COMUNICAT (important pentru “la ţară”)

Deeeci…
PNL Iaşi s-a făcut de tot rahatul. Aşa cum am mai spus încă de la începutul campaniei, Instituţia Mea de cetăţean neînregimentat politic, dar cu simpatii liberale şi-a spus părerea în mod constant criticînd amatorismul şi diletantismul cu care a fost condusă această campanie.
Spun “a fost condusă” şi nu cum s-a muncit. De muncit s-a muncit foarte mult, s-au folosit ca deobicei tinerii din partid, doar că implicarea seniorilor cu funcţie, a fost aproape nevăzută. Adică e clar că liderii Filialei şi parlamentarii liberali de Iaşi şi-au luat un nemeritat concediu din Parlament şi au chiulit o lună fără ca aportul lor să fie vizibil
Cu o singură excepţie (care confirmă regula) prin care senatorul dr. Marin Burlea a folosit cabinetul parlamentar al tînărului deputat Costel Alexe, pentru a face consultaţii ecografice în zonele intime ale femeilor şi la copiii care nu au votat. În rest, singura muncă vizibilă de campanie a fost a echipei domnului deputat Costel Alexe – ce a umblat prin noroaiele judeţului, prin sate şi comune izolate, dăruind probabil din prinosul lor de pixuri şi brichete galbene sau fotografiindu-se cu unii dispuşi să mai iasă de prin crîşme pentru o poză ce urma să fie pusă pe Facebook…
Săptămîna Tineretului Liberal a fost probabil o reuşită “de uz intern” fără mare impact înafara cadrului său de desfăşurare.
În rest, 2-3 membri activi desemnaţi probabil să posteze masiv tot felul de materiale publicitare pe reţelele de socializare şi alţi vreo cîţiva voluntari (ca mine şi ca alţii) care chiar şi-au bătut capul, cu toate că nu sunt membri de partid “cu patalama”.
Ce au mai putut vedea ieşenii pe Facebook? Păi au văzut periodic mutra finului lui Fenechiu – mă refer la anonimul deputat Cozmanciuc – şi coperta, sau postările eurocandidatului Andrei Muraru ce a încercat cam de unul singur şi nesprijinit de nimeni să se facă puţin cunoscut ieşenilor. Iaşul cică a avut doi candidaţi incluşi pe listă, dar despre colega domnului Muraru s-a ţinut secret din misogism, probabil…
Pentru cei preocupaţi de politică domnul Muraru – în fosta calitate de director al Institutului de Cercetare a Atrocităţilor Comunismului – este desigur o figură cunoscută şi e chiar de lăudat aportul domniei sale la deconspirarea şi aducerea în faţa Justiţiei a torţionarilor din trista perioadă stalinistă, dar pentru marea masa de ieşeni, domnul Muraru a fost, este şi va rămîne doar un ilustru anonim, despre care majoritatea ieşenilor habar nu au nimic nici acum.
Campania a debutat cu un videoclip cu candidaţii şi cîţiva din gaşca fenechistă aflaţi prin autoimpunere la comanda Filialei – hălăduind noaptea prin oraş – videoclip ce a circulat vreo 3 zile pe Facebook…
Am spus şi atunci, repet şi acum, idea asocierii figurii lui Adomniţei şi Dangă ca imagini importante ce au girat onorabilitatea candidaţilor, a fost o idee de-a dreptul tîmpită, deoarece Dangă a fost dat pe postul local de televiziune în ziua arestării lui Fenechiu la volanul maşinii, cînd mersese acasă la “guru” pentru a-şi lua rămas bun şi pentru a vărsa o lacrimă de recunoştinţă pe dosul mîinii care a linso, devenind ceea ce este.
La fel şi Adomniţei, după ce a fost ales Preşedinte al Filialei Iaşi într-o “bătălie” de faţadă cu “Ruşinea” partidului – vicele Chirilă – a ţinut morţiş în spiciul de preluare a funcţiei, să-l omagieze pe acela care l-a învăţat cum se poate da din coate şi să te aburci pe umerii altora călcîndu-i pe cap.
