LANGA, DANGA, DANGA, LANGA, IARĂŞI BATE-N GOL TALANGA

Atenţiune, atenţiune!
După o periadă incertă în care a avut de pregătit un colocviu la doftoratul de marketing politic, ăl mai mare şi mai erct fost vice limberal dăn tîrg a ieşit la interval cu neşte declarăţiuni fulminante!
Omuleţul care s-a erijat în conducătorul de campanie liberală la europarlamentarele blătuite vizibil ca să-l legitimeze pe Crin Antonescu să-şi facă seppuku, a ieşit acu den „Lumea celor care nu cuvîntă” dupe Emil Gârleanu şi a grăit.
Da’ cea grăiit!
Bre, omu ăsta pe zi ce trece devine den ce în ce mai înţălept în deşteptăciunea şi făţărnicia lui şi nu ştie acu imediat cum să-şi consolideze el cît de cît poziţia şubrezită den partidul naţional liberal majorat.
Cît o fost şi locotenentul vicelui Chirica o avut timp destul să tragă cu ochiometrul la şmenuieli şi acu încearcă să revină în forţă cîntînd la trompetă melodia „Nelinişte” de Tino Ponte Rossi.
Ian fii antena3 la gagiu:” Suntem dispuşi să colaborăm pentru a repara greşelile din trecut. Vrem transparenţă în cheltuirea banului public şi discuţii serioase asupra proiectelor lansate de primărie”.
Hait! S-a terminat sulul de hîrtie higienică? Şi tot nu tace:” Primarul are o hotărâre de CL prin care se angajează să planteze 10.000 de tei. Îl rugăm să aloce 200 de tei (lei?) pe care să-i plantăm împreună pe pietonal. Recunosc că atunci când s-au tăiat am greşit şi noi, dar putem îndrepta impreuna eroarea. Ieşenii îşi doresc acest lucru, iar dorinţa lor trebuie îndeplinită”
Eee, da! Capul plecat unghiera nu-l taie, dar Danga Langa pare că s-a dilit total.
Dacă pînă acu doi ani o dat la beşchie pe din două cu vicele Mişu împărţindu-şi lemnele din care şi-o furniruit diplomatul, acu vrea pur şi simplu să facă pădure pe chetronal, „că aşa vrea boborul” – asta i-a transmis lui „ielectoratul”.
Băi tataie, s-au hăcuit 80 de tei bătrîni şi bătrîori pe Johannes Strasse. Unde vrei tu să pui 200? Aşa ţi-a ieşit din calculul de marketing politruc? Doar dacă aduceţi şi ciuperci otrăvitoare cu pălăria şarpelui şi un stol masiv de pupeze care să refacă trotuarul în faţă la primărie…
Ce înseamnă ipocrizia şi prostia atestată de titluri universitare!
Numai tîrgoveţi ridicaţi din popor care prind muşte cu gura doar-doar să se aburce pe orice pervaz.
Baa, în nemernicia lui, ameninţă că de nu înfinge Huţupanul Inept 200 de tei în beton la rădăcină pînă de Sînt’ Johann, limberelii lui Fene provoacă avort de referendum şi-l alungă pe ghiolban.
Băi inteligenţilor sunteţi de rîsul curcilor! Voi vă călcaţi pe bătăturile ce le aveţi că purtaţi vara sandale cu şosete găurite la degetul mare de la unghii, nu aţi reuşit să vă unificaţi măcar în idei şi-n simţiri la cîte o cinzeacă de prună şi nu aveţi niciun plan, o viziune-ceva să vadă lumea o co(i)erenţă şi acu că s-a urcat sasul pe tron la Palas Cutreicoceni v-a crescut rînza în voi?
Adecă voi credeţi că pe Valul lui Traian o să alungăm un ghiolban şi o să punem în loc vreun ţăran cu ifose fără să vedem cîtă tărîţă are în tăgîrţă?
Păi dacă vreţi să aburiţi lumea cu panarama aia de carte cît Psaltirea de la Voroneţ plină de grafice şi de tabele de aţi botezat-o pompos Planul Liberal de Guvernare Locală, vă înşelaţi amarnic, bre!
Mai împărţiţi ciolanul şi la alţi căţelandri, nu numai la haita voastră că monopolu distruge exitpolu!
E ca cu (sic!) perlele de la BAC:” Dacă în două luni nu-şi schimbă atitudinea, nu avem altă variantă”.
Copilu’ atenţie la neatenţie! Cîţiva „jmecheri” cu ştaif în mod sigur nu vor putea pune un reprezentant care să facă şmenozeli în numele „intelighenţiei” den tîrg, pen’că n-au cum!
Puneţi mînă de la mînă, daţi-vă-ţi laba unul altuia şi arătaţi că scoateţi în faţă oameni valabili, buni profesionişti într-un domeniu conex, care a cumpărat la viaţa lui trei cuie şi-un cleşte şi a făcut măcar o budă în fund la mama mai mare decît un sicriu şi abia p’ormă vorovim!
Altfel…visul de douăş’cinci de ani al ieşenilor se va înneca în apa lui Bahlui River la pontonul din Ponte Rosa.
Băăi! Nu-l mai lăsaţi bre pe ăsta să grăiască! Daţi-i ceva de lucru, să tabelească ceva, orice, da-i oportunist şi penibil!