SCHIȚĂ – PROGRAM DE RESTRUCTURARE ŞI REORGANIZARE A ACTIVITĂŢII DE GOSPODĂRIE COMUNALĂ LA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI IAŞI

Situaţia dezastruasă în care a ajuns municipiul Iaşi în cei 24 de ani de guvernare locală – lipsită total de profesionalism şi simţ civic – mă determină să ies din espectativă şi să încerc să schiţez un Program de restructurare şi de acţiune la Primăria Iaşi, în perspectiva unei eventuale folosinţe a lui de către un viitor candidat la funcţia de primar, cît  şi ca un eventual ghid de parcurs – dar mai ales de înţeles – de partidele politice.

El se vrea un ajutor venit din partea unui ieşean care a acumulat o experienţă profesională într-o carieră în care a performat pe anumite domenii şi funcţii din care a acumulat o experienţă ce crede că poate fi de folos comunităţii din care provine de cîteva generaţii.

Am avut ocazia să iau cunoştinţă de exemplu de un Program Liberal de Guvernare Locală elaborat de o echipă în vederea alegerilor locale prin 2011, program care are poate o carenţă esenţială: e făcut de nespecialişti şi e doar un program politic ce creionează nişte dorinţe ce induc doar ideea de promisiuni electorale – cele mai multe fiind doar SF-uri ce nu sunt absolut deloc ancorate în realitate.

Ca un fost slujbaş al unor primării – inclusiv a Iaşului – vin cu cîteva observaţii şi propuneri concrete, menite să deschidă ochii atît a alegătorilor asupra unui standard minim al criteriilor ce trebuiesc îndeplinite de un candidat viitor la Primăria Iaşi, cît şi a politicienilor ce vor avea curajul să se avînte în lupta electorală.

Acesta fiind scopul declarat al vastului material, voi publica pe blogul personal în serial – pe capitole – materialul elaborat de subsemnatul ce l-am început în anul 2004, updatat în 2008, 2011 şi acum.

Evident, cu toate că l-am pus la dispoziţia unor foşti candidaţi la funcţia de primar, el a fost intenţionat ignorat – din orgoliu exagerat, sau din prostie…