Ieşenii sunt foarte scîrbiţi de ceea ce a însemnat Fenechiu pentru Iaşi, de blatul pe faţă pe care l-a făcut în interes propriu cu Nichita mergînd “mînă moartă” cu Dangă la ultimele alegeri locale, la tot felul de aranjamente oneroase ale sale şi ale locotenenţilor săi în timpul “coabitării” în USL, a noncombatului consilierilor locali în frunte cu Marius Dangă şi Anghel Ficu, la tot felul de ticăloşii făcute împreună – inclusiv la acceptarea decimării teilor din oraş.
Mai mult, dînd dovadă crasă de infantilism şi amatorism politic, Adomniţei şi Dangă din orgoliu nemăsurat au gestionat foarte prost dezlipirea din USL pe plan local ignorînd posibilitatea pregătirii din timp a unor alianţe cu partiduleţele de buzunar băsiste care ar fi putut totuşi cu abilitate să fie capacitate să se unească într-o cauză şi un scop comun: debarcarea lui NICHIRICA şi încetarea supremaţiei PSD!
Ţi-ai găsit! Din aceste inabilităţi, au pierdut initial majoritatea în CJ şi CL şi au pierdut ambele funcţii de vice şi în CJ şi în CL!
Deci scorul de-a dreptul ruşinos pe care l-au obţinut liberalii ieşeni şi pe care l-am intuit demult – dar am plusat pronosticurile scriind de multe ori nemeritat de elogios la adresa lor, în dorinţa sinceră de a da încredere şi de a le face “presă” bună – este o consecinţă firească a imaginii deplorabile ce a adus-o Fenechiu şi locotenenţii săi Adomniţei şi Dangă împreună cu parlamentarii liberali de Iaşi – care se remarcă printr-o imensă absenţă şi inactivitate proverbială – susceptibili că şi-ar fi cîştigat poziţiile cotizînd la “conu’ Relu”.
Degeaba sunt împinşi la muncă cei cîţiva tineri – veşnic aceiaşi – iar în spatele lor rîgîie de bine şi de mulţumire Adomniţei şi Dangă…
Dacă nu se trece de urgenţă la luarea unor măsuri radicale – eventual prin demisia lor de onoare(?) – dar mai ales a lui Marius Dangă, Partidul Naţional Liberal Filiala Iaşi va repurta insucces după insucces pînă la dizolvare.
Sunt mulţi “oameni de bine” şi capabili în PNL Iaşi, dar sunt prea timoraţi de gaşca lui Fenechiu şi nu au curajul să-şi spună punctul de vedere, aşteptînd o minune să vină cineva de afară să le facă ordine în partid.
Aţi văzut voi pe vreo-unul ca şi doctorul în istorie Liviu Brătescu să vină hotărît să preia ledership-ul ideologic în partid, să traseze direcţii de urmat ? Cu cîteva articole sporadice pe blogul personal, nu poţi emite pretenţii de om politic ce-ţi doreşti să faci carieră.
Dealtfel, totul în filiala PNL Iaşi are aspectul muncii pompieristice, doar în campania electorală!
Eu chiar sper sincer că după demisia de onoare a lui Crin Antonescu – ce a avut şi păcate clare, sprijinindu-se iniţial pe nişte baroni recunoscuţi ca al de Fenechiu, Silaghi, Chiţoiu, fripturişti carierişti ca Tăriceanu, Dobre, Diaconu, plutaşi de import ca şi Ilieşiu, Petre Roman, Ciorbea, Frunzăverde – venirea la conducere a lui Johannis să “aleagă apele” şi să pună la treabă sita.
În mod cert unii care au altă concepţie proastă despre politică vor dezerta lipindu-se pe lîngă iudele trădătoare, dar cei ce îşi vor asuma să rămînă în PNL înseamnă că se vor dedica din tot sufletul să-l scoată pe Crin Antonescu Preşedinte al României.
În ciuda declaraţiilor în aparenţă de fidelitate faţă de PNL a lui Adomniţei, personal am serioase dubii şi rezerve a loialităţii unor membri din “stafful” de conducere.
Închei COMUNICÎNDU-VĂ ataşamentul meu sincer şi dezinteresat la Partidul Naţional Liberal, rezervîndu-mi dreptul de cetăţean liber, nemembru de partid, să-mi spun deschis părerea despre orice derapaj pe care îl voi observa, pentru că acum chiar pot să-mi permit asta, că în cei 23 de ani cît am activat ca membru, de multe ori am fost nevoit să-mi înfrînez pornirile.

sigla PNL