ȘMECHERIA CU MONARHIA

Văd că există o mare vînzoleală de două zile pe Facebook pentru că nişte jeguri politice din USD s-au înfiinţat pentru poză la ospăţul Casei Regale la Peleş.
De-a stînga şi de-a dreapta Prinţesei Moştenitoare stau doi limbrici politici care sunt mai toată ziua la gura electoratului românesc ce în dărnicia lui, nu mai pridideşte să le umple frigiderele cu carne specială…
Ponta şi Tăriceanu – ca şi alţi euro(i)parlamentari şi demnitari români din „stînga” securistico-comunistoidă – s-au bulucit să se afişeze la prînzul regal, dintr-un pur snobism.
Hai, că Tăriceanu – în ciuda cameleonismului său politic dovedit – s-a afirmat mai demult a fi un monarhist convins, dar după prostituarea din acest an, nu mai poţi fi sigur pe caracterul său.
Mulţi dintre cei cu afecţiuni monarhiste pe care îi cunosc sau îi am pe lista mea de prieteni virtuali, s-au vădit evident descumpăniţi văzînd lista invitaţilor, dar mai ales s-au simţit frustraţi că printre participanţii care s-au ghiftuit la Peleş nu s-au aflat şi idolii lor – liberalii Crin Antonescu şi Klauss Werner Johannis.
Cu toţii care au sărit ca arşi la o asemenea impostură, le recomand să se calmeze şi să judece de cîteva ori pînă vor tăia din sufletul lor gestul Casei Regale.
Nu vă voi dezvălui detalii din surse pe care nu le am, dar voi încerca să judec cu calm situaţia pentru a livra un alt punct de vedere.
De unde ştim noi Protocolul Casei Regale la nişte manifestări publice?
De unde ştim noi că nu a fost pe lista invitaţilor şi Crin Antonescu, ale cărui afirmaţii şi poziţionări de pînă acum îl fac cel mai înfocat şi fidel monarhist dintre politicienii români rămaşi în viaţă?
O să-mi spuneţi poate unii dintre voi:”ce monarhist e ăla care candidează la funcţia de Preşedinte al României”? Vă răspund că Antonescu are capul pe umeri şi este posibil să existe o înţelegere tacită între Domnia Sa şi membrii Casei Regale a României, pentru că declanşarea unui Referendum într-un moment nepotrivit – înainte de pregătirea psihică a populaţiei – poate compromite pe vecie ideea! Şi eu l-am suspectat o vreme pe Crin Antonescu de ambiţii politicianiste şi i-am adus numeroase acuze publice cu duplicitatea sa afişată de a fi monarhist şi candidat la funcţia de Preşedinte al României, dar între timp, analizînd cu atenţie mai multe aspecte, mi-am schimbat percepţia.
Zic alţii cu ciudă: cum a fost acolo Abramburica şi Mareşalul Izmenelor şi Antonescu sau Johannis, nu?!
Măi fraţilor, poate ăştia nu au vrut să se compromită alături de ceilalţi fripturişti, lăsîndu-i să iasă în evidenţă şi să se umple de ridicol în fariseismul lor monarhist pe nepoţii celor care l-au alungat pe Rege din Ţară schimbînd cu forţa tancurilor ruseşti orînduirea socială de drept a României!
Pe de altă parte, snobismul lui Ponta şi a slugilor sale obediente, pot avea darul ca prin empatie, să inducă electoratului acestor mangafale o diminuare a urii împotriva Tronului pe care îl aveau pînă acum prin definiţie inculţii neamului!
Cine îi poate obliga pe Crin Antonescu sau şi pe alţi monarhişti veritabili să ciocnească un pahar în mod fals, alături de feţele regale, doar pentru a arăta lumii o prietenie şi o armonie care nu există?
Sunt multe întrebări la care fiecare ar trebui să reflecteze înainte de a se avînta în a blama o acţiune a Casei Regale sau a unor fotografii publicate pe media, pentru că în spatele lor există mai multe rînduri nescrise şi printre ele sunt chiar multe aspecte ce nu se pot face publice…
Ponta şi ai săi se cred tare şmecheri şi îşi închipuie că trăgîndu-se în poză cu feţele regale la diverse dineuri oficiale, cîştigă de partea lor un electorat elitist care nu i-ar vota nici în ruptul capului.
Monarhiştii adevăraţi şi intelectualii de format nou care nu trăiesc de pe urma statului cu serviciu ce depinde de bunăvoinţa guvernanţilor de la putere, distinge în mod sigur gestul de snobism şi fariseism politic şi face în mod clar diferenţa dintre şmecherie şi monarhie.

2 thoughts on “ȘMECHERIA CU MONARHIA

  1. de acord mai putin partea despre Antonescu.Pe maine nu ma convinge omul asta orice ar face…

    1. Acolo s-au dus cei invitati.Daca cineva dintre acestia nu s-a sinchisit sa onoreze invitatia,inseamna ca a fost un nesimtit -nu zic ca Antonescu n-ar fi onorat-o.Poate ca nici n-a fost invitat,mai ales dupa ce a dat PNL-ul pe mana (in final )a luiTraian Basescu. Cat despre monarhie in Romania,sunt convins ca la orice referendum nu s-ar obtine mai mult de 10-15 % pentru.Nu-l vad eu pe Duda conducand vreo tara…dealtfel.era foarte slab si ca actor.

Comments are closed.