CU DUMNEZEU ÎNAINTE!

Mi l-au ucis politic pe Crin Antonescu.
După 90 am avut drept idoli şi speranţă pe M.S. Regele Mihai, pe Ion Raţiu, pe Radu Cîmpeanu şi pe Corneliu Coposu. Nu am crezut niciodată că speranţele mele şi ale poporului român se vor nărui şi vom ajunge în situaţia în care suntem astăzi.
Pentru mine şi pentru aceia din aceeaşi generaţie, practic nu mai există nicio posibilitate să vedem ţara într-o democraţie autentică aşa cum am dorit cu toţii.
Am trăit pînă la 38 de ani într-un lagăr mare şi mi-am dorit să trec de sîrma ghimpată. Eram la vîrsta cînd eram realizat profesional, îmi iubeam meseria, aveam o sumedenie de idei, putere de muncă şi „revoluţia” a venit ca o descătuşare.
Anumite motive m-au determinat să rămîn în ţară, cu toate că visele mele erau departe, spre o lume democratică aşa cum o văzusem în filme. Din acest motiv m-am zbătut să accelerez democratizarea ţării şi să mă simt aidoma unui european din altă ţară…
Sunt multe de spus, sunt multe de explicat, eu acum ştiu de ce şi din cauza cui am ajuns astăzi aşa. Şi voi ştiţi, unii mai mult, alţii mai puţin, unii aveţi puterea şi discernămîntul să recunoaşteţi, alţii – dimpotrivă – vă faceţi că nu înţelegeţi.
Mai mult, că am ajuns după „revoluţie” înapoi acasă în oraşul în care m-am născut şi am rădăcini cu patru generaţii în urmă, este încă un motiv al regretelor tîrzii. Ăsta a fost destinul. Şi dacă aş fi rămas în oraşul din Ardeal în inima secuimii – în care m-am format ca adult şi în care m-am simţit excelent în ciuda vicisitudinilor existente – tot mi-ar fi fost infinit mai bine…
Am ajuns acasă purtat de valul vieţii cu o putere imensă de muncă, cu o experienţă profesională dobîndită în multe domenii conexe, dar cu un caracter format acolo, de disciplină şi respect faţă de oameni şi faţă de Lege.
Am ajuns acasă cu inima strînsă, pentru că intuiţia mă avertiza că mă întorc printre altfel de oameni, pe care în ciuda faptului că proveneam dintre ei, le ştiam prea bine caracterul…
Ce am trăit în ultimii 24 de ani am tot scris pe Facebook, pe blog, sau prin presa locală în articole sporadice.
Am intrat în coliziune inevitabil cu şefii din Administraţia Locală de la cei mai mici, pînă la cei mai mari. O perioadă chiar am lucrat cu ei, avînd tot timpul să-i analizez şi să le dibuiesc caracterul.
Pentru multă lume este de neînţeles de ce Moldova este atît de rămasă în urmă, de ce este atîta sărăcie şi mizerie morală. Pentru mine, nu!
Iaşul – şi Moldova în general – este un fief al oamenilor care în ciuda unei evlavii manifestate asiduu, se comportă chiar invers decît sunt cutumele religiei ortodoxe.
Am bătut ţara asta în lung şi în lat, am avut contacte de afaceri cu fel de fel de oameni, cu fel de fel de firme şi autorităţi locale, dar atîta ticăloşie, înşelăciune şi minciună ca la Iaşi şi în Moldova în general, nu am întîlnit.
Da, ţara e dusă de rîpa de întreaga clasă politică ce s-a perindat şi rezistă ultimului sfert de secol, dar la Iaşi este cu totul altceva.
Doar cei care trăiesc aici şi se luptă zi de zi să supravieţuiască şi să facă faţă corupţiei generalizate, a unor rechini politici care devalizează orice ban public, care te calcă pe cap imediat ce încerci să te ridici să respiri o gură de aer, pot înţelege că Iaşul este şi mai nenorocit ca orice regiune a României!
Tot ce mişcă, tot ce se întîmplă, la Iaşi este o stare agravată faţă de oriunde în ţară. Clasa politică de aici practic nu există! Există o mafie transpartinică cu grupuri de interese antagonice, care se luptă după criterii doar de ei ştiute să aibă controlul asupra orice are un preţ într-o monedă şi pentru asta sunt dispuşi să treacă peste cadavre, să se dezică de membri de familie, de prieteni din copilărie…
Trăim practic într-o teroare generalizată în care nimeni nu te apără, în care instituţiile statului de drept (?) sunt uneltele bandiţilor, căpuşate de alţi escroci care-i mulg şi-i dijmuiesc pe aceia care produc jaful!
Ăsta este Iaşul!
Am crezut şi l-am susţinut din toate puterile pe Crin Antonescu pentru că am văzut în el omul normal – cu bune şi cu rele, cu greşeli involutare, dar fără trădări şi fără orgolii nemăsurate – şi mi l-au ucis politic, pentru că El ar fi fost pericolul să devină un exemplu despre cum s-ar putea face politica.
