăvîrşească brandul antibăsist, dar de această dată lupta lor lua ca ţintă şi pe Antonescu, urmărind din toate puterile să-l discrediteze în ochii românilor şi să-i lingă hemoroizii incipienţi ai lui W Ponta.
Scriam la acea vreme că va veni o zi ca asta de ieri cînd uitîndu-se în urmă vor fi surprinşi cînd vor constata că au înaintat în smîrcuri atît de mult, încît aproape că nu mai au cale de întors afundîndu-se din ce în ce mai tare în mlaştina puturoasă.
Am prevăzut că mai devreme sau mai tîrziu ratingul lor exploziv datorat pînă la un moment dat atacurilor continue şi dezvăluirilor jafului clanului Băsescu, va ajunge la saturaţie şi lumea plictisită care a conştientizat în sfîrşit ineficienţa demersului lor, se va retrage încet dar sigur între ţîţele dansatoarelor şi a „vedetelor” televiziunilor generalist-tabloide, sastisită şi scîrbită de politica de rahat.
I-am blestemat şi le-am urat încă de atunci să se dea de ceasul morţii, să aibă un rating cît de cît omenesc la concurenţă cu alţi marţafoi înregimentaţi de partea cealaltă a baricadei.
Uite că blestemul meu i-a ajuns şi în disperare că lucrurile încep să se întrevadă şi că s-ar putea aşeza, dar mai ales după ce noul Preşedinte ales a transmis politicienilor că doreşte cît mai puţin circ la televiziuni şi să treacă la treabă cît mai discret şi cît mai eficient, „băjeţii” văd disperaţi că odată cu Băsescu se cam duc şi subiectele lor serioase.
Bine, o vor tot freca „la rece” încă un an, doi, dar mai au nevoie şi de altceva cu care să întreţină atmosfera, că altfel, e jale!
Cum Guvernul susţinut cu atîta fervoare nu poate fi acum dintr-o dată scuipat şi criticat pentru incompetenţă şi populism, iar Preşedinţia se întrevede deosebit de discretă şi eficientă în limitele unui normal nemaivăzut, a rămas doar de tocat Parlamentul – în special opoziţia băsistă – dar mai ales Regimul Băsist cu exponenţii săi de vîrf.
Asta pentru că încet dar sigur, canalul cu dejecţii ce a scuipat la greu liberalii de pe vremea cînd Crin îi conducea, odată lipiţi politic de PDL-iştii băsişti, se reîncarcă şi se reformează sub umbrela vechiului partid istoric, iar Justiţia a început să aibă rezultate în ciuda a ceea ce se tot zbat deontologii neamului să arate invers.
Conştienţi de credibilitatea din ce în ce mai crescută a sasului pe fotoliul prezidenţial de la Cotroceni, gîdele naţiei a sesizat că popularitatea lor este invers proporţională cu cea a Preşedintelui nou ales.
Aşa că – „specialişti în ştiri” şi dornici să rămînă „aici” – s-au gîndit că trebuie urgent să se reformeze şi să se reîncarce, ba chiar să se reîncarneze. Şi cum pot mai bine să facă asta? Foarte simplu, folosind materialul clientului care – har Domnului – există din belşug!
Aşa că începînd de ieri, trupa de mercenari aflaţi în degringoladă au început să-i învrăjbească pe politicienii aciuiţi sub umbrela liberală ţinută de Johannis, contra hienelor băsiste gen „colonelul” „ardei umplut”, marean, dan andronic, andreea pura, tapalagă, etc.
De voie, de nevoie, „latriniştii” au musai nevoie să se apropie de liberali pentru că sunt conştienţi că PSD-ul cu tot cu Ponta şi ciracii săi sunt o carte pierdută definitiv şi acum joacă rolul de pietroi atîrnat de gîtul lui Gâdea.
Şi uite aşa l-au reevaluat pe veşnicul „number two” de la liberali, DJ Orban.
Acest ins fără scrupule care – plin de frustrări, pentru că în ciuda vocalizelor sale de asin răguşit nu a reuşit în lunga-i carieră politică să fie decît aproape un an ministru la Tran Sporturi – acceptă orice să nu rămînă vizibil ofticat că o tipă pe care nu a dat pînă mai ieri nici doi bani cît şi iubitul său frăţior „i-au luat faţa” ocupînd funcţii la care şi el spera, a ajuns să răspundă invitaţiei disperate a lui Gâdea în încercarea acestuia de a apuca un capăt de lînă din ghemul care să-l apropie de Johannis şi de liberali, chiar amestecaţi cu Blaga, Videanu, Anastase…
Domnul Orban a acceptat chiar să fie luat la mişto de Ciuvică, care l-a imitat şi l-a persiflat că urla ca o maimuţă beată pe scenă făcînd-o pe DJ-ul în campanie. De fapt, fusese adus pe post de urs legat la lanţ să fie arătat lumii că a fost linşat mediatic pe timpul ministeriatului său scurt că beat de putere şi fericire „sutrică” a dus firul la ciorap unei domnişoare cu botul maşinii sale de demnitar aflat la volan.
Aşa a început de aseară A Treia Antenă reîncărcarea şi probabnil că îşi va schimba curînd numele în Antena3 Reloaded….
Aferim!