REPORTAJ VESEL CU INEPT MEGALOMAN

Aşa cum v-am anunţat, cu 5 minute înainte de ora exactă m-am proţăpit în faţa gugulatorului cu Bloc-Notesul în faţă, cu pana de gînsac bine ascuţită şi călimara cu venin, avid să notez prostiile ce urma să le debiteze Huţupanul.
Pe monitor puteai vedea o tejghea cu vreo trei microfoane de la televiziunile serioase de Ştiri „pro NICHIRICA” cum ar fi: Al Jhazira, CNN şi Tv Iaşi Life…Latrina 3, culmea, n-am văzut să fi fost!
La fix fără un minut, trece ca un meteor prin cadru prietenul meu virtual Vlad Rotaru – de la dreapta la stînga şi dispare în off pregătit să asculte…
La „şi trei–patru minute” de la ora „H” se mai iţesc în cadru o duducă bine împlinită cu blugi constrînşi s-o cuprindă şi un domn lejer care mai aşează un microfon. O fi fost de la Securitate, sau de la DNA?….Duduca şi-a pus reportofonul şi s-a aşternut liniştea…
Exact la ora H+10 minute a dispărut brusc imaginea întunecîndu-se complet ecranul, iar cînd s-a făcut lumină, Huţupanul primar saluta onorabila asistenţă. Deci şi pe mine….
Întîrzierea „academică” în marja celor 15 minute are darul să ne lumineze pe toţi cîtă consideraţie are Ghiorghi faţă de presă şi contribuabili (s-a anunţat cu surle şi trîmbiţe pe vreo trei sit-uri pînă în Ţara de Foc), dar şi respectul presarilor faţă de ghiorlan, deoarece nu toţi erau efectiv în stand-by la fără cinci, ca să-i poată apoi reproşa că nu-i punctual.
O remarcă despre fundalul sălii şi imaginea din spatele tejghelei ce a putut fi admirată şi de aborigenii din Amazonia abonați la RCS/RDS: tipic gustului lui Sălceanca – baba comunistă care la vîrsta ei matusalemică ţine sub aripile de cloşcă o mare familie cu fraţi, bărbat, etc. Două lădoaie ordinare din placaj vopsite la penson „maron închis”, în care este un amestec kitchos de ferigă, nalbă, pansele şi plante curgătoare…Cîhh!
Vine Huţupanul şi începe a grăi pe un ton egal într-o limbă din lemn de tei mîncînd 3 litere din 5, cu repetiţii menite să-i dea răgazul să-şi amintească cuvîntul următor. Nu ştiu cum îşi închipuie el că cineva îl crede în stare să poarte o discuţie liberă, dar e consecvent în tîmpenie şi îi dă înainte fără jenă amestecînd lucruri, evenimente într-o incoerenţă proverbială.
Poţi auzi de exemplu „eita românească” şi bănuieşti că şi-ar fi dorit din tot sufletul să transmită „elita românească”.
Apoi anunţă că se simte nevoit ( ca un mare conducător cum a văzut el la televizor) ca la o jumătate de an să facă un bilanţ prin care să raporteze el despre realizările primăriei. Adică ce a reuşit minunatul colectiv pe care îl dictatoriază mnealui să facă în juma’ de an….E clar că purceaua s-a urcat în salcîmii japonezi dacă Huţupanul se umileşte în aşa hal să „raporteze” el populaţiei…E taman ca Băsescu ce apare ca şi cucul seara pe la şase cu prostii menite să abată atenţia…
Ne anuţă că el a luat „decizii importante meite (menite – n.a.) să contribue”…bla, bla, bla….Nescuipînd pruna din gură ce-i împidică serios dicţia, ne stropşeşte printre dinţii încleştaţi de bizam, că are o „nouă viziune asupra menegementului fiecărei instituţii din subordinea primăriei”, vorbind în mod special de TOP MANAGEMENT(!)….
Imediat „ne raportează” situaţia pregătirilor pentru iarnă (ce a trecut, ce va veni?) spunîndu-ne cîte tone de cărbune are DALKIA acum pe stoc şi cîte vor mai primi pînă pe 1 octombrie….La fel şi cu gazul, suntem asiguraţi că stocurile de gaz sunt îndestulătoare şi la iarnă ieşenii vor rîgîi de căldură şi nu li se vor opri brichetele.
Vă întrebaţi poate de ce „ne raportează” Huţupanul nouă despre DALKIA, că e o firmă privată care a pus mîna pe Termoficare după ce idioţii şi bandiţii din primărie au falimentat CET-ul şi l-au dat cu dedicaţie la franţuji. Ghiolbi se simte cu musca pe căciulă şi probabil are semnale că laţul se strînge.
