ACHTUNG! MINEN!

Pen’că suntem în plin rezbel declarat la Iaşi (că e mai aproape linia frontului) – rezbel între „o soţietate fără moral si fără prinţipuri care va să zică că nu le are” şi cloaca (pardon, clasa) politică locală – am pus titlul într-o limbă devenită de curând de mare circulaţie naţională, ca să fiu bine înţeles!
După cum tot atrag atenţia amărăştenilor mei din societatea civilă, suntem împresuraţi în „no mans land” de două tabere beligerante cu care „noi civilii” nu avem nimic în comun din ce în ce mai mult!
Haideţi să le spunem pe şleau „..tu’vă muma-n cur de ticăloşi” şi „mergeţi dracului cu golanii şi estropiaţii voştri în uniforme cu care ne-aţi decimat sistematic vreme de douăş’cinci de ani”.
Ticăloşii ăştia care se scuipă prin faţă, se sărută pe gură prin alcovuri nevăzute şi chiar dacă ar dori să-şi smulgă din mână ciolanul cu carne pe el, sunt destul de laşi încât să aibă curajul să se înfrunte direct într-o bătaie fie ea şi golănească, dar să vedem şi noi „prostimea”, „că care din ei e mai tare”!
Cu toată zbaterea noastră timidă şi a semnalelor transmise că suntem hotărâţi să luăm taurul de coarne şi de să ne schimbăm soarta de oi proaste mânate în turmă de nişte ciobani ghiolbani crescuţi la coada vacii, se pare că idioţii din ambele armate sunt prea proşti ca să ne bage în seamă şi să se trezească la realitate!.
I-am chemat pe cei care se declară „în opoziţie” să se alăture valului de nemulţumire – ba chiar de ură deja – al ieşenilor faţă de primarul criminal şi al echipei sale mafiote şi să pună umărul la strângerea de semnături pentru declanşarea legală a unui Referendum de demitere şi alegeri anticipate!
Asta, pentru nişte oameni cu cap şi cu o minimă inteligenţă politică ar fi fost mai mult decât o minge ridicată la fileu şi ar fi acţionat imediat în consens cu politica declarată şi aclamată de „organili” centrale care se screm conduse de o domnişorică firavă şi plăpândă, să transpună în fapte dorinţa lui Herr Prezident de a avea un Guvernoi propriu „leberal”…
Infantila şi ridicola conducere a Filialei Iaşi a PNL unde predomină Gaşca fenechistă ce a căpuşat de vreo doisprezece ani organizaţia, duce o politică total idioată şi contrară intereselor PNL!
Nu am să mai repet iarăşi motivele pe care le tot spun, însă atrag atenţia că trăim în aceste zile O RUPTURĂ definitivă între societatea civilă şi partidul din opoziţie care ar fi avut reale şanse de a câştiga imediat nişte alegeri locale dacă ar fi pus umărul la dărâmarea ticăloşilor care au distrus urbea şi societatea civilă de-a lungul timpului.
Nu se întâmplă asta pentru simplul motiv că Filiala liberală a Iaşului este condusă de ani buni prin numiri lăsate de puşcăriaşul Relu Fenechiu de nişte locotenenţi de ai săi care nu au alt merit vizibil decât acela de a-i fi fost fideli escrocului şi de a continua aceeaşi politică duplicitară „pe sub masă” cu Mafia Roşie din care fac şi ei parte.
Atât Adomniţei cât şi Dangă se cred infailibili şi de neânlocuit pentru că ar fi nişte capacităţi intelectuale şi cu o probitate morală neatinsă care le dă dreptul să se considere un „totum factum”.
Sunt atât de ridicoli în planurile şi acţiunile lor subordonate Puşcăriaşului de lux (care dictează încă din pârnaie toată politica Găştii), încât nu mai văd nimic altceva înaintea ochilor albaştri decât acapararea puterii numai pe căi neortodoxe ferindu-se ca dracul de tămâie de o dispută tranşantă cu adversarii.
