PADRIAN (D)AUNESCU

Iarăşi o idee creaţă a ghiorlanilor care taie şi spînzură la Primăria Iaşi…!
Auzi Fa, Doino, cică să-i planteze bustul poetului Adrian Păunescu la intrarea în Parcul Copou, în apropiere de Teiul şi bustul lui Eminescu!
Acu’ să mă-nţelegeţi, fac parte chiar din generaţia Cenaclului Flacăra şi am pierdut vreo cîteva nopţi la spectacolele maraton cu fică-mea de 5-6 ani în braţe care adormea pe la orele 1 de noapte şi nu mă mai puteam ridica de pe scaun să cînt împreună cu sala, dar cîntam aşa, cu fata în braţe!
Pentru noi, cei care am trăit din plin binefacerile „Iepocii de Augr”, poetul Adrian Păunescu a fost în mod cert un lider autentic de opinie ce a reuşit – chiar cu ranga – să întredeschidă puţin uşa dictaturii ceauşiste. Dacă pentru asta am fost nevoiţi să ascultăm elogii aduse lui nea Nicu şi a trupei sale de securişti comunistoizi, atunci asta a fost, ăla ne era sacrificiul…Nu aveam alternativă la cultură, iar Adrian Păunescu prin talentul său cert a apelat la tot felul de tertipuri patriotarde ca să descătuşeze puţin masele de tineri şi să li se pară acestora că iau o gură de libertate…
Trebuie să disociem în mod sigur pe Poetul A.P. de omul Adrian Păunescu…
Omul a fost plin de defecte şi trăsături comune tuturor nouă, adică profitor în interesul său propriu, a familiei sale şi a găştii politice – prin urmare, din acest punct de vedere nu s-a distins cu nimic în plus decît mine sau decît tine…
Hotărîrea comunistoizilor ce au pus ghearele pe stîrvul Iaşului de a-i ridica bust lui Adrian Păunescu, este cel puţin discutabilă în acest an de graţie 2014 – în pragul demarării lucrărilor de reparaţii capitale şi reamenajare a emblematicei Grădini Copou.
Nu putem sta la mîna unor ghiorlani inculţi care au luat o hotărîre de Partid şi să-l amplasăm pe Păunescu în apropierea lui Eminescu!
Pînă la urmă, eu personal sunt gata să accept ca NICHIRICA să-i facă şi bust dacă ăsta le este muşchiul creierului mic, dar cu amplasamentul statuii, să vedem părerea majorităţii urbei!
Aceşti huţupani troglodiţi au făcut de capul lor numai tîmpenii şi amintesc decimarea teilor pe Ştefan, hăcuirea copacilor din tot oraşul, cataroaiele preistorice din „buricul tîrgului”, pasajele inepte de la Fundaţie şi Octav Băncilă, şi multe şi mărunte încă alte inepţii marca NICHIRICA…
În mod cert aceşti huţupani ne ignoră cu megalomania ce le este caracteristică şi pînă le va veni sorocul să le „luăm gîtul”, pot face încă multe prostii ireparabile.
Execuţia şi amplasarea unei statui a unei personalităţi care nu are nimic comun cu oraşul Iaşi, incumbă o mare responsabilitate şi o hotărîre a unei majorităţi care se cere a fi întrebată despre această temă – nu înainte ca un colectiv de specialişti în istorie, literatură şi arhitectură să-şi fi spus cuvîntul!
NICHIRICA se vede undeva în înaltul cerului aproape de Dumnezeu pe care nu l-a iubit şi nu l-a înţeles niciodată şi asemenea sfinţilor îşi încearcă imunitatea divină pe pielea noastră.
Fără îndoială că uniţi, îi vom spulbera şi îi vom trimite la lada de gunoi a istoriei, dar pînă atunci să încercăm cu orice preţ prin atitudine şi poziţionare să le impunem să ţină cont de părerea colectivităţii…
De va fi favorabilă amplasării lui Păunescu lîngă Eminescu, aşa să fie, dar de nu, atunci să-i găsească loc undeva mai sus lîngă calul lui Mihai Viteazul din pădure, pe care să-l ţină de dîrlogi să nu mai bată nărăvaş din copite de cîte ori aude de NICHIRICA….
Ori, dacă îl pun totuşi la intrare în Copou, vis-a-vis de statuia cavaleristului de la „Super”, să-i aducă de o parte şi de alta lui Păunescu şi tunurile de la Palat, să aibă tineretul unde „să se iubească”…Ori mai bine îi găsim loc în rondul de tramvai din Cucu, sau chiar sub geamul lui Nichita, cu spatele către „pietonal”…Şi în sediul PSD poa’ să şi-l pună, dar atunci să-l facă întreg, ca să-l poată pupa în cur zilnic, că noi – generaţia „de aur” – am făcut-o destul!

Oricum să-i planteze şi un salcîm japonez să aibă şi el „salcîmul lui Păunescu”!
Mai staţi „nepăsători şi reci” ?

http://stiri.telem.ro/emisiuni_difuzate/iasul-in-direct-editia-din-24-04-2014-vreti-bustul-lui-paunescu-in-copou–920.html