SISTEMUL

Traversăm chiar acum o perioadă de mari incertitudini. Nimic nu e clar, nimic nu s-a decis încă, s-au rupt două falii tectonice.
Sistemul este un conglomerat între securiştii vechi, ceauşişti, cu progeniturile fătate de ei şi educate într-un anumit spirit – din care fac parte majoritatea feseniştilor lui Iliescu – şi „noile produse” – membrii unei alte generaţii de „inteligence” şcoliţi cu profesori americani, israelieni – oameni din care Băsescu şi-a creat o structură extraordinar de puternică şi ramificată. Ăştia au împînzit societatea şi încet dar sigur îs mult mai puternici, mai dotaţi şi mai eficienţi decît cei din vechea gardă.
Condamnările din ultimii ani de dinozauri politici – care au culminat cu Voiculescu – demonstrează cît se poate de clar că noua falie de „securişti” ( cum au intrat ei în vocabularul universal acceptat ) ce s-au desprins din cea veche, e mult mai puternică şi mai periculoasă, ei penetrîndu-i pe „boşorogi”.
Voiculescu şi cei ce stau în spatele lui sunt un exemplu, iar alţii „foşti” din gaşca lor care au înţeles să treacă cu averea şi influenţa de partea lui Băsescu la timp, sunt acum bine mersi, ba chiar infinit mai bogaţi şi puternici. Videanu, Berceanu, Bebe Ionescu, fraţii Păunescu şi mulţi alţii sunt exemple. Apoi armata de generali şi colonei din SRI, SPP, SIE, DGIPI, SIPA, escamotaţi prin presă, Parlament, Guvern, sunt cred cît o Divizie Sovietică ce au cucerit poziţii strategice şi acum le consolidează eliminînd rînd pe rînd toţi adversarii ce le stau în cale.
La mijloc e poporul, adică „prostimea” formată din cei ca mine şi ca tine ce asistăm neputincioşi şi privim la televizor cum se decimează unii pe alţii fără să conştientizăm că degeaba suntem partizanii vreunei tabere, că indiferent cine cîştigă, tot noi suntem victimele, iar ei – oricare din părţi – sunt cîştigătorii…
Vă mai spun încă odată: arestarea lui Voiculescu a scos la iveală faptul că Ponta şi Guvernul său este controlat în mare parte de noua falangă a serviciilor şi execută ordinele acestora, altfel nu ar mai fi un minut lăsaţi pe posturi!
Voiculescu în fond a crezut că poate fi apărat de oamenii foşti cîndva la putere şi la butoane, de cei ce penetraseră în 90 Justiţia şi clasa politică sau de progeniturile lor care au făcut din mers rocada dintre generaţii.
Acest război este deocamdată cîştigat de Băsescu şi clica sa cu generalul Coldea, cu Codruţa Kovesi, cu judecătorii de la CSM şi ÎCCJ. Ei sunt susţinuţi pe faţă de americani şi de UE, pentru că prin ei s-au format şi consolidat pe poziţii.
N-am să fac acum o analiză detaliată a fenomenului, dar uitaţi-vă acum cu atenţie la ceea ce se întîmplă.
Aşa cum am spus, Voiculescu şi ai săi au înţeles acum că au pierdut războiul şi au fost înfrînţi de Sistem, un alt Sistem decît ăla din care credeau ei că fac parte.
Acum e o periadă de analize şi de încropire a unui plan. E o perioadă de regrupări de forţe şi de o luptă pe viaţă şi pe moarte. Este bătălia decisivă ce se va da între „foşti” şi cei „actuali”.. Noi oricum suntem la mijloc!
În timp ce încă se fac doar că încă mai depind de Ponta şi pionii săi din Guvern, Statul Major al securiştilor bătrîni lucrează intens la punerea rapid în aplicare a unui proiect „de avarie”.
Pe Ponta îl ţin cumva în şah cu Trustul Intact – încă cel mai puternic – ba acuzîndu-l că nu se implică, ba dîndu-i tot mai multă apă la moară lui Ghişe, tolerat din ce în ce mai des prin emisiunile de la Antena3, unde este lăsat să-şi facă jocul firesc de candidat prezidenţiabil.
Ghişe îşi pune imediat placa cu textul din Constituţie şi apoi cere socoteală lui Ponta şi Parlamentului că nu l-au ascultat şi nu l-au demis pe Băsescu şi bine le face. Moderatorii de la Antena3 se „opun” deocamdată formal şi încearcă să-l tempereze pe „Don Quijote din Braşov” – adică nici nu-l încurajează masiv, dar îl folosesc şi pe post de Bau-bau pentru Ponta.
Asta numai pentru faptul că undeva încă se mai folosesc de Guvern contra lui Kovesi să nu le închidă şandramaua şi contra CNA-ului să nu le „sperie” licenţa de transmisie.
Mai acuşi sau mai încolo, se vor decide să susţină un candidat din partea găştii lor – care poate va fi Ghişe sau chiar Gâdea însuşi!
După ce Statul Major va hotărî pe cine aruncă în bătălie, tunurile Trustului Intact vor porni cu toată forţa să piseze inamicul împînzit prin toate cotloanele noului Sistem.
Asta va aduce România la o „baie de sînge”. Pe de o parte „Intactul” cu trupa de elită a Antenei3 ca vîrf de lance – susţinută din „ofice” de o mare parte a populaţiei care încă îl urăşte pe Băsescu şi tot ceea ce înseamnă el – şi Sistemul Nou susţinut de băsişti şi sponsorizat masiv de cîţiva noi oligarhi autohtoni care în ultimii zece ani au fost racordaţi la robinetele economiei româneşti devalizînd zeci de miliarde de euro.
Nenorocirea este că populaţia va fi angrenată în acest cumplit război care nu este al ei – situîndu-se de o parte sau de alta – iar ţara va fi tîrîtă într-o luptă absurdă ce ne va duce mult în urmă…
Şi totul a început în clipa cînd AMBELE sisteme au reuşit să-l scoată pe Antonescu din luptă impunînd astfel o variantă multiplă de securişti din ambele falange…