Orice discuţie despre viitor ar fi deschisă pe plan politic, pentru orice funcţie mai importantă în Administraţie, o listă începe obligatoriu cu 2-3 nume: Adomniţei, Danga sau Bodea…
Sunt atât de îmbătaţi de putere şi visuri de preamărire, încât nu pot accepta că în Iaşi – şi chiar în Organizaţia pe care ei o numesc pompos PNL – există foarte mulţi oameni mult mai capabili, cu experienţă profesională dovedită care ar putea foarte bine să ajungă în nişte funcţii eligibile cu care să nu-i fie ruşine nimănui.
Însă pentru asta ar trebui ca CINEVA care se află ABUZIV pe nişte funcţii de conducere să lase deoparte orgoliile şi sistemul dictatorial împământenit de Puşcăriaşul de lux şi să deschidă partidul, să-l democratizeze!
Aşa cum am mai spus şi am să o tot repet, ar fi trebuit încă de anul trecut de când s-a hotărât fuzionarea cu PDL la nivel central să se declanşeze imediat o acţiune de căutare de cadre capabile pentru a candida din partea PNL pe nişte funcţii de Primar, Preş la CJ, deputaţi, senatori, directori la deconcentrate, etc! Adică dau sfoară în partid că până la data de….primim CV-uri şi cereri de înscriere ipotetică pentru selectarea de membri care îşi doresc să ocupe în viitorul apropiat unele funcţii în partid ca acelea enumerate mai sus şi pentru asta – acolo unde vor fi cel puţin două persoane care îşi doresc aceeaşi poziţie – se declanşează o competiţie internă bazată pe Programe proprii întocmite de candidaţi, care să fie supuse examinării unei comisii de etică şi analiză în urma anunţării criteriilor de departajare!
Asta ar fi creat o efervescenţă imediată, oamenii ar fi simţit o competiţie transparentă – ceea ce ar fi dat curaj tuturor acelor care se simt în stare să se afirme şi să „ia faţa”unor fripturişti de talia acestui Danga şi al încă multora de teapa lui, ajunşi pe nişte funcţii mai repede decât au fost nevoiţi să folosească BIC-ul de bărbierit…
Să presupunem că s-ar fi constatat că în partid nu sunt suficiente cadre pregătite sau dornice să ocupe vreo funcţie eligibilă sau să-şi asume răspunderea de a candida la o demnitate publică.
Ce făceam eu atunci dacă eram la conducerea Filialei şi doream ca lumea să primească un semnal de însănătoşire a clasei politice? Păi atunci vedeam care posturi sunt descoperite şi nu avem oameni competenţi şi de valoare pe acele domenii şi porneam în societatea civilă să-mi caut persoanele de care am nevoie şi încercam să le curtez pentru a le aduce la mine în partid! Aşa cresc partidele în valoare, aşa se primeneşte o clasă politică şi aşa se creează o elită!
Aşa, Adomniţei şi Danga cu acel domn Bodea care a fost numit Director General la Aeroportul Internaţional Iaşi – şi unde s-a dovedit că-i capabil şi de viitor, fiind integrat foarte bine în echipa de la CJ – au îngheţat partidul pentru că pe orice funţie nu se văd capabili decât numai unul dintre ei sau un subordonat de încredere care să le fie loial şi să răspundă necondiţionat la comenzi!
Haideţi să fim serioşi! Personal am în vedere cel puţin 3 persoane din Iaşi (liberale) care chiar dacă nu sunt în vârful partidului şi lumea nu-i cunoaşte pentru că sunt „ascunşi” şi marginalizaţi, sunt infinit mai capabili şi mai îndreptăţiţi pentru a fi propulsaţi la conducerea oraşului!
