DROBUL DE SARE „COLECTIV”

Dragilor, când am hotărât să scriu acest articol am stat destul timp în dilemă: să-l abordez pe un ton serios, deontologic, tehnic, sau pur și simplu să-mi vărs tot năduful și în locul vostru?!
Am ales a doua variantă, pentru că furia față de inepția iresponsabilă a unor cretini care ne mănâncă viața de peste două decenii bătându-și joc nu numai de banul public, dar și de viețile noastre, a întrecut orice măsură!
OK. Acum vreo trei săptămâni am fost primul și cam singurul care am scris un articol despre imensa prostie făcută de edilii Iașului sub măreața îndrumare a celui mai atehnic fost Director Tehnic ce l-a avut Primăria Iași – actualul primar interimar Fulgerică Haraselu Chirica ot Popricani…
În replică, Gazeta de Părete a PSD a încercat o replică timidă în oficiosul escamotat „Evenimentul”, care ne-a dat asigurări din partea idiotului, că intenționat NU s-au montat stâlpi de iluminat public pe Pasajul Nicolina, pentru că s-a dorit o altă soluție, cu stâlpii scoși înafara suprastructurii, înafara parapetului mână curentă de la trotuar.
Minciuna era evident pentru oameni care nu au nici cel mai mic habar și care cred în PSD ca în Maica Domnului.
Înafara faptului că prostia a făcut ca de câteva luni bune tramvaiul să nu poată circula pe tronsonul CUG – Podu Roș, atât de așteptat de locuitorii acestui mare cvartal de peste zece ani, odată cu terminarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii șinei și a întregului bulevard, faptul că Autoritatea Contractantă (primăria) – ce a întocmit Caietele de sarcini pentru Proiectant, Constructor și a ales Consultantul „a uitat” să prevadă din construcție încastrarea acelor stâlpi în placa din beton armat cu care s-a consolidat întreaga suprastructură a podului, când s-au trezit că nu pot monta firul de contact pentru tramvai că nu au de ce să agațe cablurile de ancorare; atunci au declanșat în disperare o serie de minciuni publice să acopere rahatul exact ca pisica.
O altă variantă ar atrage acum costuri suplimentare imense, pentru că tâmpenia făcută, practic nu ar avea decât cam o singură variantă de soluție de compromis și asta ar costa enorm de mult.
În disperare de cauză, cretinul care ni se bagă în ochi ca musculița beată – călăul teilor din oraș – idiotul ce se dă mare inginer deștept Chirica, a apelat probabil la alți idioți care posedă și ei probabil diplome de ingineri făcuți la apelul de seară al șlapilor din Codrescu și li s-a cerut să găsească o soluție pentru a drege busuiocul…
Ei bine, un alt idiot – care probabil că a luat sau a cerut bani de la țiganul bulibașă pentru ideea sa – a venit acum cu o altă mare cretinitate, care cu certitudine prevestește o catastrofă din care este posibil chiar să moară odată oameni nevinovați!
Asta nu se știe când, e poimâine după ce se dă drumul tramvaielor, într-o lună, sau într-un an-doi, dar este sigur că un accident se va produce!
Nu trebuie să fii mare specialist în nu știu ce ramură a ingineriei ca să vezi și cu ochiul liber ceea ce niște calcule sumare de Mecanică ar arăta cum acționează la întindere, încovoiere și torsiune patru șuruburi din oțel-beton cu Φ de 18mm și ce efect vor avea Forțele Tăietoare. Mai ales că aceste patru șuruburi au deasupra lor o țeavă foarte lungă (înaltă) care se termină într-o consolă îndoită spre interior (deci mută centrul de greutate din interiorul stâlpului spre exterior), ceea ce tensionează din start măcar două din cele patru șuruburi ca niște grisine.

IMG_20151106_143310
Mai mult decât atât: pe partea opusă a Pasajului există alt stâlp corespondent. Între cei doi stâlpi se va întinde ca o coardă bine strunită un cablu de oțel care are menirea să susțină firul de contact al tramvaiului. Acest cablu oțelit acționează asupra stâlpilor de susținere cu o forță suplimentară de încovoiere a lor mărind tensiunea Momentului de încovoiere și crescând și valoarea Forțelor tăietoare din cele patru grisine care fixează acel jug metalic menit să fie suportul ce va fixa stâlpul cu o flanșă, susținută de alte opt șuruburi…

