DIVANUL AD-HOC

Ceea ce se petrece acum la Iaşi pe scena politică locală, e de-a dreptul de rîs dacă n-ar fi de plîns.
Pe ieşeni aproape că nu-i mai interesează cine se bate să ajungă Preşedintele României la toamnă şi prevăd un absenteism major, undeva de 75 – 80% de chiulangii…
De ce i-ar interesa? Oricum ce se vede şi se ştie pînă acum, sunt doar securişti fideli unei sau altei Unităţi din Servicii şi oricum tot ce spun, sunt luate drept minciuni ordinare şi ca atare toţi maimuţoii ce se anunţă ne sunt indiferenţi, precum indiferente ne sunt şi partidele sau interesele celor ce-i propulsează.
Problema principală a ieşenilor este ceea ce se petrece pe plan local, pentru că indiferent ce grupuri de infractori se află la Putere la Bucureşti, aici locuitorii sunt la mîna unor gherţoi care fură şi puţinul existent şi prin urmare aici trebuie să rezolvăm ceva.
Aşa cum am anticipat, ruperea USL-ului a produs mari necazuri clasei politice locale ce s-a văzut dintr-o dată nevoită să mimeze duşmănii şi antipatii antagonice, ceea ce era cumplit de nasol după o coabitare „la hurtă” de un sfert de secol.
Pînă la urmă, e musai ca să se cearnă cumva fasolea asta pestriţă şi să alegem pe cele care fierb mai repede, de celelalte.
Haiul lumii e că gaşca fenechistă de liberali care a acaparat puterea în partid de vreo zece ani, se vede acum nevoită să mai cedeze din funcţii vechilor rivali băsişti ca al de Nicuşor Păduraru, Rectorul Oprea, MRU, Spînu, Movilă, Dragomir Tomasevschi, şi încă un lung şir de fripturişti ca doctorul Mabuse – ăla de la fostul Spital de Urgenţe – ca Daniel Oajdea şi cîţi alţii ca ei.
Aşa cum eu tot toc de ceva vreme, densitatea de oportunişti cu vechime pe aceste meleaguri – care s-au înfrăţit într-o mafie transpartinică – este atît de mare şi orgoliile acestor inşi cu buzele mai mereu ţuguiate a importanţă este atît de predominant, încît în următoarea perioadă va urma un rezbel nimicitor între bandele ce-şi împart influenţa pe diferite zone…
Dacă există nişte subiecte comune pentru toţi, pe care caută să le exploateze fiecare cum crede el mai bine – dar independent şi solitar – în niciun caz nu sunt alea care să reprezinte dorinţa şi aspiraţiile adevăratei societăţi civile şi anume acelea ale replantării teilor, parcul de la Teatru, copacii din Copou, cataroaiele de pe pietonal, pasajul minier de la Fundaţie, puntea de la Octav Băncilă, deşertificarea Iaşului, părăduiala banilor europeni pe cretinităţi de tipul Ciricului, sau lucrările de rîsul curcilor cu execuţia pavajelor pe nisip de pe trotuare, interminabilele şantiere de înlocuit şinele de tramvai. Ei bine, gîndacii de bucătărie numiţi politicieni locali, le abordează fals cu acţiuni la fel de tîmpe şi rudimentare ca ale lui NICHIRICA.
Devine tot mai clar că pericolul ce ne paşte pe noi ieşenii este acela că EFECTIV nu vom avea niciodată pe cine şi între cine să alegem.