Am spus şi mă repet: Adomniţei şi echipa sa – inclusiv Bodea – sunt cel mai bun produs de la „revoluţie” încoace la Consiliul Judeţean şi numai în doi ani au cele mai mari şi mai palpabile realizări pe linie de dezvoltare de ansamblu şi coerenţă la conducerea judeţului şi ei trebuie SĂ SE SACRIFICE acum şi să continue de pe funcţiile ce le au să ducă la bun sfârşit proiectele începute cel puţin încă un mandat! Este vorba desigur despre terminarea Aeroportului cu tot ceea ce s-a propus – inclusiv zona cargo şi noua Aerogară – a Centrului Nodal de Transport, a terminării aducţiunilor de apă şi a canalizării până în ultimul sat din judeţ, asfaltarea şi menţinerea perfectă a reţelei de Drumuri Judeţene şi Comunale, rezolvarea Depozitelor Zonale de colectare a gunoiului menajer, a Staţiilor de epurare a apelor uzate pentru fiecare comună, a construirii Spitalului Regional de Urgenţe, etc.
Ar fi o mare tâmpenie ca acum să lase baltă pe mâna unor novici sau a altor „inteligenţi” proveniţi din PSD sau chiar din PNL a acestor proiecte începute sau aflate în satdii avansate de finanţarte europeană pentru ca ei să-şi satisfacă orgoliul şi să se arunce acum în bătălia pentru primărie – când ÎN MOD SIGUR nu sunt soluţiile cele mai bune şi mai potrivite pe care le are Iaşul!
Observ aşa cum vă tot spun dragi amărăşteni din societatea civilă – colegi de suferinţă – că presa „de dreapta” a început intoxicarea şi continuă manipularea încercând să ţină în viaţă nişte mortăciuni politice sau nişte inşi cu moralitate îndoielnică ce se ţin cu ghearele înfipte de tapiţeria scaunelor pluşate în încercarea de a nu-şi pierde privilegiile.
Haideţi să deschidem ochii în sfârşit şi să privim cu atenţie în jurul nostru şi să vedem ce interese au domnii de la TeleM – domnii Aurel Dobaşu şi Florin Gheţău – Georgeta Condur, Gabriel Gachi, Ziarul de Iaşi, Bună ziua Iaşi, sau Evenimentul…
Pe cine serveşte făţiş Iaşi TV Life, Prima Iaşi sau Digi24 Iaşi?
Este careva de partea neutră a noastă, a societăţii civile? Evident că nici pomeneală! Fiecare face propagandă mai mascată sau făţişă unui partid politic sau unui grup de interese!
Societatea civilă a reuşit să se adune timid şi să declanşeze o Adunare de protest contra primarului Nichita care refuză să replanteze teii pe Ştefan cel Mare şi care continuă să ne sfideze luând de capul său incompetent şi răuvoitor nişte măsuri necunoscute populaţiei aruncând bani publici pe proiecte şi acţiuni megalomanice!
Partidele manipulează cu ajutorul banilor negri o masă de oameni slabi şi inculţi care cred necondiţionat ceea ce scrie o parte din presă sau alta!
Nu aţi văzut şi nici n-o să vedeţi că Protestul anunţat de societatea civilă este susţinut şi încurajat de nicio televiziune sau publicaţie locală! De partidele din opoziţie nici atât! Ei nu au interesul ca societatea civilă să se închege, să devină coezivă şi să aibă un cuvânt de spus!
Să observaţi imediat câţi vor boicota acţiunea noastră! N-o să vedeţi picior de politician de opoziţie sau pe acei din aşa numitele ONG-uri civice finanţate oficial şi legal de primărie şi care până nu demult trâmbiţau şi clamau contra tăierii teilor şi a replantării lor!
Orice acţiune unde nu sunt ei „vioara întâi” unde nu-şi pot aroga o întâietate sau unde nu-şi pot aduna un capital politic, n-o să vedeţi picior de activist civic!
