SCHISMA

Curg ştiri despre viaţa din PNL pe bandă rulantă…
Sit-uri cunoscute ca fiind interfaţa unor Servicii, mîncători de rahat din tabere adverse sau prietene de conjuctură, „anal işti” binevoitori, membrii cooperatişti fani Sasul, susţinători de-ai lui Antonescu, ce mai, e fierbere mare pe Facebook…
Certamente e doar că PNL se află într-un mare pericol şi este în faţa unei schisme istorice din care e posibil în cel mai bun caz să se despartă hotărîtor şi adepţii lui Crin Antonescu să fie nevoiţi la un moment dat să aleagă între a rămîne într-un partid liberal condus de corupţi şi de oameni profund interesaţi, sau să rămînă o mînă de cinstiţi, care merg pînă la sacrificiul suprem, doar pentru a pune bazele unei alte clase politice şi pentru a arăta că se face politică – chiar şi utopică pentru România – punînd interesul general înaintea interesului propriu.
Ceea ce se întîmplă acum în PNL – şi asta se vede cu ochiul liber – e faptul că în perspectiva unificării cu PDL, mulţi dintre cei care au trădat liberalismul în favoarea avantajelor regimului băsist, văd posibilitatea de a se spăla cu dero şi să reapară în public cu haine schimbate, cu blană de oaie peste cea de lupi, alături de nişte exemplare „alfa” din turma liberală.
Care e şmecheria?
Ca unul care sunt liberal din convingere şi nu din interes, care am rezistat 23 de ani în mocirlă pînă am hotărît să mă desprind de o gaşcă de penali de sub comanda lui Fenechiu, este cît se poate de simplu să analizez şi să trag concluzii.
Vreme de 5 ani de zile cît Antonescu a condus Partidul, mare parte dintre rechini au încercat fel şi chip să aibă controlul asupra afacerilor necurate la scară largă, cerînd funcţii şi demnităţi de la partid şi în mare parte le-au obţinut, dar întotdeauna le-a mirosit nasol că Antonescu nu este unul ca ei şi nu-l pot şantaja sau ademeni în niciun fel în şmenuri şi intrigi ticăloase.
Ăştia nu de asemenea lider au avut nevoie, de care să se ferească sau pe care să nu se poată baza cînd aveau nevoie de susţinere în faţa unor instituţii abilitate, cînd erau trataţi ca oricare infractor din orice partid altul decît cel liberal.
Demult şi-au jurat aceşti cîini bătrîni să-l debarce pe Crin cu orice preţ, sau să scape de el în mod elegant dacă se poate…
Au speculat imediat oportunitatea că Antonescu şi-a găsit în Johannis un aliat în întărirea partidului şi în eventualitatea unei rocade ce ar fi avut menirea să lase PNL-ul pe mîini bune.
Ceea ce Antonescu nu a luat în seamă a fost şi posibilitatea ca „neamţul” să aibă şi trăsături pur româneşti, să aibă genă autohtonă, care se activează imediat în faţa unor orgolii de mărire şi de onoruri imediate.
Antonescu a dovedit în cei 5 ani de cînd a condus partidul, dar şi de cînd face politică liberală, că el este o excepţie de la ceea ce ştiu şi au perceput românii de la standardul autohton al politicianului.
După moartea seniorului Coposu, Antonescu a dovedit în politica românească din plin că un politician poate fi cinstit, onest, om de principiu, necorupt, anticomunist şi neaparţinător al Sistemului, ori toate aceste calităţi sunt în ochii acestei cloace politice, exact dezavantaje…
Problema esenţială de acum în partid este că de fapt Johannis nu poate crede şi înţelege că toţi lingăii care se bat pentru un loc mai aproape de şezutul său, nu-l iubesc şi nu-l stimează cîtuşi de puţin, ci îl dezmiardă pentru a-i cîştiga încrederea în scopul de a primi funcţii de la care se aşteaptă la privilegii pe termen scurt şi dacă prin absurd ar cîştiga Preşedinţia României, viaţa sa în PNL ar fi foarte scurtă, ca şi în situaţia cînd ar pierde alegerile şi i s-ar cere urgent demisia.
Trebuie să fii prea naiv să nu vezi cooperativa formată după Congres între nişte rechini bătrîni cu lideri din teritoriu, ce fac jocuri mîrşave pe sub masă exact împotriva voinţei membrilor şi simpatizanţilor liberali simpli, care reprezintă majoritatea!
Sunt voci de liberali, orbiţi de ideea inoculată abil că NU trebuie gîndit „Antonescu sau nimic”, că există marele pericol să cîştige Ponta alegerile şi să se instaureze dictatura PSD pentru mulţi ani de acum încolo…
Şi cu ce ne-ar mai deranja asta? Dacă un om ca şi Crin Antonescu – un simbol al acestor ani cumpliţi de regim băsist – nu poate ajunge prin voinţa unui electorat stabil şi majoritar în fruntea ţării în ciuda sistemului securist împămîntenit – măcar pentru a încerca să probeze ceea ce a demonstrat în atîtea rînduri prin puterea exemplului – atunci, da! La dracu’ cu orice alt candidat impus prin forţă şi prin jocuri de culise, atunci ne vom comporta româneşte: să vă moară şi capra voastră idioţilor şi apoi vom trăi doar ca să omorîm toată turma!
Acum Johannis are ocazia să probeze încrederea lui Crin Antonescu de a cărui prietenie s-a bucurat cu multe riscuri din partea acestuia şi să decline în favoarea sa candidatura la Preşedinţie.
Motive sunt atît de multe, încît ar face obiectul unei lucrări de doctorat pe teme de marketing politic, dar aceste teme sunt în general ocupate de inepţi interesaţi politic.
PNL se află astăzi pe buza prăpastiei. Sunt discuţii avansate şi negocieri „la baionetă” cu pedeliştii lui Blaga ce au tras pînă mai ieri cu toată muniţia şi armamentul lui Băsescu în liberali.
Pentru binele Ţării, pentru un nou proiect politic gîndit în mare parte de Crin, se fac astăzi compromisuri pentru ca să se întărească Dreapta românească şi să se închege un nou partid liberal ce se doreşte a fi mult mai puternic. Din acest proiect, nu-l poţi elimina pe autorul lui, pentru că apoi se va alege preful de această construcţie!
Crin Antonescu are foarte mulţi adepţi în România, care nu sunt aleşi în forurile unde se targ sforile şi se fac jocuri murdare. Din acest motiv trebuie să le transmitem acelor hahalere un mesaj cît se poate de clar: nu vă jucaţi cu voinţa noastră a majorităţii, nu încercaţi să măsluiţi sondaje ce v-ar fi favorabile lui Johannis, că nu ţine şi altceva mai bun nu avem de făcut ca să rămînem cu conştiinţa curată, decît să nu ne prezentăm la vot!
Să iasă şi Dracu Preşedinte al României, că tot l-am avut pe tat’su!
Oricum, fără noi, Johannis nu are nicio şansă!