IMG_20151106_142719IMG_20151106_143205 

Toată această „construcție” idioată, cu certitudine nu ar fi putut fi creată nici de un maistru în industria textilă, dar-mi-te de un inginer constructor!
Nu doresc să vă împui capul cu fenomenele ce au loc în structura materialelor din acest ansamblu  idiot de prindere, dar vă spun că la fiecare stâlp ar trebui montate tăblițe cu inscripția : ATENȚIE! PERICOL DE MOARTE! (nu prin electrocutare)…
La clubul COLECTIV au murit oameni nevinovați tocmai că niște idioți inconștienți au închis ochii cu nepăsare și mai multe persoane cu atribuții de avizare și control nu și-au făcut datoria!
De ce nu există posibilitatea ca la o sesizare publică făcută de orice anonim să se declanșeze o anchetă a unor organe abilitate cum ar fi Parchetul și Poliția în Construcții care să pornească „în REM” verificări stabilind existența problemei și găsirea vinovaților înainte de a se produce o catastrofă?
Faptul că directorii deconcentratelor sunt numiți pe criterii politice nu cumva generează sloganul strigat de toți demonstranții: „CORUPȚIA UCIDE”?
Cine este acl cretin(i) de inginer(i) care își poate asuma asemenea imbecilitate numai ca să-i scape fundul murdar al acestui idiot atehnic numit Chirica? Oamenii ăștia au familie, au copii acasă?
Dacă pe rampele de acces ale podului unde există umplutura din pământ această soluție – să zicem că – poate fi una de avarie prin încastrarea unor fundații din beton armat ce vor susține flanșele metalice cu stâlp,

IMG_20151106_142616

mai departe, la Lumina podului, niște NOVICI au gândit să toarne pe capetele banchetei de cuzineți ale pilelor niște cuburi din beton armat care NU AU NICIO LEGĂTURĂ cu armătura cuzineților! Tâmpiții au turnat aceste cuburele din beton armat în mod sigur ca să compenseze lungimea stâlpilor deveniți mai scurți față de lungimea nou necesară, comparativ cu situația în care s-ar fi încastrat în placa betonată.

IMG_20151106_143349
Mai mult decât atât, tembelii au găsit de cuviință să strice structura internă a banchetei de cuzineți perforând-o pe toată grosimea cu găuri care să le permită lor trecerea a celor patru șuruburi enorm de lungi comparativ cu grosimea ce o au! Este aproape sigur că prin perforare s-a putut atinge și deteriora armătura banchetei de cuzineți! Asta se numește tot o crimă și este un act de sabotaj tehnic!

IMG_20151106_143310
Oare există vreun profesor specialist de la Catedra de Poduri de Beton a Facultății de Construcții care a văzut această soluție imbecilă și a dat girul cu semnătura lui? Eu mă îndoiesc de asta, iar dacă este așa, atunci și el trebuie cercetat penal pentru corupție și trebuie să i se verifice averea!
Oameni buni, să presupunem că idioții vor merge mai departe riscând. Pericolul este atunci când vor porni tramvaiele.
Vibrația continuă care se va produce invizibil cu ochiul liber, dar care va acționa continuu și indubitabil, va obosi oțelul celor patru tije care fixează jugul metalic montat la capătul banchetei cuzineților pentru susținerea flanșelor de montare a stâlpilor! Într-o zi sau într-o noapte, vara pe caniculă sau într-o iarnă foarte geroasă, acele șuruburi se vor forfeca exact ca niște scobitori, iar stâlpul metalic de 15 metri lungime care susține corpul de iluminat se va prăbuși pe pod sau la baza podului!
Gândirea la nivel de simplu lăcătuș mecanic din Depoul RATP se vede și după cum este fixată piesa metalică din partea de jos al acelui „jug” de prindere!

IMG_20151106_143044

Cupoanele din țavă rectangulară cu secțiune dreptunghiulară sunt montate PE CANT și nu pe latura mai lungă măcar, să micșoreze Momentul de răsucire!

IMG_20151106_143326
Nu se știe dacă va cade pur și simplu pe stradă, pe o mașină în mers, sau peste un pieton aflat întâmplător acolo…
Odată cu ruperea și căderea stâlpului se va prăbuși cu certitudine firul de contact al tramvaiului prin care circulă mii de volți!
Atunci cine va încerca să dea vina pe cine? Cine va răspunde pentru un om mort sau rănit? Poate Chirica va fi în pușcărie pentru alte cauze, de exemplu pentru masacrarea teilor, pentru că noi îl vom acționa din nou în judecată!
Poate va fi ieșit și cu banii furați și neconfiscați de stat va fugi undeva în lumea liberă într-o țară de unde nu poate fi extrădat deschizându-și încă o cafenea sau o pizzerie sau unde va candida la primăria locală din partea vreunui trib…
Și în acest caz CEREM deschiderea imediată a unei anchete făcută cu consultarea unor experți adevărați și neutri și cerem stabilirea pagubelor totale cauzate de tâmpenia celor vinovați, pentru ca societatea civilă ieșeană să se constitue parte civilă și să recupereze complet banii sifonați de la persoanele vinovate!
Drobul de sare chiar este pe sobă și e mare pericol să cadă pe noi și să ne omoare!