Vor carota în orice fel, vor încerca să minimalizeze sau să boicoteze acţiunea pentru ca să nu iasă bine sau să nu încurajeze închegarea spiritului civic! Le convine ca societatea să poată fi manipulată şi manevrată de către ei!
Indiferent care vor fi rezultatele ce le vom obţine, voi, anonimii din societatea civilă trebuie să sprijiniţi dezinteresat efortul şi curajul nostru de a înfrunta pe Nichita şi maşina sa de război cu populaţia – ajutat din umbră de „opoziţie”!
În cea mai mare batjocură posibilă – prin intermediul TeleM finanţat (încă) de liberali sau de potentaţi locali interesaţi – primim sfaturi despre politica locală şi naţională, despre Proiecte şi Programe prin care a sifonat milioane de euro – de la singurul Puşcăriaş al clasei politice ieşene, „priponit” dintr-o răzbunare a lui Băsescu – în timp ce majoritatea fărădelegilor sale sunt ascunse prin sertarele Procuraturii sau Poliţiei: de la Relu Fenechiu!
Ruşine domnilor Dobaşu şi Adomniţei, autorii din spatele acestor mârşăvii!
Noi – societatea civilă din Iaşi – nu vom „pune botul” la aceste golănii de prost gust şi le vom arăta public oridecâteori veţi încerca să manipulaţi!
Relu Fenechiu ar fi putut să însemne ceva pentru ieşeni, pentru politică în general, dacă s-ar fi dovedit un om onest, un om cu moralitate şi coloană vertebrală, dar tot ce a atins el, absolut toate acţiunile sale nu au fost din păcate DECÂT motive şi idei care să-l aducă în postura de a se racorda cu firmele ce le controla la banii publici pe care i-a sifonat! Indiferent că este vorba de mult disputata autostradă unde a „fituit” zece milioane de euro pe studii de fezabilitate repetate – prin firme interpuse pe care le controla din umbră şi-şi primea parandărătul – fie de perioada scurtă, ce-i drept, când din postura de ministru la Transporturi a făcut şi desfăcut jocuri de culise cu privatizarea CFR Marfă şi multe altele despre care nu s-a aflat încă.
Relu Fenechiu are multe belele pe cap şi dacă nu a fost judecat şi condamnat pentru ele asta nu înseamnă că este curat şi neprihănit şi ar fi o victimă al unui proces politic pentru că i s-ar fi opus lui Băsescu! El a fost doar trecut de regimul Băsescu pe lista neagră că nu a făcut pasul la ofside în 2006 şi nu l-a urmat pe Stolojan, Stoica sau Flutur plecând din PNL pentru a intra în PDL. Dar nu a plecat pentru că deja se „încoţopenise” bine în structurile de conducere naţională a PNL şi pe plan local, împreună cu celălalt escroc care ne este încă primar, au pus la cale afaceri oneroase de care Fenechiu şi locotenenţii săi aflaţi acum la conducere, nu sunt deloc străini!
Să aud mereu sfaturi şi păreri de la Relu Fenechiu din puşcărie mi se face greaţă, iar când îi văd pe pupincuriştii şi limbiştii săi care conduc Iaşul politic de „opoziţie” mă apucă la fel o silă iremediabilă.
Vă veţi fi crezând voi deştepţi şi şmecheri şi acoperiţi de alte ipochimene din mafie aflate pe funcţii cheie în Justiţia locală sau instituţii care ar fi trebuit demult să vă anihileze, dar gura lumii nu o puteţi închide şi pe noi nu ne puteţi prosti!
Avem o singură viaţă şi ce ne-a mai rămas din ea vrem să o trăim cât mai aproape de normal, să simţim că într-adevăr democraţia funcţionează şi în România şi în special şi la Iaşi.
ACHTUNG MINEN! Câmp minat! Să vină geniştii şi să cureţe locul!

http://www.topiasi.ro/…/8380-interviu-tele-m-cu-relu-fenech…