TARARAM TAM-TAM…

Muuultă lume proastă a rămas în România…
Înafară de dependenţii de mici şi bere şi de revelionul pensionarilor foşti comunişti din luna martie, mai există încă mulţi „intelectuali” imbecili de gradul 1 şi 2 cum bine le mai zice un domn care e doctor în târg în intelectuali imbecili şi alte măruntaie.
Ăia de gradul 1 sunt de fapt apropiaţi ălora de-au rămas pe aici din diferite motive de nostalgie, de frica de necunoscut, de neştiinţa de a da limbi prin alte părţi – doar că se bat cu cărămida în pieptu-le de aramă că au patalama de studii superioare.
Spre deosebire de maiştrii turnători (la CUG sau la Secu), de cei în chimia de la CFS sau naiba mai ştie ce cracă sau ramură industrială a mai avut Iaşul, sau de maistrele confecţionere şi ţesătoare rămase setate de pe vremea când de 1 Mai şi 23 August se găteau şi se coafau deşertând o sticlă de apă de colonie rusească de lavandă subţiori şi în chiloţii „tetra” să miroase frumos când le dansau tovarăşii din B.O.B., „ăia cu ştaif” – tovarăşii ingineri şi inginere din industria socialistă care s-a dus pe pustii din ticăloşia unora care aşa au crezut ei că vom scăpa de comunism – s-au metamoforfozat după deranjul din 90 şi au devenit „bruscamente” oameni de dreapta, recunoscându-i astăzi printre cei mai fervenţi băsişti ce au dus Sistemul la apogeu pentru că i-a lăsat să fure pe faţă sau să-şi valorifice nestingheriţi averile ce le-au scos la lumină după lichidarea lui nea’ Nicu. Din aceeaşi categorie fac parte şi nişte inşi de prin învăţământul superior ce şi-au dobândit pe merit sau cu copy-paste grade universitare şi au impresia că ei deţin adevărul pentru că pot să-şi ţuguie buzele şi să grăiască pe englezeşte sau pe franţuzeşte. Ăştia sunt intelectualii imbecili de categoria 2.
Indiferent de sorgintea lor, intelectualii imbecili se bagă în seamă dâdu-şi semidoct cu părerea şi confruntându-se public sau în propriile familii pe teme de Iliescu, Antonescu sau Băsescu. Mai nou, Johannis a devenit ultima temă de disensiune în gurile lor pe motive de faţă de nazist împuţit sau dimpotrivă, de om providenţial.
Acestor talibani rămaşi în ţară din diferite motive – dar în principal din lipsa de adaptare cu alte sisteme democratice sau civilizate – trebuie să le spui de la obraz că sunt nişte imbecili şi că ei sunt de fapt cauza intrării în putrefacţie a societăţii româneşti, că din cauza îngustimii minţii lor creierul s-a atrofiat rămânând în exploatare doar o mică parte din creierul mic…
N-are rost să fac un expozeu al tuturor tâmpeniilor la care se supun benevol intelectualii imbecili de ambele grade, pentru că niciunul n-ar recunoaşte în ruptul capului că ar aparţine vreuneia dintre categorii. Ei sunt dispuşi doar – indiferent de gradul de pregătire, de şcoala absolvită sau de patalama – să recunoască doar că sunt intelectuali şi prin urmare casta lor conduce societatea formată din ceilalţi indivizi care au retard şi votează ca oile exact invers de cum cred intelectualii imbecili că ar fi bine. Ori că sunt din gradul 1, ori că aparţin gradului 2.
Şi iar vine alt rând de alegeri şi iar vezi ţara împărţită în tabere de cretini care sunt dispuşi să divorţeze, să-şi renege părinţii, neamurile sau prietenii pentru că au altă părere decât a lor şi nu înţeleg că Ponta a salvat România, că Băsescu a eliberat Justiţia, sau că sasul va aduce ţara pe drumul Occidentului.
Toată această populaţie tributară imbecilităţii care a rămas aici să-şi amărască viaţa cu propriile mijloace, se aliniază cu bună ştiinţă automat în spatele unor ticăloşi locali care fură de douăş’cinci de ani pe rupte, dar asta nu se pune când tre’ să aperi o cauză.
Şi prostimea cade în genunchi scuipându-se pe faţă pentru nişte nemernici numiţi simplu: Nichita sau Adomniţei.
De ce sunt nemernici? Fiecare are motivele sale personale, dar şi multe trăsături comune care îi fac asemenea – lucru dovedit deja până acum.
Nici o mamaie intelectuală de gradul 1 sau 2 sau vreun intelectual imbecil din ambele categorii nu stau câtuşi de puţin „să cujete” o ţâră cum zice ardeleanul din Dorohoi.
Adică ia stai măi, dar oare alţii mai buni, mai corecţi, mai cinstiţi decât aceiaşi gherţoi veniţi cu pluta pe Bahluiul umflat de ploi sau pe apa Bârladului şi a Vasluieţului care se întâmplă să mai curgă şi la deal nu s-or găsi?
Dar oare numai aceiaşi mincionoşi aciuiţi prin partidele racordate la banul public care ne aruncă de două ori pe an un mic şi o bere din banii noştri nu se găsesc alţi oameni?
Suntem majoritatea prea retardaţi mintal ca să nu ne lăsăm manipulaţi de propaganda care l-a scuipat pe Crin Antonescu împroşcându-l cu noroi doar pentru a nu avea simpatia unei populaţii îndobitocite şi mânate să aleagă musai un ticălos ce aparţine Sistemului!
Sau – la fel – este cu mare grijă îndepărtată cu minciuni ordinare şi falsificarea istoriei, ideea reântronării fireşti a monarhiei constituţionale ce ar echilibra instantaneu clasa politică şi ar da imediat o credibilitate sporită imaginii României, îndepărtându-ne pe vecie de cancerul roşu care ne-a adus metastaza societăţii.
Dar cui să-i vorbeşti despre astea? Unor intelectuali imbecili? Că atât a mai rămas în România!