Am ştiut demult că-l vor lichida, pentru că era singur, pentru că majoritatea românilor şi-au pierdut moralitatea, pentru că nu ne mai uităm după un om bun, ne uităm şi alegem oameni de care depindem, care ne asigură o firmitură atît cît să nu murim într-un timp prea scurt, că n-ar mai avea cine să le asigure lor „obiectul muncii”, adică banul public.
Am afirmat de foarte mult timp că Nichita şi organizaţia mafiotă al cărui şef actual este, nu este nici pesedist, nici pedelist. El a fost şi este la putere indiferent care partid cîştigă alegerile şi se află la guvernare! Acum începe să iasă la lumină rădăcina sa pedistă care-i asigură şi imunitatea…
Pentru mine clasa politică ieşeană care s-a derulat în ultimii douzeci de ani în Iaşi, a fost un duşman cu care am luptat continuu şi în loc să-mi aduc aportul la înfrumuseţarea oraşului, la funcţionarea sa în parametrii normali, punîndu-mi la dispoziţie cunoştinţele acumulate în domeniul Gospodăriei comunale şi a altor conexe – ce ar fi situat oraşul meu natal în faţa multor mari oraşe ale României – mi-am măcinat energia ducînd o luptă surdă cu toţi idioţii şi mafioţii ce stau la butoane.
De asta-i urăsc. Îl urăsc pe Băsescu, pentru că Regimul său a pus capac distrugerii României, dar şi mai tare îl urăsc pe Nichita şi pe toţi ciracii săi pentru că întotdeauna maieul e mai aproape de piele decît cămaşa.
Sunt un om evlavios, cu credinţă în Dumnezeu şi în Isus Hristos şi ştiu că ura este un mare păcat. Nu vreau să mă justific în faţa nimănui şi nici să mă disculp, dar cred că Dumnezeu ne judecă şi ne împarte în buni şi răi în funcţie şi de raportul nostru cu ceilalţi oameni printre care trăim.
Cred în judecata supremă, cred că undeva acolo sus, ochiul Domnului vede că mă zbat pentru dreptate şi adevăr pentru mine, dar şi pentru alţii ca mine şi poate El mi-a dat curajul să vorbesc şi să arat nemernicia!
Sunt la vărsta cînd aproape nu mai am ce pierde, dacă nu am fost lăsat de ticăloşi să fac binele pe care l-am dorit.
Am luptat cum am putut, la început de unul singur şi am început cînd cu toţii rîdeau şi mă persiflau pentru că mă ridic ca şi Don Quijote exact cînd Nichita era în plină glorie. Am fost primul care a intuit şi a înţeles că urmează să fie decimaţi toţi teii de pe Ştefan cel Mare, dar vocea mea singulară a fost acoperită de glasul drujbelor.
Mi-a ars sufletul pentru că presa nu mi-a auzit şi nu mi-a înţeles strigătul, fiind un neînsemnat anonim, un ins care striga în pustiu ca nebunul.
Astăzi au apărut o mulţime de iniţiatori de proteste, o mulţime de epigoni profitori. Nu e niciun necaz pentru mine. Nu doresc glorie, doresc doar pedeapsa vinovaţilor şi altă fericire mai mare nu este decît aceea că trăiesc zilele cînd vocea mea s-a multiplicat şi printr-o activitate perseverentă am făcut din tăierea barbară a copacilor strămoşeşti o cauză internaţională.
De unul singur oricum nu aş fi putut face nimic, dar scopul meu este pedepsirea vinovaţilor, cu orce preţ!
Ştiu că mîrşăvia de acum cu eliminarea din cursă a lui Crin Antonescu, face jocurile Sistemului. Cale de întors şi de revenire a Ţării pe drumul cel bun nu mai există. Oricine va ajunge Preşedintele României, va ajunge fără votul meu.
Îmi e totuna că va fi Ponta, Predoiu, Macovei, sau Udrea…Doar Johannis să nu ajungă, că şi el face parte din acelaşi Sistem şi a fost pe postul lui Iuda care l-a vîndut pe Crin.
Oricine va determina DNA să-l bage pe Nichita în puşcărie are stima mea anticipată.
Am avut patru pe listă: Băsescu, Fenechiu, Nichita, Adomniţei.
Sper ca în curînd să nu mai am pe nimeni pe listă.
Cu Dumnezeu înainte!

One thought on “CU DUMNEZEU ÎNAINTE!

  1. Ati facut un RMN al vietii politice si sociale de acum din Romania ! Suntem pe marginea prapastiei si continuam sa ne dam branci unul altuia ! Si eu vreau ca vinovatii sa plateasca ! Nu inteleg de ce trebuie sa platim nio romanii mereu prostia oamenilor care zic ca ” ne conduc ” ?!?!?! Regret enorm ca domnul Antonescu a fost eliminat intr-un mod josnic ! In tara asta unde oamenii voteaza galeti cum era sa fie lasat Crin sa fie numai presedintele romanilor si nu al structurilor ! Sunt ffffoarte dezamagita ! Pe Antonescu il consider presedintele meu inca din 2009 si asa va ramane ! Anul asta nu am ce sa votez si nici in alti ani nu am avut , am votat cu Ratiu si am tot sperat ! Azi nu mai am speranta ! E prea tarziu sa emigrez dar aici va fi fff greu de trait ! Respect domnule !

Comments are closed.