Domnule deputat Costel Alexe,

Îţi începi articolul adresîndu-te la persoana a treia unor votanţi PSD care chipurile nu ştiu ce pierd dacă nu vi-l votează pe Johannis.
Uite că eu şi mulţi ca mine – sunt un fost membru PNL şi un votant constant al liberalilor încă din 1990 – care NU vor vota Klauss Johannis pentru nimic în lume!
Eşti un tînăr deputat în Parlamentul României trimis indirect şi de mine, cu toate că nu am fost în colegiul ce-l reprezinţi.
Alături de Mugur Cozmanciuc, de Cristian Adomniţei, de Liviu Brătescu, de Marius Dangă, Andrei Muraru şi încă vreo cîţiva mai necunoscuţi publicului larg, sunteţi cu toţii reprezentanţi ai clasei de tineri politicieni aruncaţi de foarte cruzi – cînd unii nici nu absolviserăţi facultatea – în politica mare, neavînd alt merit principal decît acela de a fi fost un nucleu dintr-o masă de manevră cu care Relu Fenechiu a acaparat Filiala Iaşi a PNL după ce a scos înafară rivalii mai reprezentativi pe care i-a găsit acolo.
Bun. După ce i-a reuşit lovitura, pe cîţiva dintre voi i-a recompensat cu funcţii, că altceva oricum nu avea. Pentru servilismul şi obedienţa maximă de care aţi dat dovadă,  funcţiile s-au concretizat în calitatea de membri în diverse consilii care au însemnat şi stipendii însemnate. Între timp, aţi ajuns tineri politicieni „cu experienţă”. Aţi crescut şi astăzi generaţia voastră reprezintă generaţia politicienilor în care românii şi-au pus speranţa că vor schimba în sfîrşit după un sfert de secol ţara aducînd-o pe drumul cel bun şi scoţînd-o din fundătura în care generaţia părinţilor şi bunicilor voştri au băgat-o.
Din păcate, aţi crescut în umbra lor ca nişte buruieni otrăvite. Aţi avut exemplu şi model pe unul ca Relu Fenechiu, pe care cu toţii cei din gaşca voastră îl veneraţi, pentru că El v-a făcut oameni….în concepţia voastră!
Din păcate Fenechiu reprezintă chintesenţa a tot ceea ce a fost şi este încă ce-i mai rău în politica românească.
Voi sunteţi la fel ca şi ceilalţi politicieni din aceeaşi generaţie cu voi, ca Victor Ponta, Dan Şova, Nicolae Bănicioiu, Corlăţeanu, etc.
Şi ei au avut modele proaste ca Iliescu, Năstase, Hrebenciuc, Ilie Sîrbu, etc.
Nu sunteţi cu nimic mai deosebiţi decît ei, nu vă diferenţiaţi cu nimic înafară de sigla echipei ce o reprezentaţi.
Cu toţii aţi fost învăţaţi şi educaţi să puneţi înainte interesul personal şi de grup înaintea interesului general al poporului şi a Ţării.
Cu toţii aţi fost învăţaţi că trebuie să faceţi parte din Sistem, iar dacă nu, trebuie să-l serviţi ca să parveniţi.
Pentru prima dată după Epoca Ceauşescu s-a ridicat dintr-o mare de buruieni o floare albă şi neprihănită, un om de mare onoare şi verticalitate care a refuzat să intre în acest Sistem ticălos, a refuzat să facă compromisuri cu însăşi viaţa sa în detrimentul blazonului de om corect.
Viaţa l-a răsplătit şi în cloaca aceasta care este politica românească, acest om a dovedit că SE POATE! Se poate să ajungi pe cele mai înalte culmi şi funcţii într-un partid istoric cu o veche doctrină, doar păstrîndu-ţi cinstea şi onoarea. A urcat pe propriile-i forţe dînd dovadă de inteligenţă, de pasiune şi de perseverenţă. A ajuns pînă la o treaptă cînd Sistemul a început să se teamă de el şi cînd şi-a dat seama că nu-l poate corupe şi subordona, şi-a unit forţele să-l elimine.
Şi a reuşit. A reuşit, pentru că nici măcar voi, tînăra generaţie de politicieni nu sunteţi decît nişte plante otrăvite şi otrăvitoare şi în loc să faceţi zid în jurul său, în loc să-l apăraţi de caiafele bătrîne care i-au dorit lichidarea politică, voi v-aţi alăturat imediat acestuia, pentru că ştiţi că fără Sistem nu aţi fi ajuns niciodată prin performanţele inexistente la funcţiile şi mărirea de azi.
Crin Antonescu nu v-a fost model. V-au fost modele Ludovic Orban, Theodor Atanasiu, Varujan Vosganian, Călin Tăriceanu, Marian Petrache, iude de care românilor astăzi le este silă.
Klauss Johannis s-a dovedit a fi un ins josnic, racolat de acelaşi Sistem transformat de Băsescu după chipul şi asemănarea sa. Acesta a deformat Justiţia care a ajuns să vă şantajeze şi pe voi şi de care vă temeţi doar dacă nu cunoaşteţi pe nimeni din filiera ei care să vă protejeze şi căruia să-i fiţi servili.
Johannis este un nou agent acoperit scos de Sistemul comunistoid-securistic- băsescian.
Sunt mulţi, foarte mulţi liberali sau simpatizanţi care formează de fapt masa votanţilor voştri ce l-au vrut pe Crin Antonescu candidat al Dreptei la Preşedinţia României, pentru că El a fost din 2008 simbolul şi creierul PNL şi el a făcut să fiţi astăzi un partid cu importanţă.
Faptul că l-aţi eliminat şi aţi ales să fuzionaţi cu PDL altfel decît a gîndit Crin Antonescu pierzînd cu această ocazie importante atuuri la negocieri şi slăbind partidul pînă la pierderea identităţii, va duce pe termen scurt, mediu şi lung la pagube imense, probabil insurmontabile.
Domnule deputat Alexe, vă adresez aceste rînduri ca reacţie la textul plin de minciuni şi de aroganţă pe care aţi îndrăznit să-l publicaţi sfidîndu-ne inteligenţa şi bunul simţ.
Bănuiesc după ce am citit şi elucubraţiile colegului de partid şi de generaţie Liviu Brătescu, că este ori o dorinţă expresă de obedienţă faţă de noua Gaşcă cooperatistă din Bucureşti în faţa căreia doriţi să vă remarcaţi, ori o cerinţă a unor şefi vremelnici care nu au nici măcar capacitatea de a-şi exprima gîndurile prin fraze scrise.
L-aţi lichidat pe Antonescu făcînd şi la Iaşi o conjuraţie care să conducă la scorul umilitor la europarlamentare, bazîndu-vă pe cuvîntul său de onoare, ce pentru voi nu a fost un exemplu, ci o utopie de care v-aţi bătut joc.
Asta a fost posibil pentru că aproape în general – iată Neamţul e o excepţie şi Călăraşiul – la conducerea filialelor au ajuns nişte inşi fără scrupule şi fără coloană vertebrală din care faceţi parte şi aceştia apără ticăloşia.
Să vă fie ruşine!

http://costelalexe.ro/index.php/blog2/160-eu-am-ales-klaus-iohannis-tu&Itemid=82