Mai mult decît atît, „capo di tutti capi” aruncă subtil – crede el – o pastilă la fraieri prin care anunţă printre altele că firma DALKIA suportă costurile unui sejur în Franţa la „o instruire”(!) pentru o gaşcă de funcţionari responsabili din primărie ce vor face o excursie din parandărăt pentru care să li se închidă gura şi ochii!
Plin de emfază şi cu morgă de mare ştab, tîrtanul trece apoi la a ne prezenta stadiul Parcului Industrial ce va să fie în locul lui Fortus şi chestia se va face cu tovarăşii „CHINEJI” ce vor veni în cur înd la Iaşi, iar „noi suntem responsabili toa’şi, iar pînă atunci pregătim ce trebuie noi să pregătim”.
Un alt mare obiectiv pentru care Huţupanul şi adjuncţii săi se simt deplin responsabili e viitorul Spitalului Regional de Urgenţe pentru care se dă o luptă la baionetă…Doar toa’şul Cepoi – consilierul lui Ponta pe probleme de administrarea injecţiilor şi cu Ineptul se pricep şi muncesc pentru asta RES-PON-SA- BIL…
Ni se povesteşte apoi în treacăt despre cum a pedepsit el cîţiva locotenenţi ai mafiei pe care i-a învîrtit într-o oarece rocadă pentru a li se şterge urmele şi pentru a li se asigura un loc călduţ şi de binemeritată hodină…Alţii mai graşi, că ăştia s-au ras!
L-a pedepsit pe toa’şul Tudose de la Termoservis, unul dintre cei mai mari şnapani ai huţupanului care i-a făcut atîta parandărăt la negru încît a devenit proverbial chiar şi la domnii procurori ce au fost nevoiţi să-l roage pe Inept să mai schimbe mîna, că deja s-a-nvineţit…
Acum lui Tudose şi adjunctului său le caută un culcuş lejer undeva la DAC, unde nimeni nu vede ce face fiecare, salariul e o ţără mai micuţ, da n-au răspundere…În schimb, mai pică o legumă, o scobitoare, o maslină, din cantină…
Pe Sălceanca – omul pe care îl stimează Ghiolbi cel mai tare – ce are oarece probleme în familie de cînd se scurseră cam 20 de ani de la ultimul ciclu, a pedepsit-o cel mai tare: nu mai e Director General, e doar adjunct de acum şi va lua cu o sută de lei mai puţin la salariu pînă va împlini 80 de ani, sau pînă ce va ieşi singură din sistem….
Aţi înţeles? Pe alţi doi beţivani care cică au făcut exces de zel şi au marcat toţi copacii de la Fundaţie la Agronomie, i-a bubuit luîndu-le 10 sau 20% din parandărăt pe timp de la 1 la 3 luni…Luni în sensul zilelor săptămînii!
Acestea fiind puse la punct, toa’şul huţupan a început să-şi depene frustrările şi să facă paralelismul între el şi Afenechiului din punct de vedere politico-ideologic…
Istericii continuă să-l defăimeze peste tot pe motiv de tei, sunt nişte ipocriţi, că de fapt cîn’ erau împreună la putere, au aprobat să se taie copacii uscaţi şi apoi să se facă loc de la Casa Cărţii să se vadă ora exactă din turla Mitropoliei…
Încheierea s-a făcut apoteotic despre FILIT ce este continuarea lui FIE, care e opera sa….
Trebuie să remarc faptul că Huţupanul a pus pe masă două smarturi cu „taci Crin” care au avut tupeul să sune în timp ce se desfăşura monologul cu Tatăl Nost’.
Vizibil deranjat a spus scurt: „sunt în conferinţă de presă, vă sun eu” şi apoi a mîrîit: „uite era de la minister, de la Ministerul Tran Sporturilor” – de parcă interesa vreun babuin din Amazonia sau Antarctica că l-a pus el pe Buragaaaaaaaa să sune să se dea şmecher.
A mai sunat odată în acea juma de oră cît a durat în total circul şi i-a spus lui Buratino la fel, că e ocupat, iar la lume a spus plin de emfază că era Preşul de la CJ Brăila – vezi doamne ce mare rahat este el.
Apoi ziariştii i-au adresat servit trei întrebări pe care cei de pe NET nu auzeau oricum decît răspunsurile sale de megaloman inept de la ţară.
Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea-aşa, chiar cum s-a întîmplat.