VARIANTA JOHANNIS

L-am preţuit pe Johannis, cînd Antonescu l-a susţinut din toate puterile să-l aducă Ministru de Interne. Pentru a-i da putere deplină, a insistat să-l facă Viceprimministru.
Rigiditatea şi pregmatismul lui Johannis m-a făcut şi mă fac încă să cred în capacitatea sa organizatorică şi încă mai cred şi susţin că România de aşa cineva ar avea nevoie ca Prim Ministru.
Johannis nu poate fi nici pe departe soluţia optimă pentru Preşedinte al României. Nici nu cred că va ieşi, spre nenorocirea noastră a tuturor! Puteţi să-l împachetaţi în staniol poleit cu aur, puteţi să-i faceţi imaginea lui Arnold Schwarzenegger, neamţul va rata!
Românii nu spun pe faţă, unii vor da curs şi-l vor vota, dar MAJORITATEA nu o va face! De ce? Pentru simplul motiv că există prejudecăţi!
Primul om în statul român încă trebuie să fie un etnic român! Nu suntem încă democraţi ca americanii să ne permitem să alegem un O’Bama…
Dar de cînd Antonescu şi-a dat demisia de onoare conform promisiunilor făcute, atitudinea lui Johannis dezvăluie ceva ce nu ştiam şi nu credeam despre „hanţi”.
Este sigur carierist, este sigur un tip care nu-i modest deloc, s-a trezit invitat la masa românilor şi după ce i s-a dat scaunul de lîngă gazdă, el a împins-o pe hol ridicînd paharul în faţa rudelor acesteia pentru toast!
De asta cred că degeaba se vor uni toate partidele din lume, poate să fuzioneze dreapta şi cu USD-ul şi cu toţii să-l propună în bloc pe Johannis, că iese preşedinte altul, de etnie română! Nu vă e clar? Veţi vedea!
Chiar dacă celălalt se numeşte Ponta, Geoană, Iliescu, Băsescu, unul dintre ei va fi următorul Preşedinte al României!
Sasul va fi sancţionat pentru că a dovedit neruşinare şi abia primit în partid cu onoruri de Antonescu – care fiţi siguri că şi-a luat destule înjurături pentru asta de la „rechini” – a îndrăznit să creadă că i se cuvine lui de drept această funcţie.
Toţi au uitat ce a făcut Antonescu pentru partid din 2008 şi pînă astăzi, toată munca sa în linia întîi, în tranşee, la lupta corp la corp!
Este o inepţie ticăloasă dacă activul de partid nu înţelege faptul că la Congres, Antonescu trebuie propus şi susţinut la Preşedinţia României! Chiar de nu vor alţii să fuzioneze sau să se alieze cu PNL, liberalii au datoria de onoare să-şi susţină adevăratul lider pînă în pînzele albe!
Este evident că neatingerea pragului electoral propus la europarlamentare este opera unor ticăloşi din partid şi dinafara lui pentru a putea scăpa de un om onest şi plin de onoare, dar vă spun cu mîna pe suflet, dacă ar fi orice nume în locul lui Crin Antonescu în aceeaşi situaţie, aş pleda şi aş susţine pe acel om!
PNL nu are numai o datorie de onoare să-l ducă pe Antonescu la Preşedinţie, dar şi o obligaţie! Acum sau niciodată! Degeaba se duc toţi aceşti ani de luptă pentru dovedirea onorabilităţii şi pentru schimbarea imaginii clasei politice, PNL nu va putea niciodată să mai pretindă asta dacă nu este alături de Antonescu pînă la capăt!
Johannis? Dacă prin absurd va cîştiga, se va dovedi în scurt timp că nu are nicidecum un carater integru şi care doreşte binele României!
România are nevoie de un om rigid şi intransigent ca Prim Ministru să ne disciplineze instituţiile statului, să diminueze furturile şi abuzurile, dar nicidecum un Preşedinte în care nu putem avea încredere deplină!