One thought on “SCHISMA

 1. On Monday, 30 June 2014, 14:16, Ecobici Claudiu wrote:

  Contestatie
  In atentia:
  Domnului Presedinte al Curtii de Arbitraj
  Biroului Politic National
  Delegatiei Permanente a P.N.L.
  Comisia Permanenta pentru Statut si Regulamente

  Domnule Presedinte

  Subsemnatul Ion-Claudiu Ecobici-Obogeanu, nascut la data de 31.10.1977 in localitatea Ramnicu Valcea, Judetul Valcea si identificat prin CI, seria VX, numarul 555468; va rog sa analizati si sa sanctionati persoanele care se fac vinovate pentru incalcarea Statutului PNL privind cererea derogare de la criteriul de vechime ( pentru a putea candida la functia de Presedinte al Partidului National Liberal), trimisa prin fax numarul 02089889829 din data de 10/06/2014 la ora 12.14 pm la numarul de fax 0040 212310796, cerere la care nu am primit nici un raspuns nici pana astazi, desi am indicat email-ul meu ecobici31@yahoo.co.uk la care trebuia sa primesc un raspuns prompt.
  Mentionez ca sunt membru PNL, membru al Clubului Liberal Londra din 30.05.2013 si membru al PNL Londra din 06.02.2014.
  Mentionez ca prin aceasta ignorare a cererii trimise de catre mine s-au incalcat urmatoarele:

  A) Statutul PNL

  Art.5 “P.N.L. promoveaza ,…, apararea drepturilor omului”
  Art.6a “garantarea, promovarea si respectarea demnitatii omului, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor”
  Art.6n “combaterea tuturor formelor de discriminare”
  Art12.1 “Membrii P.N.L. sunt egali intre ei”
  Art 13.1 “Membrii P.N.L. au urmatoarele drepturi
  a) Sa si exprime in mod liber opiniile in cadrul tuturor forurilor partidului
  b) Sa aiba initiative politice si posibilitatea de a si le exprima”
  Art 13.1e “Membrii activi P.N.L. au dreptul sa aleaga si sa fie alesi in functii de conducere din partid”
  Art. 13.2” orice limitare a acestor drepturi, in afara celor legale si statutare, este interzisa si atrage raspunderea disciplinara a persoanelor vinovate”
  Art. 71 “ Presedintele P.N.L. este garantul infaptuirii Programului Politic, al respectarii si aplicarii Statutului”

  B) Regulamentul de aplicare a Statutului P.N.L.

  Art. 1 “ prevederile Statutului P.N.L. , ale Codului Etic si ale prezentului Regulament sunt obligatorii pentru toate organizatiile si pentru toti Membrii P.N.L.”

  C) Codul etic al P.N.L.

  2) “Membrul P.N.L. trebuie sa respecte Statutul, Doctina, Programul si Regulamentele partidului in egala masura, sa respecte Constitutia si Legile Tarii”
  4) “Membrul P.N.L. va trebui sa dovedeasca respect pentru opiniile altora, sa si respecte promisiunile, sa si asume riscuri si responsabilitati specifice”
  6) “Membrul P.N.L. trebuie sa dovedeasca in toate actiunile si sustinerile sale onestitate, corectitudine…”
  7) “ este imperios necesar sa respecte principiile democratiei si drepturile omului”
  8) “ in cadrul partidului orice membru poate sa si exprime neingradit parerile cu privire la persoane, idei, programe, strategii, luari de cuvant, publicatii”
  11) “Membrul P.N.L. poate sa se propuna pe sine pentru orice functie..”
  15) “Membrul P.N.L. isi va desfasura activitatile socio-profesionale si politice intr-un maxim de transparenta”
  19) “Membrul P.N.L. nu va efectua faptele ce incalca normele juridice in vigoare”
  20) “Membrul P.N.L. nu va folosi calitatea detinuta in functia ce i-a fost incredintata pentru a savarsi abuzuri”
  27) nerespectarea prevederilor prezentului Cod Etic constituie abatere disciplinara”

  Cu respect,
  Va multumesc.

  Ion-Claudiu Ecobici-Obogeanu 30.06.2014

Comments are closed.