ORGOLIUL NOVICELUI

Trebuie să dau dovadă de deontologie și să recunosc în fața oglinzii că sunt mare prezicător.
Dacă nu aş fi deontolog cu mine însumi, aş zice plin de emfază că sunt un mare analist politic. Dar nu vreau să iau pîinea de la gură – mai ales unor colegi de tastatură locali ce îşi cîştigă traiul zilnic mîncînd chiar şi cozonac în loc de pîine. Unii. Alţii, vor să treacă de la coaja uscată pe care o rod cu o cană cu apă zi de zi, la felia de cozonac. Şi ştiruiesc…
Pe mine nu mă presează ziua de mîine, că de bine de rău m-am învăţat de mulţi ani cu pîinea intermediară şi nu pot în ruptul capului să renunţ la ea.
Deci: ce vă zisei eu mai acum vreo 4-5 luni în urmă – de pe vremea cînd Antonescu era Preşedintele PNL şi USL era în plin proces de destrămare?
Păi ziceam doar un singur lucru clar. Ponta nu va candida în niciun caz la prezidenţiale!
E drept că făceam alte supoziţii şi scenarii, dar eram sigur de un lucru. Ponta nu va lăsa ciolanul cu cărniţă din mînă să plece la Cotroceni pentru simplul motiv că ştie cu mare precizie că:
1. Nu ar putea învinge pe Crin Antonescu nici dacă campania ar dura doi ani.
2. Doreşte să facă în continuare şmenurile din postura de Premier.
3. Îi convine de minune să dijmuiască pe baronii locali şi să facă avere cu mîna altora încercînd să nu se compromită personal.
4. Nu i-ar place la Cotroceni, pentru că prin absurd de ar ajunge acolo – după mandatul ce ar putea fi unul singur – nu ar mai putea reveni în politică la PSD pentru că nu s-ar mai afla decît tot pe o posibilă funcţie de maximum Prim Ministru.
5. De la Cotroceni nu poţi să faci mari şmenuri decît dacă violezi Constituţia şi pentru asta i-ar sări în cap Daciana şi Tata Socru.
Chiar numai din aceste motive, dar mai sunt şi altele, Victor Viorel nu se bagă. El a tremurat de frică numai ce a înţeles că Antonescu chiar riscă şi nu se lasă păcălit şi duce partidul într-un loc unde nu se mai joacă nicicum de-a coabitarea.
Ponta – şi acum cred că mai toţi pesedeii – au înţeles că sunt slabe speranţe pentru ei să poată prosti o întreagă naţiune şi să dea Preşedintele.
C-o fi Antonescu, c-o fi Johannis, chestia e tare nasoală. Oricare dintre ei pare a avea imagine bună, sunt greu de acuzat de corupţie şi numai cu ideea cu „dreptate pînă la capăt” şi cu două televiziuni care bat toată ziua apa în piuă pe tema asta, lumea nu mai poate fi prostită.
Singura şansă şi găselniţă pentru familia Ponta – Sîrbu – Daciana e să convingă pe altul să-şi asume eşecul, pe unul care oricum nu are prea mult de pierdut…
Şi cine să fie? Unul ca doctorul Oprescu – actualul primar de Bucureşti, care numai din orgoliu a ieşit cîndva din PSD, dar care mereu a făcut acolo jocuri de culise cu Hrebenciuc şi şleahta de baro(sa)ni.
Se pare că a devenit o reţetă în capul unor naivi că funcţia de Primar General al capitalei poate fi „ausweiss-ul” pentru Cotroceni.
Dacă rămîne nen’tu Oprescu numele discutat la Şedinţa cu Activul Armatei Roşii de la Orăştie bătut în cuie, treaba este cît se poate de valabilă pentru dreapta.
Poate să se laude Sorinel Puştiu cu toate plombele din Bucureşti, cu fiecare Pasaj sau bordură montată, cu fiecare panseluţă şi maidanez salvat de la ucidere, că în primul rînd bucureştenii nu-l vor vota! Din start spun asta, ei sunt sătui deja de megalomania tipului, de stilul său de vorbire stropşită printre dinţi, dar mai ales de faptul că a patronat prin oamenii proprii muuulte golănii ce încep să iasă la iveală…Din acest motiv, opoziţia va avea suficientă muniţie pentru aruncat către ambrazura cazematei pesediste.
Să zicem că Dreapta îl va desemna pe Johannis şi nu pe Antonescu drept candiat. Pentru PSD asta ar fi puţin mai bine, pentru că în fond pot duce lupta politică pe un tărîm unde dom doctor mai ştie şi el cîte ceva, discutînd cu neamţul de panseluţe şi de fîntîni arteziene.
Dacă va fi Antonescu, problema e puţin mai nasoală pentru discipolul lui Esculap, pentru că omul are un debit oratoric ce cu greu ar putea fi combătut de cineva cu gura încleştată care se stropşeşte printre dinţi dîndu-şi aere de curvă virgină.
PSD şi-a scos prin Trompeta de Aur – Anteriana3 – omul la încălzire. Aseară Pastorul Adventist l-a adus la amvon pe Oprescu şi l-a pus să se spovedească în faţa naţiunii…E doar o introducere, textul compunerii, urmează!
Cică de va avea sprijinul masiv al PSD! Parcă am mai auzit noi asta undeva…La Ponta? La Antonescu? La Johannis?
E clar, păi fără sprijin pe faţă de la o majoritate cine-i nebun să creadă că în România de azi, poţi face rahatul praf? Poate domnul Ghişe, care în ciuda sistemului, a vrut să-l doboare de unul singur pe Băsescu arătîndu-i ciu-ciu pe tricoul alb şi candidînd contra lui Johannis la conducerea PNL-lui…
Oricum am lua-o, oricum am da-o, candidatura lui Oprescu din partea USD este ca o gură de aer pentru „dreapta” asta mîncată pe dinăuntru şi pe dinafară şi doar o mare dezbinare însoţită de trădări masive poate să dea iar un Preşedinte adus de călugării roşii…