DILEMA PSD: CINE ESTE ARHITECŢII ŞI CE VROIEŞTE EI?

Doamne,
Cum ai putut să ne pedepseşti să avem nişte tineri arhitecţi de talent, cu viziune şi ştiinţă de carte şi ne-ai dat să fim conduşi de nişte inşi inculţi, grobieni şi puşi pe căpătuială care au întors Iaşul în timp cu cel puţin 30 de ani în urmă?
Numai nişte oameni luminaţi şi cu dragoste pentru această veche cetate cu inima curată şi dezinteresaţi de înavuţirea rapidă pot reda poate ieşenilor în timp ceea ce au reuşit să distrugă cîţiva inepţi mai rău decît comuniştii lui Ceauşescu-…(31 martie 2014)

arhitect1

Cine este trăitor în Iaşi nu se poate să nu-şi fi pus măcar o dată întrebarea: unde naiba au dispărut arhitecţii? Un oraş care are Institut de Arhitectură, cum poate fi lăsat pe mîna unor barbari fără pic de cultură care se perindă de 20 de ani la conducerea urbei şi au rămas cu gustul din copilărie la stadiul „grijitului” anual al casei părinteşti cu balegă de cal, lut şi o spoială de var colorat cu „sineală” ?
Acum, după zarva iscată tardiv în societatea civilă, sînt încercări timide de atitudine în numele breslei a unui domn arhitect, şef al acestui ordin elitist – Carapanu pe numele său – care plin de indignare „înfierează” ca pe vremurile trecute cînd el însuşi era un nume foarte cunoscut, iar părerile domniei sale erau luate chiar în seamă aberaţiile produse cu nonşalanţă de inepţii de vază ai Iaşului…
Pînă nu demult, aceşti domni care stau poate la televizor pînă noaptea la două, se trezesc la zece şi gîndesc etern la amenajări interioare pentru 200 de lei „la negru” din lipsă de beneficiari –  aceştia spun –  trăiesc ca moliile în dulapul cu blănuri într-o sfîntă letargie, lăsînd nepăsători pe seama „prostimii” inculte să se chinue văzînd cum l-i se distruge sistematic urbea, cum apar kitsch-uri estetice începînd cu gardurile ornamentale de la marginea trotuarelor şi terminînd cu faţadele unor clădiri importante ale oraşului. N-am văzut pe nici unul dintre aceşti docţi să încerce să mimeze o minimă rezistenţă, o luare de poziţie, să încerce să înflăcăreze mulţimea, să o educe în spiritul bunului gust, nimic! Nu vei vedea pe nici un arhitect că este implicat pe vreun grup sau asociaţie civică unde să-şi fi făcut simţită prezenţa, unde să-şi fi exprimat poziţia ca o persoană cu gusturi cultivate, NU! Singurul care s-a exprimat pe forumurile virtuale, care a creat un blog special intitulat sugestiv „Soluţii pentru Iaşi” este tînărul Conf. Dr. Laurenţiu Rădvan a cărui atitudine constantă este de cîţiva ani cunoscută de societatea civilă ieşeană, dar neluată în seamă de inepţii care conduc primăria. El este istoric şi specialist în Istoria Urbanismului!
O ştire aiuritoare ne parvine prin presă că „bucătarul şef al primăriei” ( „viţele” Chirica ) care consideră că la friptura de miel se toarnă în tavă după mirodenii un vin „ acrişor, demisec sau demidulce” – a hotărît conform gîndirii sale de gînsac să marcheze pietonalul cu paviment din cataroaie abnorme cu plăci de marmură albă.
Nimeni, nici măcar conţopistul de Vericeanu care nu s-a manifestat în acest oraş decît ca depozitarul de şpăgi care le transmite mai departe după ce îşi opreşte procentul, nici fostul arh.Oancea care a făcut atîta trafic de influenţă şi a vămuit toate autorizaţiile din care mai trăieşte lejer şi astăzi, nici unul nu i se opune lui Nichita şi Chirica care taie şi spînzură după mintea lor puţină. Sunt un fel de Hitler şi Speer, cum bine au fost parodiaţi în filmuleţele difuzate pe internet înainte de alegeri.
Atîta inepţie acoperită de nepăsare, încît vocile autorizate ale arhitecţilor care or mai fi rămas în acest oraş se complac în tăcere şi nu se ridică cu indignare să stopeze aberaţiile ce se petrec! Se schimbă definitiv destinul şi faţa oraşului în rău şi ei tac ca mortul în păpuşoi. Vocea domnului Carapanu este singulară şi este tratată ca un punct de vedere oarecare, fără a fi semne că are vreo valoare.
Vă invit dragi elitişti arhitecţi să aderaţi la CIVICIS GRUP IAŞI şi să vă uniţi glasul cu cel al lumii intelectuale ieşene care conştientizeată din ce în ce mai tare că au o datorie morală să fie vectorii unei viitoare schimbări. Dacă nu facem nimic, vom fi huliţi de generaţiile viitoare că am asistat pasivi la aceste acte de barbarie şi devalizare a oraşului! Spuneţi-vă cuvîntul în presă, intraţi în interacţiune cu societatea civilă, veniţi cu soluţii, cu idei, creaţi un curent de opinie!
Ştiţi cum sînteţi consideraţi de actualii inepţi care ne conduc? Nişte funcţionari conţopişti care – cît mai puţini şi mai slabi – trebuie să existe pe Statul lor de plată şi să le gireze idioţeniile, pentru că oricine cunoaşte că la primărie lucrează arhitecţi şi indirect toate cretinităţile care se petrec sînt avizate de competenţa lor.
Vă convine asta? Dacă nu aveţi nimic de spus măcar despre marcajul cu marmură albă pe pietonalul de pe Ştefan cel Mare acum şi aici, să tăceţi pentru totdeauna!(9 mai 2013)

 VEZI :

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/exclusiv-proiecte-pentru-pietonalul-a-stefan-cel-marea-turn-cu-ceas-la-a-trei-ierarhia-teatrul-cub-desfiintat–44501.html#.UzjUyvfHebc.facebook

One thought on “DILEMA PSD: CINE ESTE ARHITECŢII ŞI CE VROIEŞTE EI?

  1. ESTE FOOOARTE PUTIN 30 DE ANI…!!!
    ACU’ 30 DE ANI-CAND TRECUI ULTIMA DATA ”PRIN” EL-INCA ARATA CUM IL ”LASAI”
    CAND TERMINAI FACULTATEA…..
    TARE MI-E TEMA CA-DE VOI TRECE SA-L VIZITEZ DIN NOU- VOI AVEA PORNIREA
    NESTAVILITA DE A ”TRECE” PRUTUL PENTRU A TARGUI NISCAIVA ”UNELTE” ADUCATOARE DE….ODIHN A VESNICA PENTRU nichta,chirica & comp……!!!!!

Comments are closed.