Se scontează doar pe ideea de a vota negativ, adică să scăpăm de mutra huţupanilor inepţi actuali şi să-i votăm pe oricare CEILALŢI rămaşi din partea unei aşa zise „drepte” nedrepte, rezultate după măcelul ce se petrece acum la o bătălie internă pe viitorul ciolan, timp memorial în care fiecare caută să scoată ochii la fiecare, să-l muşte de nas, de ureche, să-i spargă acrcada, să-i spargă proteza dentară…
Nici un om nou mai dezinteresat, niciun tehnocrat de vază nu se întrevede că s-ar dori să fie promovat de viitoarea nouă coaliţie, fiindcă tot răpănoşii ăştia de pînă acum se zbat să iasă în faţă…
În această perioadă de caniculă în care se topesc chetroaiele de sub geamul primăriei, nu vezi nişte oameni lucizi care sunt de acord să facă o pace spirituală, o pace de idei constructive în interesul ieşenilor, să vezi că se adună undeva la răcoare într-o hrubă la Borta Rece unde timpul trece şi să gîndească un plan de acţiune, să convină asupra unor deziderate dorite de lumea scîrbită de prostia roşie, să aibă contacte, să negocieze paşnic funcţii, să coopteze noi oameni în politică eminenţi pe unele domenii tehnice….nu!
Lupta se duce pe Facebook aţîţată de trei jurnalişti notorii pentru apartenenţa lor politică, ce sun folosiţi pe post de trîmbiţe de cele două tabere antagonice şi totul se pierde într-o joacă surdă şi tîmpă de-a societatea civilă escamotată de veşnicul grup folcloric care iubeşte teii, preluat în semn de fuziune de liberalii lui Danga Langa – devenit vîrf de lance politică – grup de care Huţupanul inept rîde şi-i ridiculizează pentru că are suficientă muniţie.
Nu ai să vezi că cineva se organizează în vara asta alcătuind temeinic liste cu oamenii din noul partid fătat la Bucureşti şi transpus pe plan local, nu ai să auzi că se întocmeşte un grup de dialog al înţelepţilor, totul se pierde în lucruri de doi bani de a scăpa de nişte lichele prea evidente de toate părţile, se pierde în lucruri şi acţiuni sterile, se încearcă din nou să-şi măsoare forţele cu maşina de război a comuniştilor lui Nichita şi să se strîngă acum 15000 de semnături de la ieşenii care vor replantarea teilor…
Numai tîmpenii, numai cretini care îşi dau cu părerea şi încearcă să folosească adevărata societate civilă în lupta lor internă!
În loc să se treacă imediat la o organizare pînă în cele mai mici detalii, de genul: cine va fi viitorul candidat la primărie a noii coaliţii, cine va fi viceprimar, echipa tehnică ce va înlocui toţi actuali directori din primărie, şefi de servicii, lista cu consilierii locali, etc. Şi să se purceadă la strîngerea a 25-30000 de semnături pentru demiterea primarului, să se întocmească un Program de restructurare a Primăriei Iaşi, a unor obiective ale noii echipe, ei se pierd în lucruri de doi bani care demonstrează încă odată de mai era nevoie cît de slabi şi incompetenţi sunt şi ăştia!
Este ceva de rîsul curcilor să te uiţi la ei cît de aroganţi, cît de pricepuţi se dau, dar te îngrozeşti cînd conştientizezi că alterativa la Huţupanul Inept e tot un Movilă, un Nicuşor Păduraru, un Dangă, un Oajdea, un Spînu!
Asta îi macină pe ieşeni! Puţin ne mai pasă că în locul ticălosului de Băsescu va ieşi pe post de „şeful statului” un maimuţoi coordonat de serviciile secrete române subordonate americanilor, evreilor sau Uniunii Europene…
Ţara deja e vîndută demult, industrie nu mai avem, controlul subsolului nu-l mai avem, stăm cu mîna întinsă şi cu ochii în soare să vină vreun „jmecher” să facă la Iaşi vre-o secţie de IT, sau vreo fabrică de chiloţi, o fabrică de stropitori sau de prezervative ca să avem salariu cu care să bem o bere săptămînal la vre-o terasă a lui Chirica…
Ceea ce se întîmplă acum la Iaşi cu aşa zisa clasă politică, e un fel de constituire a unui Divan ad-hoc compus din toate scursurile ce ne bîntuie de 25 de ani.
Oamenii noi ce au intrat în ultimul timp prin partide, sunt în majoritate anihilaţi de leprele vechi, sau au venit şi ei în politică doar să parvină.
Jalnice vremuri, jalnică ţară intrată pe mîna tagmei prăduitorilor.
Norocul meu pe undeva, e că nu mai am prea mulţi ani de chin….